יום ראשון, 10 במרץ 2013

לחם יוגורט ורוזמרין



לחם יוגורט ורוזמרין


לחם שאני מכינה הרבה שנים ,ניתן לגוון בתבלינים ששמים בפנים. אנחנו אוהבים את הרוזמרין שגדל אצלנו באדנית במרפסת ומשתלב מעולה במאפים ותבשילים.
לפני כמה ימים קיבלתי להתנסות מתנובה
 יוגורט ביו 1.5% שומן למזיגה.
היוגורט טעים מאוד בפני עצמו לאכילה . 
אצלי בבית אנחנו צרכני יוגורט כבדים,כולל הילדים 
והמזיגה מהבקבוק נוחה מאוד לשימוש
בבלוג יש כמה מתכונים עם יוגורט כמו עוגת שוקולד,קצפת ויוגורט,פאי גבינה ,יוגורט ונוטלה, ועוד.

ארוחת הערב של אלמוגי..
לחם יוגורט ורוזמרין,מלפפון,גבינות ויוגורט לשתיה.


חומרים (לכיכר לחם אחת גדולה)
250 גר' קמח מלא ( 2 כוסות)
250 גר' קמח לבן רגיל (3/4 1 כוסות)
1 כף שמרים יבשים (או 25 גר' שמרים טריים)
200 מ"ל יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט ביו למזיגה 1.5% )
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
1/2 כף מלח
2 כפות רוזמרין טרי שטוף היטב וקצוץ.
1 כף תערובת תבלינים איטלקית יבשה (לא חובה. אפשר גם כף רוזמרין מיובש)
100 מ"ל מים

אופן הכנה
  1. לערבב יחד את שני סוגי הקמחים בקערת המערבל,להוסיף את השמרים (אם טריים לפורר פנימה) ולערבב
  2.  להוסיף יוגורט ולהתחיל לערבב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול להוסיף שמן זית,חומץ,רוזמרין טרי ותבלינים יבשים. להוסיף את כל המים ובסוף את המלח. להמשיך לערבל במהירות בינונית כ- 10 דק' לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לאחר 10 דק' להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש אותו מעט. להעביר לקערה משומנת.לכסות במגבת או ניילון נצמד ולהתפיח התפחה ראשונה להכפלת נפח
  3. לאחר התפחה ראשונה,להוציא מהבצק את האויר בעדינות, לכסות שוב ולתת לו לתפוח התפחה שנייה כחצי שעה.
  4. לאחר התפחה שלישית, להוציא את האויר ממש בעדינות ,לעצב צורה של כיכר לחם ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים בכיכר ולהתפיח  להכפלת נפח.
  5.  לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהכניס את הלחם פנימה (אני לא מרחתי עליו כלום אפשר לפזר מעט קמח או למרוח בביצה אם רוצים קרום מבריק) לאפות 15 דק' ב- 230 מעלות ולאחר מכן להוריד טמפ' ל- 190 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 20 דק' לקבלת צליל חלול כאשר נוקשים על תחתית הלחם. להעביר את הלחם לצינון על רשת. ניתן לפרוס ולהקפיא בשקית אטומה.




35 תגובות:

  1. איזה יופי!
    שמעתי כל כך הרבה על לחם עם רוזמרין ואיכשהו אף פעם לא יצא לי להכין
    עכשיו ממשששששששששששששש בא לי
    את חושבת שאפשר לשלב גם פרחי לבנדר מיובשים? יש לי פשוט המון(!)
    בכל מקרה אני אשמח לנסות את הלחם הזה אחרי פסח

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני יקרה, המון המון תודה:)
      לא ניסיתי לאפות עם פרחי לבנדר,איכשהו זה מתחבר לי יותר לכיוון המתוק. אבל אם לא מנסים לא יודעים.

      מחק
  2. אין כמו ריח של לחם שנאפה זה עתה.
    הלחם שלך נראה מעולה, כזה שאפשר לטבול במעט שמן זית ולהנות מכל רגע.

    שבוע טוב,

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. מגי, אני מאוד מסכימה איתך. ריח של לחם זה נפלא ביחוד שזה אצלנו בבית ויוצא מהתנור הביתי.
      תודה רבה:)

      מחק
  3. אהבתי את הרעיון הלחם נראה מעולה...
    תודה על השיתוף.

    השבמחק
  4. את פשוט מלכה!
    שוב תודה,
    שולמית

    השבמחק
    תשובות
    1. שולמית,את מקסימה.
      תודה רבה על התמיכה והמילים החמות .
      והכי כייף לדעת שאת מכינה את המתכונים ומשתפת אותי.
      תודה לך:)

      מחק
  5. איזה לחם מדהים!!
    באמת שעשית לי חשק להיכנס עכשיו למטבח ולאפות אותו..

    השבמחק
  6. יצא לך לחם משגע! הולכת לאמץ את המתכון שלך.

    השבמחק
  7. נראה מעולה רויטל היקרה!!!
    אפשר להריח את הטריות של החלם עד לפה!
    בהחלט ינוסה-מקווה שאספיק לפני פסח!
    שיהיה לך שבוע מקסים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה נתנאלה :-)
      המתכון יחכה לך גם אחרי פסח. איך שהזמן רץ לו ופסח כבר ממש קרוב.

