יום שלישי, 15 בינואר 2013

עוגיות שוקולד "רעידת אדמה"

עוגיות שוקולד "רעידת אדמה" . יש מגוון רב של מתכונים לסוג הזה של העוגיות,ניסיתי כל מני מתכונים עם שוקולד מריר מומס או רק קקאו בכל מני שילובים והמתכון הזה גבר על כל השאר ואני מכינה אותו שנים רבות. הנה תמונה מלפני ארבע שנים בערך שהילדים היו קטנטנים ..המרוץ לעוגיה אצלנו במטבח

חומרים (40-50 עוגיות)

140 גר' סוכר(3/4 כוס פחות כף) מי שלא אוהב מתוק יכול להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס.
100 גר' חמאה מומסת (לא רותחת)
2 ביצים גודל L
140 גר' קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
50 גר' אבקת קקאו (1/2 כוס או 5 כפות) מי שאוהב מריר יותר אפשר להוסיף עוד 20 גר' קקאו
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

150 גר' אבקת סוכר,לציפוי העוגיות לפני האפיה.

אופן הכנה
  1. להקציף יחד סוכר וחמאה כ- 5 דק'. 
  2. להוסיף תמצית וניל וביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
  3. לנפות יחד קקאו,קמח ואבקת אפיה,להוסיף לקערת המערבל ולערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ . להעביר את התערובת לכלי שטוח,לסגור עם מכסה או נילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים או שעה במקפיא.
  5. לנפות אבקת סוכר לקערה.
  6. ליצור כדורים קטנים (בקוטר של כ- 2 ס"מ) ולגלגל אותם באבקת סוכר,להעביר לבתנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  7. אפיה בטמפ'  180 מעלות 8-10 דק' ולא יותר! חשוב מאוד להקפיד על זמני אפיה. 
הערות והמלצות
  1. חובה לחמם את התנור 10 דק' לפני הכנסת התבנית עם העוגיות פנימה.
    אחת הסיבות שבגללה העוגיות לא יאפו כראוי היא הכנסת התבנית לתנור קר וחימום התנור יחד עם תבניתה עוגיות בפנים. זה הורס את העוגיות!
  2. בקיץ,ימים חמים הבצק מתחמם מאוד מהר. לכן שעה במקפיא לא מספיקה! הוסיפו עוד זמן הקפאה או קירור במקרר . בתהליך העבודה ,גלגלו העוגיות וסידורן בתבנית שימו לב שהבצק לא נהייה נוזלי. אם הבצק רך מידי ומתחיל לנזול יש להחזירו להקפאה או לקירור.
  3. שכתוב 40 - 50 עוגיות למתכון זה אומר שיצאו לכם לפחות 2 תבניות של עוגיות .שימו לב שכמות כזאת לא מתאימה לתבנית אחת. הצפיפות תגרום לכם לקבל עוגייה אחת גדולה,ענקית:)

את המתכון הזה מצאתי בגליון של עיתון האוכל על השולחן,משנת 2009,גליון מס' 217.
המתכון נקרא עוגיות כספת של מיכאל מוסינזון

57 תגובות:

  1. מדהימות!!! כמה שאני אוהבת את העוגיות האלו

    השבמחק
  2. מקסימות עד מאוד, ילדים אכן משתגעים עליהן. אוהבת מאוד את הצילומים שלך.

    מגי

    השבמחק
  3. למה הם השטתחו לי ?? הם נהיו כמו עוגיית קוקיס...
    אבל מה שכן הן טעימות.
    הסבר להסבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום ליבנת, כמה זמן הבצק היה במקרר או מקפיא לפני שהכנת את העיגולים? האם החמאה הייתה רותחת כשהכנת את הבצק? אלו דברים קריטיים שמשפיעים על הצורה של העוגיות.

      מחק
    2. ליבנת הי, צריך לשים כפית אבקת אפייה!!!
      יתכן ובטעות שמת שקית???
      לי גם זה קרה ועד שעליתי על זה .....

