יום שלישי, 19 במרץ 2013

חיתוכיות באונטי (קוקוס ושוקולד)


קוקוס ושוקולד,שילוב מושלם. לכבוד פסח השתמשתי להכנת התחתית בעוגיות פסח (ביסקוויט יין)
אני מודה,החבאתי את הבאונטי עמוק במקפיא
כי הילדים ארבו לו כמו ארבה ואני שומרת את החיתוכיות הטעימות האלו לרגעים מתוקים ומיוחדים.



חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 23 ס"מ על 30 ס"מ

תחתית ביסקוויט שוקולד
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' ממרח נוגט אגוזים (אני השתמשתי בנוגט אגוזים של השחר העולה)
230 גר' ביסקוויט פסח (עוגיות יין) טחון דק או פתיתי קורנפלקס מתירס או ביסקוויט פתי בר טחון

מלית
220 גר' סוכר (1 כוס ועוד 2 כפות)
קורט מלח
90 מ"ל מים (1/3 כוס ועוד כף)
1 כפית תמצית וניל
1 פחית חלב קוקוס,400 מ"ל
300 גר' קוקוס טחון (3 כוסות)

ציפוי גאנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה

מתחילים בהכנת המלית
להרתיח בסיר בינוני סוכר,מים ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומרתיחים שוב. מוסיפים קוקוס ומבשלים כ- 3 דק' תוך כדי ערבוב רציף עם כף עץ כדי שהנוזלים יספגו בקוקוס. מכבים את האש ומצננים כחצי שעה. בחצי השעה שיש מכינים את התחתית

הכנת תחתית ביסקוויט שוקולד
 טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים. מעבירים לקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר,מערבבים היטב שלא ישארו גושים ומעבירים לקערה עם העוגיות הטחונות. מוסיפים את הנוגט ומערבבים היטבים לקבלת תערובת אחידה.
משטחים בתנית מרופדת בנייר אפייה. אני עשיתי זאת עם ידיים רטובות אחרת זה דביק ומעצבן! אז מידי פעם מרטיבים שוב את הידיים ומהדקים את התערובת לתבנית. מעבירים למקפיא למשך 20 דק'.
לאחר קירור תחתית הביסקוויט שוקולד,מורחים מעל את מלית הקוקוס ומיישרים. מעבירים שוב למקפיא למשך שעתיים לפחות.



ציפוי גאנאש שוקולד
שמים את השוקולד הקצוץ בקערת זכוכית. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. ממתינים כ- 2 דק'. מערבבים עם מטרפה לקבלת נוזל אחיד וללא גושים. שופכים את הגאנאש על התבנית הקפואה ומיישרים על ידי טלטול התבנית מצד לצד בעדינות. מחזירים להקפאה למשך הלילה,לפחות 8 שעות.
חותכים למלבנים בגודל 3 על 5 ס"מ מאחסנים במקרר או במקפיא בשכבה אחת ולא אחד על השני.

הכנתי את הבאונטי  לפי מתכון שפורסם בעיתון על השולחן,גליון בנושא שוקולד,עם מעט שינויים. המתכון מאת מורן לילה,2012.







39 תגובות:

  1. בהחלט שילוב מושלם ולא רק זאת - השילוב אצלך גם מקבל מימד של יופי מיוחד, נראה מעולה.

    חג שמח,

    מגי

    השבמחק
  2. רוויטל, נראה נהדר.
    לא בטוח שאספיק בפסח - יש גם בעיה של הכשרים מהודרים בכמה מהחומרים - אבל מקווה מאוד שאחרי פסח אכין - הבאונטי פשוט נהדרים.
    תודה רבה,
    וחג שמח וכשר♥

    השבמחק
  3. ואי ואי ואי,
    מדהים! נראה מעולה וינוסה לקינוח עם הקפה בליל הסדר.
    דידי

    השבמחק
  4. נפלא!! ברדע זה עוד מתכון הצטרף לתפריט הקינוחים שלי לחג. תודה רבה!

    השבמחק
  5. בהחלט ניראים נהדר ואני מסכימה עם מגי שאצלך הדברים מקבלים מימד של יופי מיוחד :)
    אני אגב אוהבת מאד את עוגיות היין לפסח רק לצערי יש עליהם מחלוקת רצינית ואסור לנו לאכול אותם.
    חחחח את מצחיקה אותי שאת מחביאה אותם במקפיא. אצלי זה כבר לא תמיד עובד.... :)

    השבמחק
  6. תודה מתוקה המתכון מקסים ... :) חג פסח שמח ומתוק.

    השבמחק
  7. רויטל זה נפלא !
    נראה מזמין כל כך, איזה יופי !
    אחלה מתכון אחלה קינוח,
    חג שמח לך ולמשפחה,
    רותי

    השבמחק
  8. זה נראה פשוט מדהים וטעים. אני גם אנסה אחרי פסח כי כמו חברותי יש דברים שאנחנו פשוט פוסחים עליהם בפסח.
    אבל המתכון שמור.
    תודה יקירה
    חג שמח וכשר

    השבמחק
  9. למרות שאני לא מחובבי הקוקוס, הצלחת לגרום לי חשק לביס..
    אני ממש בעד הכנת חטיפים ביתיים ושלך נראים פשוט מצוין :)

    השבמחק
  10. משגע!!!
    מתה על הממתק הנהדר הזה!
    יצאו לך דוגמניות אחת אחת.
    שאפו.

    השבמחק
  11. זה נראה מעולה! אני מפחדת לנסות כדי לא להתמכר וגם כל הקלוריות.... אמאלההה

    השבמחק
  12. האם אפשר להחליף את חלב הקוקוס בשמנת מתוקה או שמנת לבישול?

