יום חמישי, 31 בינואר 2013

לחם פירות יבשים וקרמל

לחם כפרי עם קרום פריך ועבה בטעם מתקתק בזכות הקרמל
כל פרוסה נראת אחרת בזכות הפירות היבשים שמשובצים בתוכה.
למרוח על הפרוסה שכבה נדיבה של חמאה, משתדך מעולה עם גבינות משובחות.


חומרים (לכיכר לחם אחת בינונית)

100 גר' סוכר (1/2 כוס)
250 מ"ל מים חמים (1/4 1 כוסות)
1/2 ק"ג קמח (1/2 3 כוסות)
50 גר' חמאה מומסת פושרת
1 ביצה
7.5 גר' מלח (1 כפית)
40 גר' שמרים טריים (או 15 גר' שמרים יבשים אינסטנט)
150 גר' פירות יבשים מעורבים חתוכים לחתיכות בגודל בינוני ולא קצוצים דק

אופן הכנה

קרמל
במחבת בינונית עם תחתית עבה לשים סוכר, ולחמם על אש בינונית ולא חזקה מידי,התהליך של המסת הסוכר הוא מהדפנות למרכז. שהסוכר מתחיל להנמס הוא בצבע שקוף ולאט הוא מקבל גוון חום לשים לב שהאש לא חזקה מידי אחרת הקרמל ישרף ואז לא ניתן להשתמש בו כי יש לו טעם מר מאוד. אפשר לנער מעט את המחבת מידי פעם אך רצוי לא לערבב במהלך היווצרות הקרמל. לאחר שהסוכר נמס לגמרי וקיבל גוון חום אך לא כהה יש להוסיף פנימה מים חמים ,רצוי להתרחק מעט מהמחבת ,יש בעבוע חזק במחבת בזמן הוספת המים. לבחוש עם כף עץ להמסת גושי הקרמל ,לאחר שקבלנו נוזל קרמלי ללא גושים יש לכבות את האש ולהעביר לכוס גדולה או קנקנן ולצנן את התערובת (אפשר להעביר לצינון למקרר כדי לזרז את התהליך)
חשוב מאוד להזהר שעובדים עם קרמל - סוכר רותח יכול לגרום לכוויות רציניות. יש להיות עסוקים רק בהכנת הקרמל ולא בעוד דברים!

הכנת הבצק
  1. לנפות קמח לקערת המערבל, לפורר פנימה שמרים ולערבב. להוסיף ביצה ולהתחיל לערבל במהירות נמוכה-בינונית. להוסיף תוך כדי את מי הקרמל שהכנו, את החמאה המומסת והמלח ולערבל  כ- 10 דק' לקבלת בצק חלק וגמיש. 
  2.  את הפירות היבשים רצוי להוסיף לבצק בלישה ידנית כדי שלא ימעכו ויאבדו את הצורה שלהם בלישה במערבל. לאחר הוספת הפירות היבשים להעביר את הבצק לקערה משומנת ולתת התפחה להכפלת נפח,תהליך שיקח שעה וחצי-שעתיים. הבצק כבד בגלל הפירות היבשים ולכן תהליך התפיחה יקח זמן רב.
  3. לאחר התפחה ראשונה, מוציאים את האויר מהבצק בעדינות ומכסים חזרה במגבת/נילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת.
  4. לאחר התפחה שניה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח במעט מאוד קמח ויוצרים כיכר לחם. מעבירים את כיכר הלחם לנייר אפיה המונח על תבנית אפיה ונותנים לבצק לתפוח. לאחר כשעה עושים בלחם חתכים בעזרת סכין חדה מאוד ונותנים לו לתפוח עוד שעה. 
  5. לחמם תנור ל- 250 מעלות. להכניס את הלחם לתנור ולאפות כ- 10 דק' ב- 250 מעלות ולאחר 10 דק' להוריד את הטמפרטורה ל- 190 מעלות לעוד כעשרים דקות. הלחם מקבל גוון חום כהה והוא יהיה כבד. כדי לבדוק אם הלחם מוכן,מוציאים את הלחם מהתבנית בעזרת כפפות מגינות חום, הופכים את הלחם ונוקשים על התחתית שלו כמו שנוקשים על דלת כניסה:) אמור להשמע רעש חלול. אם לא שומעים רעש חלול שכזה כמו של נקישה על דלת, הלחם צריך לחזור לתנור לעוד כ-10 דק' ,המשמעות היא שיש בלחם עוד נוזלים והוא אינו אפוי מספיק. לאחר שהלחם מוכן מצננים אותו על רשת ומתאפקים עד שהלחם קר לגמרי כדי לפרוס אותו.
    ללחם יש מרקם יותר דחוס מאשר חלה למשל. וזה בסדר גמור כך צריך להיות.
הערות והצעות
  • ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא.
  • אם חסרים בבצק מים אחרי ששמנו את כל מי הקרמל,ניתן להוסיף עוד מים לפי ספיגת הבצק.
  • אפשר להשתמש בקמח לחם או להוסיף גלוטן בכמות של כף גדושה.
  • מי שאוהב אגוזים בלחם שלו ניתן להוריד מחצית מכמות הפירות היבשים ולשים במקום אגוזי פקאן או אגוזי מלך.
 


 

12 תגובות:

  1. נראה ונשמע מענין מאוד ....
    תודה יקירתי על השיתוף המתוק כמוך...
    שבת שלום .
    חיבוקי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לינדוש. זה בהחלט שילוב מענין וטעים מאוד. הקרמל מוסיף מאוד לטעם אך לא משתלט עליו.

      מחק
  2. וואיייייייייייייי ממש עושה חשק ללכת ולהכין.
    אני שונאת להכין קרמל (למרות שאין ברירה לפעמים) אבל ממש מוצא חן בעיני רעיון הקרמל בתוך הלחם. גאוני!!
    נראה לי שאני כבר מתכננת משהו (לא לשבועיים הקרובים אבל לאחר מכן)
    בקיצור - מאדדדדדדדדדד אהבתי :)

    השבמחק
  3. נראה מדהים!!
    ממש מקורי
    יצאה לך כיכר מושלמת ויפהפיה!

    השבמחק
  4. אהבתי מאוד!!
    בהחלט נכנס לרשימת המתכונים שאני ממש חייבת לנסות

    השבמחק
  5. איזה כיכר יפיפה...
    אני רק מתארת לי את הריחות שהיו אצלך בבית........

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה ♥ הריחות בהחלט ממכרים והכי קשה זה ההתאפקות עד שהכיכר מתקררת כדי שאפשר יהיה לפרוס פרוסה ולאכול

      מחק
  6. איזה קרום יפה! הלחם פשוט חתיך :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...