      מחק
  4. רויטל - העוגיות נראיות נהדר!!
    הן יופי של עוגיות, ובד"כ נחטפות במהירות
    לא ניסיתי אף פעם אם אבקת קקאו ולפי מה שאני רואה בתמונות אז כדאי מאד :) :)

    השבמחק
  5. אורית- גם לי העוגיות השטתחו, הבצק היה כל הלילה במקרר והחמאה לא היתה רותחת, אולי זה מפני שהכנסתי את העוגיות לפני שחיממתי את התנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך כתבת בעצמך את הסיבה שבגללה העוגיות השטתחו לך - את לא חממת את התנור לטמפ' שכתובה במתכון .
      תמיד אבל תמיד יש לחמם תנור מראש לכל סוג של מאפה אלא אם כן כתוב אחרת. רוב המתכונים צריכים להכנס לתנור שחומם מראש והגיע לטמפ' שכתובה במתכון זה כלל חשוב ביותר להצלחת המאפים
      מה שקרה לך זה שבישלת את העוגיות ולא אפית אותן כי הן היו בתוך התנו רמטפ' אפס עד שהתנו רהגיע ל- 180 מעלות ואז השארת אותן כמה זמן בתנור בנוסף? פעם הבא יש לחמם תנור מראש כ- 10 דק 'לפני שמכניסים את העוגיות לתנור.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. אחלה עוגיות. עשיתי בדיוק לפי המתכון. הכנסתי לתנור חם. יצאו בדיוק כמו בתמונה. העוגיות כמובן נחטפו והיה ביקוש לעוד. לכן, ביצעתי תרגול חוזר של הכנת העוגיות. ללא הפתעה, העוגיות יצאו בדיוק אותו הדבר.

    בקיצור, עוגיות מעולות עם הכנה פשוטה ומדוייקת.

    תודה רבה.

    השבמחק
  7. היי רויטל מתכון פצצה.... רק שאלה לגביי הקמח, כרגע יש לי רק תופח זה תופס? אולי לשים פחות? או ללא אבקת אפייה? תודה

    השבמחק
  8. היי,
    האם אפשר להשתמש במחמאה שיהיה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן בטח שאפשר להשתמש במחמאה לפרווה באותה הכמות
      בהצלחה

      מחק
    2. האמת הכנתי ויצא מאכזב- לא יודעת מה התפקשש , עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות! העוגיות השטתחו לי והיו נראות שונההההה מאוד מהתמונה - בתמונה כאן נראה שהן התקשו אבל אצלי הן נשארו רכות

      מחק

    3. אין אפשרות שיצא מאכזב אם עובדים בדיוק לפי ההוראות!

      המתכון מצוין ואני מכינה אותו שנים רבות.
      השטתחות העוגיות יכולה לקרות כאשר הבצק לא מספיק קר וכאשר עובדים בסביבה חמה

      עוגיות רכות אומר שלא אפית אותן מספיק זמן וזו גם יכולה להיות סיבה לכך שיצאו לך שטוחות
      התמונות כאן הן אמיתיות וצולמו בזמן אמת. וכפי שניתן לראות בתמונה הילדים שלי כאן צעירים מאוד ועדיין העוגיות יצאו גם לפני כמה שנים וגם הכנתי את העוגיות אתמול ויצאו משובחות ביותר.

      ודרך אגב תבדקי את התאריך פג תוקף של אבקת האפייה בה את משתמשת - זה גם גורם שיכול לקלקל מתכון.

