יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

חיתוכיות קוקוס ושוקולד צ'יפס

חיתוכיות שהן בעצם חטיף מאוד מתוק ועשיר, לכן רצוי לחתוך למנות קטנות ולהתענג כל פעם עם מנה קטנה של
אושר מתוק שכזה.



חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 20 על 25)

תחתית
250 גר' פתי בר
150 גר' חמאה מומסת (לא רותחת)
קורט מלח
1/2 כפית קינמון

לרסק פתי בר במעבד מזון עם להב פלדה. להוסיף פנימה קורט מלח,קינמון וחמאה. לערבב היטב. לשטח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כולל  1/2 ס"מ בדפנות התבנית ולהדק היטב.



מלית
1/2 1 כוסות קוקוס (150 גר')
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (לא טחונים דק)
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
1 פחית חלב מרוכז (400 גר')

לפזר על תחתית הביסקוויטים קוקוס בצורה שווה,מעל לפזר אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס.
לנער היטב את פחית החלב המרוכז ולשפוך בצורה שווה מעל התערובת בתבנית,אי אפשר לעבור אחר כך עם כף וליישר זה פשוט בלתי אפשרי.



לאפות כ- 20 דק' בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות. לצנן בטמפ' החדר , לחתוך לריבועים/מלבנים לא עבים מידי ולשמור בקופסא אטומה במקרר.רצוי להניח נייר אפיה בין השכבות בקופסא למניעת הידבקות.
כן זה מעט מתפורר, לכן רצוי בשלב הידוק הפירורים לתבנית לא לחפף ולעשות הידוק יסודי ואחיד. וחלק מהכייף בחיתוכיות האלו זה הפירורים והדביקות של הקוקוס.

ולא,אין תחליף לקוקוס :-)

המתכון בהשראת נירה שויאר,מהספר "עוגות לכל עת" , חיתוכיות משובחות.


9 תגובות:

  1. חחחחחחחחחחחח אהבתי מאד(!) את השורה המודגשת (אין תחליף לקוקוס) - גדול :)
    אני אוהבת מאד חיתוכיות כאלה, ואני גם אוהבת אותן מתוקות! השילוב עם החלב הממותק והשוקולד ציפס - יאווווווווווו זה באמת צריך להיות מאד טעים

    אבל אין ברירה - תצטרכי לשמור ולשלוח לי כמה כאלה, כי לא מוכנים לשמוע אצלי בבית את המילה קוקוס.
    אני דווקא אוהבת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה וויני יקירה. מבטיחה לשמור לך כמה :)

      מחק
  2. http://zetaim.com/archives/2009/gooey-coconut-bars

    השבמחק
    תשובות
    1. אם היית קורא את הרשומה שלי עד סופה היית רואה שרשמתי מהיכן לקחתי את המתכון ומה עשיתי איתו.
      אז אם כבר אפשר לומר כמה מילים ולא סתם לזרוק כאן קישור לעוד גירסה למתכון הזה שיש לו גירסאות רבות ונהדרות וטוב שכך.
      רויטל

      מחק
  3. נשמע מצויין ... האם יש אפשרות להחליף את החלב המרוכז למשהו אחר ?
    אשמח לתשובה - רחל

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רחל.
      לא אין תחליף כאן לחלב המרוכז.
      אפשר גם להכין חלב מרוכז בבית,לא ממש מסובך. ואין שום בעיה למצוא את זה בכל סופר.

      מחק
  4. למרות שאני לא מחבבת קוקוס, בא לי ביס מהדבר המדהים הזה!!!

    השבמחק
  5. האם אפשר לערבב את החלב עם הקוקוס והשוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא.
      יש מטרה בשכות ובדרך פיזור החלב המרוכז
      החלב נספג במהירות זה רק יהפוך הכל לעיסה בלתי מזוהה ולא יצא טוב

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...