      מחק
  8. איזה כיף, מתכון בלי נקיפות מצפון!- כלומר, חמאה :)
    אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה.
      שמת לב שהמתכון כבר עם מחצית הכמות קמח מלא?
      אם את רוצה להפוך ל- 100 אחוז קמח מלא יצא לחם יותר דחוס ופחות תפוח וגם תצטרכי להוסיף עוד מים למתכון ,כ- 1/2 כוס תלוי בסוג הקמח המלא בו את משתמשת.

      מחק
  9. נראה מעולה!
    עם איזה סכין את משתמשת כדי לסמן את הכיכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      השתמשתי בסכין פושטי שקניתי בסופר..שלושה ב-12 ש"ח פושט הסכין הזה חד בקצה,סוג של סכין פירות וירקות עםד ידית מפלסטיק.
      המהדרין חותכים עם סכין אחר רק שאני מפשוטי העם..מאלתרת עם מה שיש

      מחק
  10. הי,
    אפיתי את הלחם אתמול ושמתי לב שאין בו סוכר.
    יתכן שזה, מלבד הקמחים הצרפתיים, הקשה עליו לתפוח?
    הלחם עצמו יצא טעים מאוד מאוד ואנ יתכף אאפה עוד נגלה לבדוק את ההשערה שלי.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. הלחם לא צריך סוכר. אני לא שמתי סוכר ואפר לראות בתמונות כאן איך הלחם תפח ותפח וקיבל נפח נהדר ומרקם מושלם של לחם.
      מה זה קמחים צרפתיים? אפשר הסבר?

      מחק
  11. אתמול אפיתי את הלחם והוא יצא מצוין.
    למרות שהוא לא תפח הרבה. אני תוהה אם זה בגלל שאין סוכר במתכון.
    בכל מקרה תכף אאפה עוד נגלה כדי לברר.

    השבמחק
    תשובות
    1. אם הוא לא תפח הרבה אז יש לבדוק את השמרים בהם השתמשת - האם הם עדין טובים וגם זמן התפחה הוא גורם חשוב ביותר ויכול להיות שלא נתת מספיק זמן ללחם לתפוח כשיש במתכון קמח מלא התפיחה איטית יותר משימוש בקמח לבן בלבד.

      מחק
  12. שלום,
    האם צריך שתי התפחות או שלוש? לפי סעיף 4 צריך שלוש אך לא ציינת במפורש

    השבמחק
    תשובות
    1. אם תעבור אחר הוראות המתכון במדוייק כפי שכתבו תראה שכתוב 3 התפחות. שים לב בסעיך מס' 3 כתוב להוציא אויר לאחר התפחה ראשונה (1) ולתת שוב תפחה (2) ובסעיף 4 כתוב לאחר התפחה שלישית (3) לעצב צורה של כיכר.
      אז כן מצויין במפורש.
      רויטל

      מחק
  13. היי רויטל, איזה עונג של לחם !
    יצא לך מדהים !
    איזה רוגע ושלווה יש בבצק שעושה לנו נחת....
    טעמים נפלאים, תענוג
    חיבוק ממני,
    רותי

    השבמחק
  14. היי רויטל!
    אפשר מתכון ללחם רגיל? מקמח רגיל?
    תודה!
    אביבה.

    השבמחק
  15. היי טפשר תימין במקום הרוזמרין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אם אוהבים תימין אז כן בהחלט אפשר :) רק לשים לב להפריד את העלים מהגבעולים כי הגבעולים לא ממש רצויים בלחם בגלל המרקם שלהם

      מחק
  16. איזה לחם מהמם, אנסה בשבת.
    מאד אוהבת שילוב של יוגורט בבצקים מלוחים
    אני בדיוק בתהליך של להפסיק לרכוש לחם ולתחיל לעבור להכין את כל הצריכה הביתית עצמאית

    השבמחק
  17. אני תמיד מתלבטת אם להשתמש בטורבו ובכלל מתי משתמשים בטורבו ומתי לא

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אדית
      אני באופן אישי לא ממליצה לאפות בטורבו זה מייבש מאוד ובדרך כלל האפייה יותר חיצונית ופחות פנימית
      טורבו טוב כמכינים למשל כמה תבשילים במקביל ועוטפים בנייר כסף את התבניות ואז יש פיזור חום שווה בתונר בין כל הקומות של התנור
      מקווה שעזרתי קצת:)
      רויטל

      מחק
  18. בוקר טוב רויטל.באופן ההכנה לא רשום מתי להוסיף את החומץ.אין סוכר במתכון האם זה תקין.האם כמות השמן תקינה זה ניראה לי יותר מידי יחסית לכמות הקמח.מה תפקידו של החומץ במתכון.אשמח לקבל ממך תשובות כיוון אני רוצה להכין אותו.תודה מראש ושתהיה לך שבת ניפלאה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      1.הוספתי את החומץ להוראות ההכנה,מוסיפים אותו עם בשמן
      2. תקין לגמרי שאין סוכר. בלחם הזה אין צורך בסוכר. יש בתוך היוגורט מספיק סוכר לאיזון
      3.כמו השמן תקינה לגמרי 1/3 כוס שמן על 500 גרם קמח זה יחס נכון ורגיל לגמרי ללחם מהסוג הזה
      4. החומץ מאזן את מרכיבי היוגורט זה עניין כימי
      אם תכנסי לדף הפייסבוק תראי בתגובות למתכון הלחם הזה תמונה של לחם שהכינה אחת העוקבות של הבלוג.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  19. היי רויטל.תודה על התשובות המהירות.אני מתכוונת להכין אותו ואשמח לדווח,שיהיה לך שבוע טוב

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...