יום ראשון, 5 במאי 2013

גביניות תפוז מבצק פריך

הגביניות הקלאסיות מבצק שמרים. לי התחשק לנסות אותן קצת אחרת. הכנתי בצק פריך עם מיץ תפוזים. (לא היו לי תפוזים טריים אז השתמשתי במיץ תפוזים של פרימור) בשילוב עם החלמונים יצא בצק בגוון כתמתם מקסים.
גם במלית הגבינה השתמשתי במיץ תפוזים ויצאו גביניות נהדרות



חומרים (50 עוגיות)

בצק
350 גר' קמח רגיל (1/2 2 כוסות)
50 גר' קונפלור (6 כפות)
100 גר' סוכר(1/2 כוס)
100 גר' חמאה קרה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
2 חלמונים
100 מ"ל מיץ תפוזים (השתמשתי  בפרימור) 1/2 כוס
אפשרות גרידת תפוז אם יש תפוז טרי

מלית גבינה
300 גר' גבינה טובורג (או טוב טעם או כנען)
80 גר' סוכר (1/4 כוס ועוד 2 כפות)
50 מ"ל מיץ תפוזים (השתמשתי בפרימור) 1/4 כוס
אפשרות,כפית גרידת תפוז טרי אם יש תפוז טרי
50 גר' קורנפלור (6 כפות)

אבקת סוכר לפיזור על העוגיות לפני ההגשה

אופן הכנה

  • לערבב יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. לשים לב לא לערבב יותר מידי אלא רק עד שמתקבל בצק אחיד. אפשר במעבד מזון או במיקסר. לשים את הבצק במקרר למשך שעה
  • לערבב יחד את כל חומרי המלית. לטעום ,אם לא מספיק מתוק לכם אפשר להוסיף מעט סוכר.
לחלק את הבצק לשני חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה, מניחים חלק אחד של הבצק מקמחים אותו מעט
מרדדים  לריבוע גדול,כ- 40 על 50 ס"מ בעובי של כ- חצי מ"מ.
לא לרדד דק מידי!
מחלקים את ריבוע הבצק ל- 20-25 ריבועים,על כל ריבוע מניחים כפית מלית גבינה

מקפלים שתי פינות אחת על השנייה
מרימים עוד פינה למרכז הגבינית
סוגרים עם הפינה האחרונה למרכז ,
טיפה להדק אבל לא בכוח רב כי הבצק עדין.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
לפני אפייה. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את התבנית לתנור החם
,אופים כ- 20 עד 30 דק' לקבלת צבע חום בהיר.
חשוב להרים את העוגיה בעדינות ולראות שהתחתית נאפתה היטב.
העוגיות יצאו מהתנור.
בניגוד לגביניות מבצק שמרים,הבצק כאן לא חלק
אך זהו גם הקסם של הבצק הזה,שהוא פריך עם מרקם של עוגיה.

מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
את שאר העוגיות שמים בקופסא אטומה
ושומרים במקרר (יש גבינה בפנים)

רצוי לאכול את העוגיות ביום ההכנה ויום למחרת.
הן לא נשמרות יותר מיומיים.(ניתן להקפיא לפני האפייה ולאפות כל פעם כמה שרוצים)



10 תגובות:

  1. העוגיות טעימות ברמות על !

    השבמחק
  2. רויטל שבוע טוב!
    נראה נהדר ובטוח שגם טעים...
    את יכולה להוסיף, כמו בכל המתכונים שלך, גם כמות בכוסות?
    זה יקל מאוד במקום כל פעם לשקול וכזה (עצלנות).
    תודה והמשך יום מקסים!

    השבמחק
  3. נראה ממש מעולה!! אני מטורפת על גביניות..מטורפת..
    בטוח שאני אנסה את המתכון שלך ממש בקרוב

    השבמחק
  4. יופי של רעיון - אהבתייייייייי
    אם לא הייתי מכינה בעבר בצק פריך עם מיץ תפוזים, לא הייתי מאמינה כמה זה טעים (בדר"כ אני לא אוהבת מיץ תפוזים בבצקים)
    אז אני מצטרפת להמלצה.
    אשמח לנסות להכין עם המילוי שלך (רק במקום גרידת תפוז שאני לא אוהבת, אשתמש בגרידת לימון)

    השבמחק
  5. רויטל, איזה רעיון מדליק! זה כמו אוזני המן עם גבינה :)

    השבמחק
  6. רויטל, האם אפשר להכין את הבצק 24 שעות לפני שממלאים אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביגיל,אני חושבת שאין בעיה להכין את הבצק יום מראש. מדובר בבצק ממשפחת הבצקים הפריכים.
      בהצלחה

      מחק
    2. היי רויטל
      אהבתי את המתכון שלך ,שאלה לי האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב ?
      תודה רחל

      מחק
    3. שלום רחל
      לא ניסיתי להכין את הבצק עם חלב
      באופן עקרוני לא צריכ הלהיות בעיה עם החלפת המיץ בחלב כמו שאנחנו עושים הרבה פעמים בבצקים
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...