יום שני, 22 באפריל 2013

דגני בוקר (קורנפלקס) תוצרת בית


דגני בוקר תוצרת בית
אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר להכין לבד בבית כשיש מבחר כה גדול בחנויות עם טעמים ומרכיבים מגוונים
אבל עם כל המבחר הזה עדיין לא הצלחתי למצוא את הסוג שיענה על כל הטעמים ,המרכיבים והמרקמים שאני אוהבת.
לא יאומן אבל הפעם פינקתי את עצמי,לא אף אחד אחר (זה לא הפריע לאחרים כאן לנשנש ישירות מהתבנית עוד לפני שהספקתי להעביר לקופסא אטומה)
אז מה הבשורה? שזה ממש קל להכנה. ואפשר להתאים תוספות וטעמים לפי מה שאנחנו אוהבים.
בענין הבריאות ובכן..כאן כל אחד יעשה את ההעדפות שלו. אני לא נכנסת לאחרים לצלחת:-) אבל לא אכפת לי שתעיפו מבט בצלחת הדגנים שלי.



חומרים (כ- 750 גר' דגני בוקר)
100 גר' קמח תירס גס (1/2 כוס)
70 גר' סובין שיבולת שועל (1/2 כוס)
200 גר' שיבולת שועל מהירת הכנה (זו העדינה כמו של קוואקר),(2 כוסות)
1/4 כוס סילאן או מייפל טהור (מי שאוהב מתוק אפשר לשים 1/2 כוס סוכר חום או רגיל)
160 גר' קמח אורז מלא (1 כוס)
קורט מלח
1 כפית קינמון
150 מ"ל מים (3/4 כוס),אפשר במקום מים חלב או מיץ תפוזים
50 גר' חמאה מומסת  ואפשר במקום 1/4 כוס שמן או 1/4 כוס טחינה גולמית

נייר אפייה
תבניות תנור שטוחות

אופן הכנה
  • בקערה גדולה מערבבים יחד : קמח תירס,סובין,קמח אורז,שיבולת שועל,קורט מלח וקינמון.
  • מוסיפים סילאן (או כל ממתיק אחר בו בחרתם),חלב וחמאה מומסת. מערבבים היטב
  • מחלקים את התערובת לשני חלקים. אם אתם רוצים דגני בוקר דקיקים חלקו את התערובת לשלושה חלקים.
  • מניחים חלק אחד של התערובת על נייר אפייה
ככה נראית התערובת,היא מעט פירורית אבל ברגע שנרדד אותה היא תתחבר

מהדקים מעט את התערובת בידיים ויוצרים צורה של מלבן.
מניחים מעל נייר אפייה ובעזרת מערוך מרדדים לריבוע בגודל התבנית
מעבירים את נייר האפייה לתבנית
מחממים תנור ל-160 מעלות. אני אפיתי בטורבו שתי תבניות יחד וצריך להשגיח על התבניות
שהבצק לא יישרף כי הוא מרודד דק והקצוות תמיד דקים יותר מהאמצע .
זמן אפייה כ- 10 עד 15 דק' עד שהקצוות מזהיבים
התבנית יצאה מהתנור. רואים את הסדקים שנוצרו?
זה מעולה כי זה יעזור לנו ליצור את צורות הקרונפלקס

בעזרת הידיים שוברים לחתיכות את הבצק שאפינו.
תחליטו איזה גודל הוא המועדף עליכם .
בשלב הזה איחדתי את שתי התבניות לתבנית אחת
והחזרתי לתנור לאפייה בחום של 140 מעלות על טורבו.
כאשר כל כמה דקות יש לערבב את התערובת כדי שכל החלקים יקבלו צבע יפה ויתייבשו
זמן האפייה כעשרים דקות


לאחר האפייה. לחכות בסבלנות שדגני הבוקר יתקרר ולהעביר לקופסא אטומה.
המרקם שנוצר הוא קשה ופריך.
כמובן שברגע שנערבב את הדגנים שאפינו בחלב או יוגורט הם יתרככו

בתאבון
אפשר להוסיף פירות יבשים,אגוזים,פירות טריים תתפנקו:)



