יום רביעי, 31 באוקטובר 2012

חיתוכיות קרמל,אגוזים ושוקולד צ'יפס

החיתוכיות האלו הן סוג של ממתק,עשירות ומפנקות
הקרמל עשוי מסוכריות טופי רכות (שהתאפקתי לא לאכול ולהשאיר למלית) ובצק העוגיות הנו מתכון של עוגיות שיבולת שועל
מאוד מתאים למי שאוהב מתוק עם טקסטורה פריכה שמתקבלת  מהפירורים למעלה.
את הרעיון למתכון קבלתי מהבלוג המקסים Yes,I want cake.
  

בצק עוגיות (תבנית בגודל 22X 28  ס"מ)

100 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר חום כהה 3/4 כוס
1 ביצה גודל M
1 כפית תמצית וניל
210 גר' קמח רגיל (1/2 1 כוסות)
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כפית מלח
300 גר' שיבולת שועל עבה (לא אינסטנט,1/2 1 כוסות)

מלית קרמל
350 גר' סוכריות טופי קרמל רכות (כמובן שצריך להסיר את העטיפה שלהן:))
50 מ"ל חלב (1/4 כוס)

ציפוי פירורים
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (לא טחונים ולא קלויים)
1 ספל בצק עוגיות שהכנו בהתחלה


הכנת בצק עוגיות
  • בקערת מערבל שמים חמאה וסוכר,מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה,מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים  עד לאחידות התערובת.
  • מנפים יחד קמח ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים מלח ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מוסיפים את כל היבשים לקערת המערבל ומערבבים עד לקבלת בצק.
  • ממלאים ספל בבצק העוגיות (שיהיה מלא ומעט מהודק) את הבצק שנותר בקערה משטחים בתבנית מרופדת בניר אפייה,להדק היטב את הבצק. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה
    של כ- 15 דק'. להוציא מהתנור ולצנן.
מלית קרמל 
בקערת זכוכית שמים את סוכריות הטופי (מזכירה לכם..ללא העטיפה) והחלב. לחמם במיקרוגל על חום בינוני -נמוך כ- דקה וחצי. לערבב עם כף עץ,בהתחלה נראה שזה לא יימס אבל קצת סבלנות וערבוב תמידי והסוכריות נמסות לאט לאט,כשיש גושים קטנים אני ערבבתי עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה .מצננים כ-10 דק' לפני העברת המלית לתבנית




לשפוך מעל הבצק את מלית הקרמל ולפזר בצורה אחידה מעל הבצק.


לערבב יחד אגוזי מלך,שוקולד צ'יפס ואת בצק העוגיות ששמרנו בצד. לפורר את הבצק בערבוב עם האגוזים והשוקולד צ'יפס לקבלת פירורים ולפז מעל מלית הקרמל שבתבנית בצורה אחידה


לאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דק'. לצנן היטב ולהעביר למקרר לפחות לשעתיים לפני שחותכים . רצוי לחתוך לריבועים קטנים ולאחסן במקרר.
החיתוך צריך להיעשות עם סכין עבה וחד,אני חתכתי קודם את הדפנות (בעובי של כ-1/2 ס"מ מהקצה)  הסרתי את הדפנות (שכמובן נשנתי תוך כדיי..רק לבדוק שיצא טעים:)) ולאחר מכן חתכתי לקוביות.



17 תגובות:

  1. איזה עוגיות מיוחדות!!
    וואלה מאד מוצא חן בעיני.
    ת'אמת אני מחפשת סוכריות טופי רגילות כבר הרבה זמן - כאלה בטעם קרמל, ואני משום מה לא מוצאת.
    טופי פירות יש (כל שבוע גם זורקים אותם חחחח) אבל לא קרמל.
    את חייבת להגיד לי איפה קנית. חייבת להכין את העוגיות האלה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה וויני.הן באמת מיוחדות,כל כך מיוחדות שנגמרו ממש מהר :)
      סוכרוית טופי קרמל יש בחלק מהסופרים ,למשל חצי חינם שם מצאנו תוצרת חוץ. אבל יש גם בחנויות תבלינים ושם באמת אפשר למצוא מבחר גדול יותר וגם כשרות שמתאימה לצרכים שלך,שזה חשוב מאוד.
      את מקסימה ומתוקה

      מחק
  2. העוגיות נראות מאוד טעימות. אך רציתי לשאול האם ניתן להחליף את הסוכריות במחית קרמל והאם יחס החלב נשאר אותו דבר?
    תודה עינב

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עינב,תודה לך.
      נדמה לי שעניתי לך בדפ הפייסבוק אבל אענה גם כאן, אפשר להשתמש במחית קרמל אבל להפחית את כמות החלב ל-2 כפות או לוותר על החלב לגמרי תלוי בסמיכות של המחית.

      מחק
  3. נראה מעלףףףףףףףףף....
    תודה מאמוש על השיתופי למתכון מתוק ומיוחד ~#~#
    יום מקסים שיהיה לך####

    השבמחק
  4. חיתוכיות מקסימות, רויטל !
    הקרמל נוטף וכל הטוב הזה,
    שילוב נהדר !
    כיף של יום, יקירתי
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. רותי יקירה,את מקסימה אמיתית. תודה לך

      מחק
  5. יאמממ זה נראה מעולה!
    אהבתי מאוד,
    נשמע כמו נשנוש ממכר ביותר!

    השבמחק
  6. נראה מעולה ומפנק!
    יש לי סטוק של סוכריו טופי קרמל בבית וזה כיף, כי הן גם טעימות וגם יש להן מלא שימושים
    אהבתי את הפינוק שהכנת :)

    השבמחק
  7. מתכון מעולה אבל ידוע לך אם קיימות סוכריות טופי קרמל לא חלביות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא יודעת אם יש סוכריות קרמל פרווה, לא יצא לי לפגוש כאלה אולי בשוק לוינסקי או בחנויות מתמחות אפשר למצוא
      אבל אני כן מכירה ממרח טופי פרווה קניתי אותו בעבר בחנות לגעת באוכל והוא היה לנו טעים
      תודה רבה:)
      רויטל

      מחק
  8. רויטל, נראה סוף הדרך!!
    אני יודעת שזה מדנה את הכיוון אבל אפשר לשים עם ממרח אגוזית או ממרח חלבה ומעט חלב, זה ילך?
    תודה רעות

    השבמחק
  9. רויטל, נראה סוף הדרך!!
    ראיתי שהגבת לגבי הממרח קרמל, אםדר להמיר בממרח אגוזית או ממרח חלבה עם 2 כפות חלב?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רעות
      אפשר להשתמש בממרח,אני לא עשיתי זאת אבל לא צריה להיות בעיה
      ולגבי הדילול בחלב,לדעתי צריך משהו יותר שומני כמו קרם קוקוס או שמנת מתוקה/צמחית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. רויטל יקרה, עשיתי אותו בסוף במילוי קרמל חלבי והוספתי ביצה לסמיכות. אבל לא עדיתי מבפיק מילוי אז זה נספג, אבל יצא טעים ברמות.
      מרקם הבצק פריך וטעים!
      תודה רבה! שבןע טוב!

      מחק
    3. רעות מקסימה,תודה שחזרת לשתף אותי
      חבל שהוספת ביצה,ממש אין צורך בביצה,סוד הקרמל הוא שלאחר ההתקררות הוא מתקשה ומסמיך. הביצה מפריעה למרקם הרך והמכר של הקרמל. הקרמל לא אמור להספג שבבצק,בכל אופן תמיד יש הזדמנות שנייה לשפר ולתקן ונהדר שהיה לכם טעים
      שבוע משובח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...