      מחק
  9. עוגיות מדהימות יישר כח

    השבמחק
  10. היי ! לאפות בטורבו או אפייה רגילה? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפייה רגילה. עוגיות אני לא ממליצה לאפות בטורבו כי זה מייבש מהר מידי

      מחק
  11. אהלן.
    ראיתי עכשיו את המתכון ואני רץ לנסות. אחזור עם רשמים.
    ובאותה נשימה - בלוג נהדר ותמונות מפתות.
    יאללה, אני הולך לנסות....
    דן

    השבמחק
  12. אהלן - חוזר לעדכן:
    יצא מעולה, טעים לאללה.
    מלאכת החיסול החלה.
    תודה רבה,
    דן

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דן
      איזה זריזות :) שמחה שאהבת
      חיסול נעים וטעים לכם

      רויטל

      מחק
  13. אוף עשיתי אחד לאחד. הכל יצא לי שטוח אוףףףףףף התנור היה חם היה במקפיא שעה! !! ויצא עיסה אחת גדולה! !!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אין דבר כזה אחד לאחד.
      תקראי את התגובה שכתבתי כאן לפנייך.
      יש כל כך הרבה משתנים שיכולים להשפיע על התוצאה שבכלל לא תלויים בהסברים ובמתכון.

      אם יצא לך עיסה אחד גדולה משהו בדרך ההכנה לא היה תקין!
      וסזה באמת אוף אחד גדול:)
      צר לי על החוויה הלא נעימה אבל מכיוון שלא הייתי איתך במטבח אני ממש לא יודעת למה.
      מצב של עיסה אחת גדולה מלמד על טעות אחת ענקית שנעשתה וכדאי שתחשבי שוב מה עשית ותנסי לזהכר בדרך ההכנה ולשחזר אותה כדי להבין איפה הטעות.
      שעה במקפיא זה טובה אך שיום חד כמו היום מהלך ההכנה,אם הוא ארוך משפיע על התוצאה הסופית. אם הבצק היה נוזלי מידי במהלך גלגול הכדורים באבקת סוכר זה כבר מעיד על דרך לא נכונה למשל
      בנוסף חום התנור משפיע מאוד אם היה נמוך מידי או גבוה מידי
      ושו בעיסה אחת גדולה? בטח שמת צפוף מידי בתבנית ולא היה מקום לעוגיה להאפות כמוש צריך
      האם הכנת בדיוק 50 - 40 כדורים? ובכמה תבניות סידרת אותם? אני מקווה שלפחות ב- 2 תבניות ולא אחת.

      מחק
  14. אני בד"כ לא מגיבה על מתכונים..האמת שזה אף פעם לא קורה. התלבטתי אם להכין את העוגיות עקב חלק מהתגובות שהעוגיות לא הצליחו, אבל מי שמסתכל על המתכון, אל
    תשימו לב לתגובות האלה!! העוגיות יצאו מדהימות ביופיין וטעימות בטירוףףףף!! אין דברים כאלה!! מתוקות בדיוק במידה ונימוחות בפה..יאמייי!! הולכות להפוך לעוגיות הקבועות בבית. תודה על מתכון מעולה!!

    השבמחק
  15. הכנתי ויצא מצויין תודה רבה לך שימחת אותנו בעוגיות טעימות לכבוד פורים....
    חג שמח..

    השבמחק
  16. הכנתי עכשיו - יצא נ-פ-ל-א !!!!!! תודההההה !!!!
    לא יכולתי להתאפק - טעמתי אחת חמימה - ממממ יאמי !!!!!

    השבמחק
  17. שלום, אני רוצה להכין את העוגיות אך יש לי ביצים בגודל M- ניתן להמיר שתיים L ב3 ביצים M?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כן אפשרי בהחלט
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. היי רויטל:)...את הקוביות שוקולד מכניסים שלמות לעיסה? או שממיסים? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מצדה
      לא . לא להמיס את השוקולד קוצצים אותו לקוביות קטנות ומוסיפים לעיסה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  19. היי, מאד אוהבת את האתר. יש לי שאלה על העוגיות האלה, לא צריך להמיס את השוקולד? איך הוא מתמזג בבצק?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      תודה רבה:)
      הבסיס של העוגיות הוא בצק עם קקאו
      השוקולד צ'יפס הנו תוספת כמו שיש בעוגיות שוקולד צ'יפס
      לכן אין כאן שוקולד להמיס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. יצא מושלם הכנתי הרבה פעמים כולם טרפו העוגיות האהובות עלי