    השבמחק
    תשובות
    1. את חלב הקוקוס אפר להחליף בחלב רגיל לא בשמנת כי היא סמיכה יותר

      מחק
  13. פשוט נפלא תבורכנה ידיך טעים ברמות.....

    השבמחק
  14. רויטל שלום,
    רציתי לברר, האם חלב קוקוס זה מי קוקוס -
    בסופר אין חלב קוקוס, יש מי קוקוס או קרם קוקוס.העובד בסופר אמר לי שמי קוקוס זה חלב קוקוס (אף פעם לא השתמשתי בחלב קוקוס)

    מה אפשר לשים בתחתית לימות השנה, האם אפשר ביסקויטים רגילים?

    תודה כרמית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי כרמית,
      חלב קוקוס- בארף לא מייצרים את חלב הקוקוס אלא מייבאים וכל יבואן קורא לזה בשם אחר. בעקון מה שחשוב שזה לא יהיה קרם קוקוס שהוא סמיך הרבה יותר מהחלב ולכן גם מי קוקוס זה בסדר גמור למתכון הזה. על הפחית שאני קניתי היה כתוב חלב קוקוס ולפני שבוע בערך קניתי שוב והיה כתוב מי קוקוס. החליטו לשגע אותנו :-)

      כתבתי לגבי התחתית תראי שאפשר עוגיות יין בפסח,קורנפלקס למי שלא אוכל גלוטן ובסקוויטים לשאר ימות השנה.

      בהצלחה

      רויטל

      מחק
  15. תודה רבה, אכין לשבת בע"ה

    השבמחק
  16. אני מנסה "להוזיל" את הקלוריות במתכון - מה אחוז השומן המינמלי של השמנת שדרוש לגנאש? האם ניתן לעשות אותו עם שמנת לבישול 10-15 אחוז?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      גאנאש עושים עם שמנת מתוקה שמיועדת להקצפה,כלומר 32% שומן ומעלה.
      הסיבה היא שהשומן עוזר לקרם השוקולד שנקרא גאנאש להתמצק כלומר להתייצב ואם נוריד את אחוזי השומן הוא יהיה נוזלי
      כך שאם את רוצה להצטמצם בכמות הקלוריות אני מציעה לך להכין מחצית הכמות ותהיה שכבה יותר דקיקה של הגאנאש
      רויטל

      מחק
  17. שלום רויטל!
    רציתי לברר מה מתאים יותר למתכון נוזל קוקוס או קרם קוקוס
    אודה לך על תשובה מהירה רוצה להכין היום דחוף.
    תודה

    השבמחק
  18. שלום וברכה
    אני השתמשתי בחלב קוקוס שהוא בעצם נוזל קוקוס ועדיף לשימוש בממתכון הזה
    בהצלחה
    רויטל

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום רויטל,
      אני עכשיו הכנתי את הבאונטי אבל תערובת הביסקוויט יצאה לי מעט יבשה ולא כמו
      שאמרת מעט דביקה מה הבעיה? יש לציין שעשיתי ממש לפי מה שצויין במתכון
      תודה!

      מחק
    2. עם איזה ביסקוויט השתמש והם טחנת אותם דק או עבה
      עובי הביסקוויט משפיע על ספיגת הנוזלים
      ואם יצא לך יבש אז תוסיפי מעט נוזל כמו חלב או מים
      רויטל

      מחק
  19. יש אפשרות להפןך לפרווה

    השבמחק
  20. כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה? האם אפשר להכין כ 5 ימים לפני ליל הסדר ולשמור במקםיא? והאם כדאי להעביר למקרר לפני הגשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר לשמור בהקפאה עד חודש
      ודאי שניתן להכין חמישה ימים מראש - זה רצוי אפילו :)
      כן. יש להעביר למקרר בבוקר של הערב חג על מנת שיפשיר באטיות
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  21. תודה על התשובה המהירה וחג שמח :)

    השבמחק
  22. האם ניתן להמיר את הגנאש במשהו טבעוני?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלי
      את יכולה להכין גנאש על בסיס קרם קוקוס או כל מתכון טבעוני אחר לציפוי שוקולד שאהוב עלייך :)
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
    2. נראה סופני אין לי ממרח נוגט זה קריטי?
      מה אפשר לשים במקום

      מחק
    3. תודה רבה ריקי
      במקום הנוגט אפשר לשים ממרח שוקולד
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    4. תודה רבה על המענה המהיר

      מחק
  23. האם אפשר במקום שמנת מתוקה שמנת צמחית?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר שמנת צמחית -כזאת שמתאימה לבישול וחימום
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  24. היי,
    הכנתי את החיתוכיות ויצא מעולה!! רק תקלה קטנה- שיכבת הביסקוויט לא נדבקה לשכבות שמעליה. מה לא עשיתי נכון? הפירורים נטחנו דק מאד
    תודה מרא

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום נועה
      יכול להיות בתערובת הקוקוס הייתה סמיכה מידי ולכן לא נדבקה לביסקוויט שמתחת
      בנוסף יש אפשרות שבתהליך ההקפאה נוצרה הפרדות אך בהפשרה זה אמורה להתחבר בחזרה
      בהצלחה ושמחה שטעים לך
      רויטל

      מחק
  25. תודה רבה רויטל על התשובה!
    אנסה שוב

    השבמחק
  26. נראה מאוד טעים. אך איך עושים את זה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      לפרווה שבאגנש מחליפים שמנת מתוקה לשמנת צמחית ושוקולד מריר פרווה
      ולבסיס משתמשים בממרח אגוזים פרווה או ממרח שוקולד פרווה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...