יום ראשון, 12 במאי 2013

פאי תפוחים וגבינה



פאי קליל ולא כבד מידי בזכות היוגורט במלית
תפוחי עץ משתלבים נפלא עם יוגורט וגבינה



חומרים  (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

בצק פריך 
 300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון


1 חלמון לבירוש הבצק

אופן הכנה
  1. בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
  2. מוסיפים ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל.... מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור ,עוטפים בנילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
  4. 1/3 מכמות הבצק מחזירים למקרר עטוף בניילון נצמד. את 2/3 הנותרים מרדדים על משטח מקומח ומרפדים את תבנית הפאי כולל הדפנות. מהדקים את הבצק לדפנות. ומחזירים להקפאה ל- 15 דק'.
  5. אופים אפיה עיוורת -  לרפד את הבצק בנייר אפייה ומעליו מניחים שעועית בכמות שתכסה את הפאי עד למעלה בצורה מלאה כולל הדפנות. 
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפייה של 15 דק'. מוציאים את התבנית מהתנור,מסירים את נייר האפייה עם השעועית בזהירות.
  7. את הבצק החם מורחים בחלמון ומחזירים לתנור להמשך אפייה של 10 דק'. מוציאים מהתנור ומצננים.
 מלית תפוחי עץ
4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית (הירוקים החמוצים)
 3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
  1. לקלוף את תפוחי העץ,לחתוך לקוביות בגודל בינוני ולהעביר למחבת רחבה
  2. להוסיף למחבת סוכר,קינמון ומיץ לימון ולבשל את התפוחים על אש בינונית כ- 10 דק' לריכוך התפוחים.לשים לב  שהתפוחים ישמרו על הצורה שלהם ולא יתפוררו. לסנן את התפוחים מהנוזלים ולהעביר לצלחת שטוחה לצינון.

מלית יוגורט וגבינה
1 גביע גבינת נפולאון  ,שזה 225 גר' גבינת שמנת(להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה)
300 מ"ל יוגורט (2 גביעים קטנים של 150 מ"ל)
150 גר' סוכר
2 ביצים
3 כפות קורנפלור
אופן הכנה
 לערבב את החומרים במיקסר עם גיטרה,אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה.
מערבבים יחד גבינת נפוליאון ויוגורט,מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים.

הרכבת הפאי
מסדרים את מלית תפוחי העץ בתבנית הפאי עם הבצק שאפינו חצי אפייה


 שופכים מעל התפוחים את מלית יוגורט וגבינה שערבבנו


מוציאים מהמקרר את 1/3 הבצק ששמרנו בצד ועם מגררת מגררים את הבצק מעל מלית הגבינה באופן אחיד (המגררת עם החורים הגדולים)


מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דק' להזהבת הבצק והפירורים מעל.
לאחר צינון מעבירים את הפאי לצלחת הגשה. יש לשמור את הפאי בקירור.



28 תגובות:

  1. רעיון מטורף ..כל כך מיוחד שאין שני לו.
    תודה יקירה על המתכון .
    שבוע טוב

    השבמחק
  2. אהבתיייייייייייייי !!
    קודם כל את מאד פעילה בשבועיים האחרונים :) ואני איתך כי אין כמו מתכונים לשבועות :)
    אוהבת מאד את הפאי שלך, לא יצא לי להכין תפוחים עם גבינה בשנתיים האחרונות, למרות שזה בתכנון כבר הרבה זמן.
    רק בקשה קטנה - תוסיפי את כמות הגבינה בגרמים, כי אני למשל לא משתמשת בד"כ בנפוליאון אלא בגבינה מקבילה.

    בהזמנות הזאת אני רוצה לאחל לך ולכל המשפחה חג שבועות שמח!!

    השבמחק
  3. ניראה ממש טוב ...האמת שאכלתי בארומה משהו דומה וכבר הרבה זמן אני רוצה לשחזר את המתכון זה ניקרא פאי גבינה ותפוחים אני אנסה את זה זה מאוד דומה.....

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      אני לא אוכלת עוגות בארומה כך שאין לי מושג מה הפאי שאכלת שם.
      יש הרבה גרסאות לעוגות תפוחים עם גבינה
      קחי בחשבון שכאן הגבינה פחות דומיננטית והיוגורט יותר נותן את הטעם והמרקם.

      מחק
  4. איזה פאי מדהים!!
    השילוב של התפוחים עם היוגורט....מושלם..
    והפירורים למעלה..בא לי ביס!

