יום רביעי, 13 בפברואר 2013

עוגת שוקולד,קצפת ויוגורט



עוגת שוקולד,עסיסית ובחושה. קצפת עם יוגורט ,מפתיע אבל אף פעם לא ניסיתי להקציף שמנת מתוקה עם יוגורט במקום חלב ומסתבר שזהו שילוב נהדר עם טעם מעט חמצמץ אך מעודן בזכות היוגורט.


העוגה הוכנה במיוחד לכבוד יום המשפחה בכיתה של גלי שלי.
כל ילד התבקש להביא מאכל המאפיין את משפחתו. חגי, האיש שלצידי  גדל בקיבוץ דורות וגם אני העברתי כמה שנים כילדה בקיבוץ נגבה.
בקיבוצים יש מסורת של ארוחת ארבע בשעה חמש,שעה שבה הילדים מגיעים מבית הילדים לבית הוריהם ,אוכלים מאפה שאמא הכינה (יש משפחות שגם האב הכין..אני לא נתקלתי באותה תקופה באבות אופים ) ונהנים משעת איכות עם ההורים והמשפחה.
המומחיות של אמא שלי זה בלינצ'ס,עד היום:) מכיוון שלא היה לה תנור במטבח הקטנטנן בחדר בקיבוץ, אמא שלי הייתה מניחה גזיה על מדרגות החדר בחוץ ומכינה ערימות של בלינצ'סים משובחים ודקיקים וממלאה אותם בגבינה עם קינמון וצימוקים. שעזבנו את הקיבוץ לבית גדול ומרווח יותר וכבר היה תנור,אמי הייתה מפנקת אותנו מדי סוף שבוע בעוגות שמרים ריחניות,עוגיות מגולגלות מלאות כל טוב ומבחר רב של תופינים.
אמא של חגי, באה ממשפחה שמקורה בגרמניה,עם תרבות אפיה משובחת. מידי שישי שהיינו נפגשים בבית הוריו של חגי,הייתה עוגה נהדרת כמו עוגות תפוחים,שזיפים בעונה, קרם לימון ועוד.
ואני.. את אהבת האפיה שלי התחלתי בגיל 7-8,כבר לא גרנו בקיבוץ, נהגתי לאפות את עוגת השוקולד מהספר ילדים מבשלים מדי שבת בצהרים כדי שתהיה עוגה לקפה של אחר הצהרים עם הדודים והמשפחה המורחבת שלנו.

חומרים (עוגה בקוטר 24)
עוגה
100 גר' חמאה מומסת (לא רותחת!)
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 ביצים בגודל L
3 גביעי יוגורט  (450 מ"ל)
200 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
70 גר' קקאו (3/4 כוס)
100 גר' שוקולד חלב קצוץ

מלית קצפת ויוגורט
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 גביע יוגורט ( 150 מ"ל)
40 גר'  אינסטנט פודינג וניל (4 כפות שטוחות)
הערה : הקרם לא מאוד מתוק. מי שאוהב מתוק כדאי להוסיף 3 עד 4 כפות אבקת סוכר בזמן ההקצפה

ציפוי שוקולד
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
50 גר' שוקולד מריר קצוץ
30 גר' חמאה
4 כפות חלב


אופן הכנה

עוגה
  1. לערבב יחד במיקסר (עם וו גיטרה ולא עם בלון ההקצפה) חמאה,סוכר .
    להוסיף ביצים בהדרגה לקבלת תערובת אחידה
  2. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה ,סודה לשתייה וקקאו.
  3. להוסיף לקערת המיקסר שליש מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לסירוגין  שלוש פעמים (כל פעם שליש) עד שמסיימים את כל כמות הקמח והיוגורט,כאשר הקמח נכנס אחרון.  מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר. מוסיפים את השוקולד חלב הקצוץ ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ. מעבירים לתבנית משומנת היטב
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-40 דקות. לצנן את העוגה היטב לפני שעוברים לשלב החיתוך ומילוי בקצפת.
 קצפת יוגורט
בקערת המערבל לשים שמנת מתוקה,יוגורט ואינסטנט פודינג וניל להתחיל במהירות נמוכה ולהגביר מהירות לקבלת קצפת יציבה.