    השבמחק
  21. מדהים יצא מושלם אני לא מפסיקה להכין אותם

    השבמחק
  22. היי רויטל,
    אם אין לי מיקסר זה נורא? אפשר להקציף עם מטרפה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר עם מטרפה רק צריך הקצפה חזקה וטובה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  23. אם יש חשיבות כה רבה להיות הבצק קר בזמן כניסתו לאפיה, האם לא כדאי לקרר את הכדורים המגולגלים בטרם מצפים אותם באבקת סוכר ומכניסים לתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שחלום עידית
      הבצק חייב להיות קר אחרת לא ניתן יהיה ליצור כדורים
      אם הכדורים יהיו קרים מאוד או קפואים לא ניתן יהיה לצפות אותם באבקת הסוכר
      בנוסף זה ישפיע (לרעה) על זמני האפייה ועל התוצר הסופי
      יש הגיון בתהליכים שאני כותבת כאן ושמה עליהם דגש :) זו לא איזה גחמה שלי

      רויטל

      מחק
  24. האם אפשר להמיר את הקמח לקמח תפו"א? ובמה אפשר להמיר את החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא. רק קמח תפוחי אדמה לא יתפוס ויספוג את החומרים כראוי בעוגייה. היא תצא שטוחה לגמרי
      אפשר להשתמש בקמח שקדים זה יותר מתאים ותחליף נכון לקמח הרגיל
      חמאה מחליפים במרגרינה מזולה או מחמאה או בחמאת קוקוס
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  25. אפשר להחליף את הקמח הרגיל לקמח תופח??

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ניצן
      עדיף קמח רגיל עם אבקת אפייה כי אז יש שליטה על כמות חומרי ההתפחה
      אם אין ברירה וזה הקמח היחידי שיש לך אז כן אבל לא בעדיפות ראשונה כי זה משפיע על התפיחה של העוגיות בזמן האפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  26. אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

    השבמחק
  27. שלום.
    מה הכוונה לשוקולד צ'פס קצוץ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כפי שכתב בתכון
      אפשר לשים שוקולד צ'יפס מריר כזה שקונים מוכן
      או במקום שוקולד צ'יפס ולהשתמש בשוקולד מריר שחתכנו לקוביות כלומר קצוץ
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  28. פעם ראשונה מכינה עוגיות ויצאו סוף!!!הלכתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מושלם !

    השבמחק
  29. היי, לגבי החמאה - מבינה שלא צריכה להגיע לרתיחה. השאלה אם צריכה להיות ממש נוזלית או רק רכה מאוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך חמאה מומסת=חמאה נוזלית לא רותחת הכוונה שהיא לא הגיעה למצב רתיחה אבל היא בהחלט נוזלית:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  30. היי רויטל, האם ניתן להקפיא את העוגיות? לא יפגום בטעמן? תודה...

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אורנית
      ההקפאה לא פוגעת בטעם
      אם העוגיות יהיו בקופסה אטומה היטב זה בסדר גמור
      לא ממליצה להקפיא ליותר מחודש
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה! הכנתי ויצא מעולה.. מאד נהנית מהבלוג שלך!

      מחק
  31. היי רויטל. העוגיות יצאו נפלא!! רק דבר אחד. לא יצאו מספיק לבנות. הסוכר נבלע קצת בעוגיות. מה לעשות?להוסיף יותר אבקת סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עדי
      באיזה אבקת סוכר השתמשת? אולי העיסה לא הייתה מספיק קרה בזמן שגלגלת את העוגיות באבקת סוכר?
      לא הבנתי למה את מתכוונת בלהוסיף עוד אבקת סוכר?
      מחכה לתשובות
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...