    השבמחק
  5. נראה נהדר ומיוחד, מאוד מזכיר את פאי הגבינה והתפוחים של ארומה (אם את מכירה).
    אהבתי את השילוב :)

    השבמחק
  6. הי רויטל, הפאי ניראה מדהים!!
    רציתי לדעת אם אפשר להכין את הבצק, להניח על התבנית, להקפיא אותו ולהכין אחרי מס' ימים?
    תודה, אילנה(:

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה אילנה.
      אפשר להכין את קלתית הפאי מראש,לרדד את הבצק ולעטוף את התבנית בניילון נצמד כדי שהבצק לא יספוג ריחות וטעמים של המקפיא
      בהצלחה:)

      מחק
  7. בפאי של ארומה זה לדעתי קרם פטיסייר

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      זה לא פאי של ארומה
      לא הייתה לי שום כוונה להכין פאי של ארומה או של מישהו אחר
      הרעיון בהכנת הפאי היה פרטי שלי
      אני לא מיושבי בתי קפה מסיבות אלו ואחרות ולכן גם מעולם לא אכלתי את הפאי של ארומה
      בברכה
      רויטל

      מחק
    2. יקירתי.חלילה לא התכוונתי להגיד שזה מה שניסית.רק עניתי לזו שרשמה שזה דומה בדרך אגב.בהחלט שהמתכון שלך נהדר בלי קשר לארומה או לא.הם בטוח לא המציאו תגלגל.תבורכי.ועבודתך מבורכת.שנה טובה :)

      מחק
  8. פשוט נפלאאאאא
    חיבוק רויטל

    השבמחק
  9. רויטל - תודה על המתכון. אני אוהבת את המתכונים שאת מעלה. הם כל כך מדויקים וכל כך מצליחים. כל הכבוד על הזמן שאתה משקיעה ועל השיתוף.

    השבמחק
  10. תודה רבה על המתכון, אפשר הסבר מפורט יותר על השיטה עיורת...(אין לי שמץ)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חלי
      בוקר אור
      תקראי שוב את ההוראות שכתבתי כאן במתכון
      - הן מדויקות ומסבירות הכי טוב לגבי השיטה העיוורת
      אל תתרגשי מהשם :) פשוט להכין בצק פריך,לרדד ,להעביר לתבנית לכסות בניר אפייה ולהניח מעל שעועית יבשה או גרגרי חומוס ופשוט לאפות בדיוק לפי ההוראות במתכון
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  11. מדהים!!! כל ביס שווה את העבודה הקשה.

    השבמחק
  12. נראה מהמם אבל איזה יוגרוט להשתמש????

    השבמחק
  13. היי רויטל ,
    ניתן להשתמש במשהו אחר במקום הקורנפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      במקום קורנפלור אפשר קמח רגיל או פודינג וניל
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. בוקר טוב
    רציתי לדעת מה התפקיד של השעועית הלבנה באפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום רונית
      לשיטת האפייה עם שעועית קורים "אפייה עיוורת"
      השעועית שומרת על צורת הבצק ומונעת מהדפנות "ליפול" בדרך הזאת מתקבלת צורת פאי מושלמת
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. היי , יש לי שאלה ברשותך .. האם אפשר לאפות הפאי עם הגבינה כרבע שעה עד להתייצבות חלקית של הגבינה לפני הוספת הפירורים ? למה אני שואל כי אני חושש שהפירורים ישקעו לתוך הגבינה .. אשמח לדעתך תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אין מה לחשוש
      הפירורים לא שוקעים המלית מספיק יציבה
      הואות ההכנה והתוצאות כאן לפניך בתמונות:)
      מה גם שהפירורים זקוקים לזמן אפייה מלא כדי שיזהיבו ויאפו היטב
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
  16. היי, עוגה נפלאה. ככ שמחתי להכין אותה !
    הבעיה היחידה היא שהרגע הכנסתי לתנור ונזכרתי ששכחתי להכניס את הקורנפלור לבלילת הגבינה.....
    עד כמה זה יהרוס לי את העוגה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      זה לא יהרוס את הפאי פשוט יכול להיות שהמלית תהייה קצת יותר רטובה אבל לא נוזלית חלילה
      כדאי אולי להוסיף עוד קצת זמן אפייה אם המלית תראה רוטטת מידי אחרי 30 דקות אפייה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...