ציפוי שוקולד
לשים את כל החומרים בקערת זכוכית  ולהמיס במיקרוגל בחום בינוני כדקה או על בן מארי. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת מרקם חלק וללא גושים

הרכבת העוגה
להעביר את העוגה לצלחת הגשה. לחצות את העוגה באמצע, למרוח 2/3 מכמות הקצפת עם היוגורט ,לכסות עם החצי השני של העוגה. לצפות עם ציפוי השוקולד ולחכות שיתייצב מעט. עם הקצפת שנותרה לזלף שושנים או כל זילוף אחר שאתם אוהבים לקישוט העוגה.
את העוגה יש לשמור בקירור.



48 תגובות:

  1. איזה כיף של עוגה - רויטל מתוקה !
    עסיסית ומלאת טעמים כמו שצריך,
    הקצפת השמנת והיוגורט נפלא בעיניי,
    טעמים חמצמצים שאני מאד אוהבת במתוקים !
    חיזקי ואימצי יקירה !
    יום משפחה מקסים לכם !
    רותי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רותי יקירה:) תודה רבה על המילים החמות. שבוע טוב

      מחק
  2. רויטל יקירה!
    שיחקת אותה...
    בא לי לתלוש מהמסך תעוגה
    עוגה כזו אני יכולה לישר בכמה דקות:)
    מדהיםםםםםם
    חיבוק
    טובה

    השבמחק
  3. רויטל - העוגה מהממת!!
    יפהפה ועשירההההההההההההההההה - בדיוק כמו שאני אוהבת :)
    והתמונות רק עושות חשק לרוץ ולהכין
    יופי של דרך לחגוג את יום המשפחה

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני,חן חן לך יקירה ♥
      חגיגות יום המשפחה היו נהדרות וגלי חזרה מביה"ס עם מגש ריק והיתה מאוד גאה בזה שאהבו מאוד את העוגה שהכנו יחד.

      מחק
  4. ג'ודי (הלוחשת לאוכל)13 בפברואר 2013 בשעה 20:59

    מעולהההההההה!!! אני מתה על השילוב של היוגורט בקצפת. לא מתוק מידי ועם טעם מיוחד. והיוגורט בעוגה נותן לה עסיסיות מצויינת. מקסים!!

    השבמחק
  5. זה נראה נהדר ואיכותי ואני בטוחה שגם מאוד טעים אבל אני לא מבינה כתוב שצריך לנפות את הקמח,קקאו אב' אפיה וסודה לשתייה ביחד ואחר כן להוסיף את התערובת לקערת המיקסר לסירוגין כאשר הקמח נכנס אחרון למה הכוונה הרי הכל ביחד הקמח הקקאו ואב' אפיה וסודה לשתייה?
    מישהו יכול להסביר לי?
    תודה רבה ולילה טוב. איריס פנחסי.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך איריס נעים להכיר שמי רויטל והבלוג על שלל מתכוניו הוא שלי.

      לגבי השאלה שלך, מנפים יחד את כל החומרים היבשים שהם: קמח,קקאו אבקת אפיה וסודה לשתיה כי לרוב יש בהם גושים קטנים שלא נעים לאכול אותם לאחר שהעוגה מוכנה ובנוסף לפעמים מתחבאים בקמח תולעים או חרקים שרק שמנפים ניתן לראות אותם ולכן חשוב מאוד לנפות את הקמח.
      לאחר הנייפוי נוצרת לנו תערובת קמח עם כל שאר החומרים היבשים ולכן כתוב במתכון שהקמח נכנס אחרון=כלומר תערובת הקמח שניפינו עם כל שאר החומרים.
      מקווה שעכשיו הכל ברור לך
      רויטל

      מחק
  6. מושלמת!!
    איזה חשק עשית לי על הבוקר...

    השבמחק
  7. ואוו ואוו ואוו! כבר העתקתי לי את המתכון ואני אפילו לא הולכת לחכות לאירוע מיוחד! נראית כמו העוגה הכי טעימה בעולם!

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקת! אין צורך לחכות לאירוע מיוחד ♥

      מחק
  8. ואאי נראה מעולה,אפשר מוצר אחר במקום היוגורט???כי אני לא כ"כ אוהבת.

