יום חמישי, 24 בינואר 2013

עוגת גבינה ומשמשים מיובשים בניחוח תפוז

שילוב נפלא של תחתית עוגיות לוטוס ואגוזי לוז קלויים 
עם שכבה של משמשים מיובשים מבושלים במיץ תפוזים 
ומעל מלית גבינה רכה ועשירה.




חומרים (תבניתב קוטר 20 ס"מ)
בסיס
100 גר' עוגיות לוטוס
50 גר' אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
50 גר' חמאה מומסת

מלית משמשים מיובשים
150 מ"ל מיץ תפוזים טרי
150 גר' משמשים מיובשים חתוכים לפסים דקיקים.

מלית גבינה
200 גר' גבינה לבנה רגילה (5% או 9%)
225 גר' גבינת שמנת (כמו נפוליאון) ,להוציא את גבינת השמנת מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
75 גר' סוכר (1/2 כוס פחות כף אחת)
1 כפית גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
2חלבונים
30 גר' סוכר (2 כפות)

אופן הכנה

בסיס העוגה
לקלות את אגוזי הלוז,בתנור שחומם ל-160 מעלות כ- 10 דק'. לצנן היטב.
במעבד מזון לטחון את האגוזים לקבלת פירורים דקים,להוסיף אליהם את עוגיות הלוטוס ולטחון לפירורים דקים. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב יחד המעבד מזון כ-2 דקות. להעיבר לתבנית אפיה משומנת ולהדק את הפירורים לתחתית.

מלית משמשים מיובשים
בסיר קטן לשים מיץ תפוזים טרי ומשמשים מיובשים שחתכנו לפסים דקיקים, לבשל על אש בינונית כ- 5 עד 10 דקות עד שמיץ התפוזים נספג לחלוטין במשמשים. להסיר מהאש ולהעביר לצלחת לצינון.
לאחר הצינון יש לפזר את תערובת המשמשים בצורה שווה מעל בסיס העוגה שהכנו.


מלית גבינה
לערבב יחד בקערה בינונית,גבינה רגילה,גבינת שמנת,גרידת תפוז,75 גר' סוכר ו- 2 חלמונים לתערובת אחידה.
להקציף 2 חלבונים לקבלת קצף,להוסיף את ה-30 גר' סוכר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הגבינה ולשפוך לתבנית. ליישר את התערובת בתבנית.


אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כשעה וחצי. העוגה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה. היא תעלה באפיה ולאחר הצינון תרד למטה בחזרה וזה בסדר גמור.
לא מדובר בעוגה גבוהה. לקרר היטב לפני שמעבירים לצלחת הגשה.
יש לשמור את העוגה במקרר. העוגה לא מתאימה להקפאה.





4 תגובות:

  1. איזו יופי של עוגה!!
    מבחינתי היא מאדדדדדדדדדדדד מקורית כי אף פעם לא ראיתי ובטח שלא טעמתי עוגה עם משמשים מיובשים.
    אני מאד אוהבת חמצמצות בעוגת גבינה, ונראה לי שיש פה חמצמצות מאד מעניינת עם המשמשים המיובשים
    אוהבת מאד :)

    שיהיה לך וכל המשפחה (ולכל עם ישראל!) ט"ו בשבט שמח

    השבמחק
  2. ואוו...איך בא לי פרוסה מהעוגה המדהימה הזאת..
    אהבתי מאוד את הרעיון של משמשים וגבינה
    עוד טוויסט לעוגת הגבינה הקלאסית :)

    השבמחק
  3. איזו עוגת גבינה מיוחדת,
    רעיון מקסים ומקורי!
    מעוררת תיאבון במיוחד
    כל הכבוד על היצירתיות במטבח :)

    השבמחק
  4. השנה היא מחליפה עוגת גבינה שמנת אמריקאית עם מילוי דובדבן חמוץ המסורתית שלי! נראה לי מתכון מקורי מאד עם שילוב נפלא של טעמים מענינת תגובת חבריי שרגילים לעוגת הסטנדרט שלי :))

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...