יום רביעי, 10 באפריל 2013

עוגת יוגורט,לימון ופירות יער


עוגת יוגורט,לימון ופירות יער

לפעמים אין צורך להרבות במילים
פשוט להנות מפרוסת עוגה בחושה ומנחמת



חומרים (סיר פלא או קוגלהוף בקוטר 24)

100 גר' חמאה רכה
100 מ"ל שמן (1/2 כוס)
200 גר' סוכר
4 ביצים  מופרדות בגודל L
1 כף גרידת לימון
70 מ"ל מיץ לימון (1/3 כוס)
250 מ"ל יוגורט טבעי (אני השתמשתי ב- 1.5%)
280 גר' קמח רגיל (2 כוסות)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
150 גר' פירות יער קפואים או טריים (אם קפואים לא מופשרים אלא ישר מהמקפיא)

זיגוג
100 גר' אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
3 כפות יוגורט טבעי

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן היטב את התבנית. כשאני משתמשת בסיר פלא,אני גוזרת נייר אפייה לפי ההיקף של תחתית התבנית ,משמנת את התבנית ומניחה את נייר האפיה  ושוב משמנת את הנייר ואת כל התבנית היטב ומקמחת. חשוב לנער מהתבנית את עודפי הקמח.
  2. להקציף יחד חמאה ,שמן וסוכר לתערובת אחידה.להוסיף בהדרגה את החלמונים ואז את מיץ הלימון,גרידת לימון והיוגורט ולערבל לקבלת תערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וסודה לשתיה להוסיף את המלח ולערבב.
  4. להקציף את החלבונים לקצף יציב.
  5. להוסיף לתערובת החמאה המוקצפת את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים בפעמיים. לקפל ולערבב בעדינות רק עד קבלת תערובת אחידה. להוסיף את פירות היער ולקפל בעדינות. להעביר את התערובת לתבנית וליישר. לאפות כ- 45 דק' לקבלת קיסם יבש.
  6. לצנן את העוגה כ- 15 דק' ולהעביר לצלחת הגשה. לתת לעודה להתקרר היטב לפני שמזגגים אותה..
  7. הכנת הזיגוג - לערבב יחד אבקת סוכר, מיץ לימון ויוגורט לקבלת זיגוג נוזלי ומעט סמיך בעזרת כף .
  8. לשמור את העוגה בקירור כשלושה ימים
המתכון בהשראת עוגת יוגורט ולימון מתוך הספר
 Best Ever Baking  מאת Carole Clements




22 תגובות:

  1. בוקר טוב, האם יש אפשרות להשתמש בתחליף ליוגורט על מנת שהעוגה תצא פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור,החלפת היוגורט במוצר פרווה תשנה את המרקם והטעם של העוגה. אפשר לשים במקום מעדן סויה וניל או שמנת פרווה לבישול ואפייה.

      מחק
  2. עוגה נפלאה נפלאה, רויטל יקרה !
    מסוג העוגות האהובות עלינו בבית,
    מרקם נהדר, אוורירי ומהנה,
    טעמים מקסימים עם פירות כייפים,
    עסיסי ובטוב טעם !
    המשך יום מקסים לך,
    רותי

    השבמחק
  3. רויטלוש
    העוגה נראית טעימה ברמות :)
    כמו תמיד אצלך הכל מושלם.
    חיבוק ממני
    טובה

    השבמחק
  4. מה זה יוגורט טבעי? מה אני מחפשת בסופר? הכוונה למשהו כמו יוגורט ביו של דנונה או משהו?

    השבמחק
    תשובות
    1. יוגורט טבעי זה יוגורט בלי תוספות של פרי/דייאט/סוכר אני השתמשתי ביוגורט למזיגה של תנבוה עם 1.5% שומן אבל אין שום בעיה להשתמש ביוגורט דנונה או כל חברה אחרת שאת אוהבת.

      מחק
  5. זאת מסוג העוגות שהכי כייף לאכול
    אבא שלי היה קורא להן "עוגות יישור". כל הזמן מיישרים אותה ואוכלים עוד חתיכה
    עוגות לימון הן בכלל אהובות אצלנו

    אגב, מנסיון - אפשר להשתמש במעדן סויה ונול, אבל רצוי להוסיף כף מיץ לימון

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני :)
      אין ספק אבא שלך צודק ביותר. והן מסוכנות בגלל התכונה הזו .

      תודה על העצה לגבי מעדן סויה וניל,זה באמת נראה לי הכי מתאים מבחנת המרקם להחלפה לפרווה כאן בעוגה.

      מחק
  6. וואו...נראה פשוט מצויין!!
    כל הטעמים שאני אוהבת בעוגה אחת

    השבמחק
  7. רויטל, העוגה נראית מעולה - הצלחת להעביר דרך התמונות את הלחות והעסיסיות שלה! עוגה כלבבית :)

    השבמחק
  8. יש מצב להורדת כמות השמן, החמאה והסוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום עירית (או אירית מקווה שלא טעיתי)
      זה המתכון שאני מציעה,מדובר בעוגה גדולה ולפי כך ובהתאם כמות החומרים מאוזנת והגיונית
      כל שינוי בכמויות הסוכר/שומן יגרום לעוגה להשתנות וזה הופך כבר למתכון אחר.
      לכן המלצתי היא להצמד למתכון הזה או לחפש מתכון אחר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. היי.. ניתן להמיר ל2 תבניות אנגליש קייק ? או ליותר אפילו? ומתכונים שלך פשוט מצטיינים ומעוררי השראה לאפייה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני מציעה למלא 2/3 הגובה של אנגלישקייק לדעתי יספיקו שתי תבניות.
      תודה רבה רבה :)
      רויטל

      מחק
  10. היי,,, האם אפשר להמיר לפירות אחרים או לחלופין לריבת פירות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר דובדבנים טריים -עכשיו שיא העונה
      אם ריבה אז רק כזאת שנקרת מעדן פרי שהיא עם יותר פירות ופחות סוכר כי ריבה רגילה מתוקה מידי ודלילה מידי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על המענה המהיר ...

      מחק
  11. אפשר במקום היוגורט לשים שמנת חמוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      עדיף שלא
      השמנת יותר כבדה ותתן מרקם מעט שונה
      זה אפשרי אבל פחות טוב
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...