    השבמחק
  9. העוגה נראת מעולה!!!!! מתה כבר להכין אותה)) רק שאלה באיזה יוגורט השתמשת? ואם אני מחליפה את היוגורט בשמנת חמוצה האם הכמות היא אותה כמות גם במלית וגם בעוגה? תודה מראש! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      אני השתמשתי ביוגורט דנונה 3% שומן של שטראוס. בהחלפה לשמנת חמוצה יש להשתמש באותה הכמות. בציפוי לא הייתי שמה שמנת חמוצה - היא תתפרק. אם את לא רוצה יוגורט בציפוי הקצפת שימי במקום חלב.

      מחק
  10. Hello,
    I visited your blog.
    Congratulations for your work!! An interesting and nice blog!!
    Good luck with your blog!
    Greetings from Algarve, Portugal
    Paulo Gonçalves

    I invite you to visit my blog
    http://viajaredescobrir.blogspot.com

    השבמחק
  11. היי רויטל !!
    העוגה נראית מעול ובטח גם טעימה מאוד!!!:)
    לבת שלי יש צליאק (רגישות לגלוטן) והיא מאוד רוצה לאכול מהעוגה...
    האם יש קמח מסוים ללא גלוטן שאפשר להשתמש בו והעוגה תצא אותו דבר?
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      האם שמעת על קמח תמי? זהו קמח מיוחד לרגישים לגלוטן שפות חעל ידי תמי בן דוד.
      הקמח ניתן לרכישה בחנויות טבע וברשתות כמו שופרסל דיל. אני ראיתי אותו במצבע השבוע בשופרסל דיל בנס ציונה במח' הטבע שלהם זה לא קמח זול אבל לאירועים מיוחדים שווה להשקיע.
      רויטל

      מחק
  12. שלום, אפשר לשים שוקולד מריר במקום שוקלוד חלב? נתקעתי בלי...

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה, כן אין בעיה לשים שוקולד מריר. בהצלחה

      מחק
  13. רויטל כל הכבוד,
    כל עוגה שלך אני חיייבת לעשות, והכל יוצא נפלא!
    אבל אני אוכלת.......ו- פשוט ניפלא....
    תודה!
    שולמית

    השבמחק
  14. שלום,
    מה הכוונה להוסיף שליש מכמות היוגורט? מה עושים עם השאר?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה מה שכתוב: להוסיף לקערת המיקסר שליש מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לסירוגין כאשר הקמח נכנס אחרון. מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר. מוסיפים את השוקולד חלב הקצוץ ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ. מעבירים לתבנית משומנת היטב
      והסבר שכתוב לסירוגין זה אומר ששלוש פעמים מוסיפים יוגורט ותערובת יבשים של קמח ולכן זה יוצא כל פעם כמות של 1/3 מהיוגורט ו1/3 מהקמח ושוב אותו תהליך עד שנגמרים החומרים ויש לנו תערובת של עוגה לפני אפייה:)

      מחק
  15. תודה יקירה על המתכון ..
    העוגה מהממת עשירה ****** ..עסיסית ****** מה נישאר רק להתחיל לאכול ולישר..

    שבת שלום.

    השבמחק
  16. בהכנת העוגה כתוב שליש מכמות היוגורט ומה עם השאר?

    השבמחק
    תשובות
    1. גם את השאר מוסיפים,עד שנגמר כל הקמח והיוגורט. מוסיפים שלוש פעמים כל פעם שליש מכמות היוגורט ושליש מכמות הקמח
      בהצלחה

      מחק
  17. מתכונים סוףףףף ... מדוע אין אפשרות להדפיס??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה מכיוון שהבלוג הוא בלוג אישי ולא אתר מתכונים ובנוסף בלוגספוט דרכם עובד הבלוג לא מאפשרים להכניס אופציית הדפסה אז יש לעבוד כמו פעם העתק,כלומר לסמן את המתכון והדבק למסמך WORD כאשר שומרים ללא תמונות ומסמנים ללא התגובות ואז יצא לך שמור ומודפס רק המתכון ולא לשכוח לכתוב ליד שזה המתכון של המערוך המקפץ :) בהצלחה רויטל

      מחק
  18. רויטל שלום,
    עשיתי את העוגה בסוף השבוע.
    בקצפת לא רשום סוכר והפודינג וניל לא נותן יותר מדי מתיקות.
    העוגה יצאה עקרונית לא מתוקה.
    הא ניתן לשפר משהו? כמה סוכר את ממליצה להוסיף בקצפת אם בכלל.

