יום חמישי, 25 באפריל 2013

בראוניז מרשמלו


כיבוד למדורת ל"ג בעומר 
,כי מה יותר משמח ילדים (וגם מבוגרים) מבראוניז עם הרבה שוקולד
 בציפוי עשיר של המון שוקולד,מרשמלו וחמאת בוטנים

חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 25 ס"מ על 15 ס"מ)
4 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל 
1 כפית קפה מגורען מומסת ב - 1/3 כוס מים רותחים
250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה (לפרווה - מחמאה)
140 גר'  קמח (1 כוס)
קורט מלח

ציפוי שוקולד מרשמלו
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאת בוטנים
150 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס),לפרווה -שמנת פרווה לבישול
30 גר' פצפוצי אורז (1 כוס)
150 גר' מרשמלו ( כ- 15 יח' רגילות )


אופן הכנה
  1. לרפד תבנית בנייר אפייה. בתחתית התנור לשים תבנית אפיה עם שולים גבוהים ולמלא את מחציתה במים רותחים. לחמם את התנור ל-160 מעלות.
  2. בעקרת המערבל לשים ביצים וסוכר ולערבל עם וו הגיטרה (לא להקציף!) במהירות איטית. להוסיף את תמצית הוניל והקפה המומס במים רותחים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
  3. להמיס יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או על בן מרי. לערבב היטב ולהוסיף תוך כדי ערבול איטי לתערובת הביצים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
  4. לערבב יחד קמח  ומלח ולהוסיף בהדרגה לתערובת השוקולד והביצים. לאחר שהוספנו את כל כמות הקמח ,להגביר מעט את מהירות הערבול ולערבל כ- 2 עד 3 דק' לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
  5. לאפות 30 דק' עם תבנית המים מתחת ולאחר מכן להוציא את תבנית המים ולהמשיך לאפות כ-15 דק' נוספות. קיסם צריך לצאת לח ועם מעט פירורים דבוקים אליו. להעביר את הבראוניז למקפיא למשך שעה.
הכנת הציפוי
  •  לשים בקערת זכוכית בינונית שוקולד מריר קצוץ,חמאת בוטנים ושמנת מתוקה.
    לחמם במיקרוגל על חום בינוני כשלוש דקות. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה
    (אפשר גם לבשל בסיר על אש נמוכה) להעביר לקערה גדולה יותר,זה עוזר לתערובת להתקרר היטב.
  •  להוסיף פצפוצי אורז ולערבב
  • בעזרת מספרים (ששטפנו היטב עם סבון כלים וייבשנו) גוזרים את המרשמלו לחתיכות להשאיר כמה חתיכות לעיטור הבראוניז מלמעלה וכל השאר להוסיף לקערה ולערבב. חשוב להקפיד שהתערובת שוקולד תהייה פושרת ולא חמה אחרת המרשמלו יימס ואנחנו רוצים אותו שלם. 
  • להוציא את הבראוניז מהמקפיא ולמרוח מעל את תערובת הציפוי ליישר. לפזר מעל את המרשמלו ששמרנו לעיטור. להעביר למקפיא לשעה. לחתוך לקוביות ולשמור בקופסא אטומה.
המתכון של הבראוניז,הוא מתכון שאני משתמשת בו שנים רבות הכנתי אתו גם את הבראוניז עם עוגיות השוקולד צ'יפס. קישור בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס
את ציפוי שוקולד מרשמלו ראיתי בספר של קרין גורן
סודות מתוקים 2, יש לה שם מתכון לבראוניז "הכל כלול" ואני ערכתי בו שינויים להתאים את הציפוי לטעם שלנו.




6 תגובות:

  1. יופיייייייייייייי של בראוניז
    אני לא צריכה שכנוע כי גם אני מכינה בראוניז עם מרשמלו (יש לי מתכון דומה בבלוג). אני צריכה בהזדמנות לנסות עם חמאת בוטנים
    אין כמו מרשמלו לל"ג בעומר :) במיוחד שזה מגיע עם הרבה שוקולד

    השבמחק
  2. יש לי סוד לגלות, אני לא אוהבת מרשמלו, אבל!
    הייתי מוכנה לקבל ביס מזה כי זה נראה מעולה 3>

    השבמחק
  3. נראה טעים מאוד!
    תודה על השיתוף,
    מיכל :)

    השבמחק
  4. המתכון מצוין! הבראוניז נראים מאוד מאוד טעימים. בא לי אחד ממש עכשיו :)

    השבמחק
  5. אפילו שאני לא אוהבת מרשמלו. הברוניז נראים טעימים אז אני אתן ביס ואת המר שמלו אחלק לילדים:)
    תודה יקירה על השיתוף
    <3

    השבמחק
  6. תענוג שוקולדי מגרה וטעים אלופה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...