הצעות והערות
  • בבלוג הנפלא שנקרא בישולוג ראיתי לראשונה מתכון לדגני בוקר תוצרת בית. כמובן שהתלהבתי מאוד  והתאמתי לעצמי מתכון  שמתאים לטעמי האישי.
    קישור ברנפלקס תוצרת בית
  • אין לכם קמח אורז מלא? אפשר במקום להשתמש בקמח חיטה מלא.
  • לא רוצים חמאה? אפשר לשים כמו שכתבתי שמן רגיל או שמן קוקוס או לוותר בכלל על השומן (לדעתי לא כדאי לוותר כי זה מוסיף לפריכות ולמרקם)

18 תגובות:

  1. איזה יופי, יקירתי !
    אהבתי מאד !
    המתכון מקסים ונראה טעים במיוחד !
    יופי של פוסט
    רותי

    השבמחק
  2. נפלא בריא ונראה טעים ננסה גם אולי יחליפו אצלי הילדים במקום כל מה שנמכר בשוק.
    תודה יקירה

    השבמחק
  3. לא מוזר בכלל, להיפך - כל הכבוד!!
    אמנם אני לא אוכלת כמעט דגני בוקר (גם לא רגילה לקרוא להם ככה אלא בשם האמריקאי), אבל אוהבת לנשנש אותם חחחחח
    וכאשר אופים לאפות ולעשות ניסויים במטבח - אז בטח שמכינים בבית. ממש רעיון נהדר, והתוצאה גם ניראית נהדר
    אהבתי :)

    השבמחק
  4. רויטל זה אחד הרעיונות היותר טובים שראיתי לאחרונה!

    השבמחק
  5. מקסים ומיוחד מאוד :-)

    ערב טוב,

    מגי

    השבמחק
  6. איזה רעיון מקסים!!
    בחיים לא הייתי חושבת להכין דגני בוקר בבית, אבל עכשיו בהחלט עשית לי חשק..:)

    השבמחק
  7. אשמח לדעת איזה שילוב מבחינתך הוא הכי טעים

    סילאן /סוכר
    שמן/טחינה/ חמאה.
    מים/חלב/ מיץ.
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. הטעם האישי שלי הוא סילאן ללא תוספת סוכר,טחינה ומים.

      אך טעם אישי כשמו..הוא אישי :)

      חג שמח
      רויטל

      מחק
  8. קודם כל נראה מצוין הקורנפלקס, גם טעים מאוד

    אני תפקידי זה מבקרת אתרים אני למדתי באונברסיטה לבקר ביקורת והאתר הזה הכי יפה שראיתי אני פעם הרצתי במכון איך לבנות אתרים כול האנשיפ שהרצתי להם היום בנו אתרים בכלל לא בהנחיות שלי את היחידה שעשית לפי ההנחיות שלי אפילו שלא ההית במכון אז כל הכבוד על האתר רויטל בכלל לא קל להרים עסק כזה על ידיים הצלחת במשימה אפילו את ברמה של לכתוב ספר מתכונים אז תכף אני מוציאה לאוויר אתר שמנחה איך לכתוב ספר בצורה שאנשים יבינו ,
    בקרוב אכתוב לך את הכתובת של האתר ובהצלחה!

    השבמחק
  9. זה נראה פשוט מעולה!
    תודה על השיתוף!

    השבמחק
  10. אם אני רוצה להכין קורנפלקס שדומה בטעם שלו לקלאסי של תלמה, אני מחליפה את האורז המלא והסובין בקמח לבן? לא בטוחה שברנפלקס יעבור אצלנו בבית... יש צורך בגמילה הדרגתית ;)

    השבמחק
  11. האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל לא מהירת הכנה אלא רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שיבולת שועל עבה שלא ברה תהליך בישול קודם לכן פחות מתאימה לטעמי במתכון הזה
      היא תהייה קשה לאכילה ועיכול באופן ההכנה כאן
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. פשוט יש שאומרים ששיבולת שועל מהירת הכנה היא לא בריאה

    השבמחק
    תשובות
    1. מי אמר?
      כל אחד שיעשה מה נראה לו. כל יום צצים מחקרים חדשים על האוכל שאנחנו אוכלים כל דיעה סותרת את קודמתה
      את יכולה לבשל שיבולת שועל עבה ,לצנן ולייבש בעצמך :) רק שצריך זמן וסבלנות לכך

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אומרים ששיבולת שועל מהירת הכנה לא בריאה כי היא מעובדת על ידי כל מיני חומרים כדי לעשות אותה מהירת הכנה זה מה ששמעתי

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...