יום שני, 12 בנובמבר 2012

פנקייק תרד וגבינת חמד

פנקייק בדרך כלל מתקשר לנו עם נהרות של סירופ מייפל או שוקולד שזולגים מעל המגדל החמים של הפנקייקים בצלחת.
המשימה הייתה חיפוש מתכונים גרוזינים חלביים להשראה, והגעתי לפנקייק שהוא בכלל מאכל אמריקאי קלאסי והפכתי אותו לגרוזיני בעזרת עלי תרד צעירים ומאודים,עם שום ושמן זית,
וגבינת חמד (שהחליפה גבינה גרוזינית,כי אני אפילו לא יודעת איפה מוצאים גבינה כזאת)

הפנקייק המלוח היה להיט אצלנו בארוחת ערב, הילדים אהבו וטרפו.


חומרים (ל- 25 יח')

1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1 קופסא עלי תרד טריים (200 גר' תרד טרי,אני השתמשתי בעלי תרד בייבי)

125 גר' גבינת חמד 5% (1/2 חבילה) מגורדת  או גבינה גרוזינית

140 גר' קמח רגיל (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
200 מ"ל חלב
1 כף שמן זית
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

מעט חמאה לשימון המחבת

להגשה - יוגורט סמיך/שמנת חמוצה, עלי תרד טריים.

אופן הכנה

הכנת התרד
מחממים במחבת רחבה את כף שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש מערבבים עם כף עץ בערך דקה ומוסיפים את עלי התרד. מאדים את התרד עד שהוא מאבד נפח ונהיה מעט סמרטוטי. מעבירים למסננת ומצננים

הכנת בלילת הפנקייק
בקערה בינונית מנפים את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלב ,ביצה ושמן זית בעזרת מטרפה. שופכים את תערובת החלב לתוך הקערה עם הקמח ומערבבים עם מטרפה לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
מוסיפים פנימה גבינת חמד מגורדת ומערבבים עם כף רגילה. סוחטים את התרד מהנוזלים ומוספים לבלילה. מערבבים היטב.
מחממים מחבת רחב על אש בינונית , משמנים את המחבת במעט חמאה. שפוכים פנימה כף גדושה מבלילת הפנקייק,רצוי שיהיו רווחים בין הפנקייקים כדי שיהיה יותר קל להפוך אותם בהמשך. מטגנים צד אחד בערך דקה וחצי,הופכים ומטגנים את הצד השני ומעבירים לצלחת.




15 תגובות:

  1. כמה שאני אוהבת פנקייקים מלוחים. זה מסוג הדברים שמנסים פעם אחת ומתמכרים לחלוטין. המתכון שלך נראה פשוט מדהים ואני מתכוונת לאמץ אותו. רק שאלה לגבי גבינת חמד- הכוונה לגבינת קש? אפשר להחליף בגבינת כנען או ריקוטה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה ❤ כבר חשבתי שאף אחד לא יאהב את הפנקייק המלוח שלי :(
      גבינת חמד היא משהו בין צפתית לבולגרית. במרקם היא מזכירה גבינה צפתית ואפשר לגרד אותה בכיף היא לא נמרחת כמו בולגרית. אבל בטעם היא מלוחה יותר מצפתית ולא ממש מתקתקה כמוה
      לא דומה לכנען ולא לריקוטה מבחנת מרקם או טעם.
      מקווה שהסברתי טוב:)

      מחק
  2. נראה טעים, ינוסה בסופ"ש!
    אני גם חיפשתי גבינה גרוזינית לפשטידה שהכנתי
    ומצאתי להפתעתי שיש בטיב טעם

    השבמחק
  3. בהחלט נראה להיט!
    מתה על שילוב של תרד וגבינות
    תודה על המתכון המפתה

    השבמחק
  4. תודה יקירתי על הטעימה ..
    הם נראים מעולים.

    השבמחק
  5. רויטל זה נראה כל כך טוב !
    ברור שזה יהיה להיט,
    אני מתה על תרד על כל צורותיו,
    הפנקייק הזה כל כך כייפי,
    להתפנק ממש !!
    חיבוק ממני,
    רותי

    השבמחק
  6. איך אני אוהבת פנקייקס מלוחים! ועל תרד אני חולה, חמד היא הגבינה הקבועה שלי..אז..מה יהיה??

    השבמחק
  7. נראה מעולה...אנסה את זה מחר לא.חג....
    חיפשתי משהו עם תרד...
    אפשר להגיש את זה עם שמנת חמוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שאפשר:) זה ישתלב נהדר בטעמים
      חג שמח

      מחק
  8. קודם כל תרד וגבינה זה שילוב נהדר וזה תמיד טעים לדעתי
    שנית - בתור מי שמאדדדדדדדדד אוהבת מתוקים אז אני אגלה לך "סוד" - אני לא אוהבת כל כך פנקייקס (מתוק).
    ופנקייקס מלוח דומה מאד ללביבה וזה אומר שזה ממש לטעמי :)

    השבמחק
  9. אני תמיד בעד המלוח, נראים מעולים.

    שבוע טוב,

    מגי

    השבמחק
  10. זה נראה טוב , אני גרה בחו"ל ואין פה גבינת חמד , מה אפשר לשים במקום ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      במקום חמד הייתי משתמשת בגבינת פטה או ריקוטה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  11. נראה מעולה !!! כמו שאר המוצלחים שלך!!! ינוסה בקרוב מאוד😃

    השבמחק
  12. אפשר עם עלי סלק במקום תרד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...