    שבוע טוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רון
      כנראה שזה באמת עניין של טעם
      כי אצלנו אוהבים את האיזון בין עוגת השוקולד שהיא מתוקה כולל ציפוי השוקולד בו יש שוקולד חלב והוא ממש מתוק לבין העדינות הלא מתוקה של הקצפת עם היוגורט שהוא חמצמץ
      עצתי,שאתה מכין קרם לעוגה לטעום לפני ואז אפשר להוסיף לו סוכר או אבקת סוכר גם לאחר ההקצפה ואז אולי זה היה יותר לטעמכם
      לקצפת ניתן להוסיף 50 גרם סוכר שזה רבע כוס בערך
      אם גם העוגה עצמה אינה מספיק מתוקה לכם גם לה אפשר להוסיף עוד סוכר , גם כ- 50 גרם

      בהצלחה:)
      רויטל

      מחק
    2. שלום ....רציתי לשאול אם אפשר לעשות עוגה ב אבקת קקאו או אבקת קקאו לשתיה ??

      מחק
    3. שלום וברכה
      המתכון נעשה עם קקאו לא ממותק שמיועד לאפייה
      קקאו ממותק כלומר שוקולית לא מתאים למתכון הזה
      שבת שלום :)
      רויטל

      מחק
  19. היי, רציתי לדעת האם 2 ביצים יספיקו לכל העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. כפי שכתבתי במתכון 2 ביצים בגודל L (חושב לשים לב לגודל הביצה)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. היי, נראה מעולה, רציתי לדעת אם העוגה תהיה טובה גם בלי הקפצת באמצע? היא נראת עוגה ממש עשירה השאלה אם תתאים, תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל
      תודה רבה
      אפשר להנות מהעוגה גם בלי הקצפת באמצע:) היא רכה וטעימה
      בברכה
      רויטל

      מחק
  21. היי...יש לי שאלה האם אפשר להשתמש ביוגורט דובדבנים? יש מצב שיצא טוב בהשראת היער השחור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      היער השחור עם דובדבנים שלמים ואף רצוי כאלה טריים לכן לקצפת לא הייתי מוסיפה יוגורט דובדבנים אלא דובדבנים טריים מעל הקצפת. בעוגה עצמה אין בעיה לשים יוגורט דובדבנים,לשים לב מהי המתיקות שלו. אם הוא מאוד מתוק הייתי מפחיתה מעט מכמות הסוכר במתכון
      בהצלחה :)
      רויטל

      מחק
  22. היי נראת עוגה מעולה האם אפשר לעשות אותה פרווה ? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      במקום חמאה - מרגרינה באותה הכמות
      במקום יוגורט - מעדן סויה וניל באותה הכמות
      במקום שוקולד חלב - שוקולד מריר
      במקום שמנת מתוקה - שמנת צמחית

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  23. היי רביטל את כל החומרים מעבדים בעצם עם וו הגיטרה או רק את החמאה והסוכר ואז עוברים לבלון ההקצפה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דנה
      לא החלפתי לבלון הקצפה את כל תהליך הערבוב עשיתי עם וו הגיטרה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  24. רויטל שלום
    הכנתי את העוגה. היא פשוט נפלאה, עשירה ועסיסית. תודה על שיתוף המתכון.
    תמר
    הפעם לא התאכזבתי ממתכון באינטרנט. (לאו דוקא שלך בכלל מתכוני אינטרנט)

    השבמחק
  25. שלום רויטל.
    אם אכין את העוגה יום לפני, היא תהיה עדיין טובה ליום הולדת?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי
      אין שום בעיה להכין את העוגה יום לפני
      זה ממש בסדר גמור:)
      מזל טוב וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...