יום רביעי, 8 במאי 2013

פשטידת בטטה ופרומעז (ללא גלוטן)

פשטידת בטטה,עם עירית וגבינת פרומעז
הפשטידה כאן בצורה של עוגה, יציבה וקלה לחיתוך והגשה.



חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ)

4 בטטות בגודל בינוני (כ- 1 ק"ג לפני קילוף. משקל נטו אחרי קילוף ובישול 600 גר')
100 גר' גבינה בלוגרית
1 גליל גבינת מפרומעז
3 ביצים
100 גר' קמח אורז ( או קמח רגיל למי שרוצה תחליף) 1/2 כוס ועוד 2 כפות
חצי צרור עירית שטוף היטב
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע אחד)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מעט חמאה לשימון התבנית
2 כפות קמח תירס

אופן הכנה
  1.  לשמן היטב את התבנית ולרפד בנייר אפייה אם רוצים להעביר את הפשטידה לצלחת הגשה ללא תחתית התבנית. לפזר את קמח התירס על תחתית התבנית.
  2. לבשל את הבטטה עם הקליפה עד לריכוך,לקלוף ולמעוך הייטב. אפשרות נוספת לאדות את הבטטה בסיר אידוי (כך אני עושה) להעביר את הבטטה שמעכנו לקערה בינונית.
  3. להוסיף למחית הבטטה גבינה בולגרית מגוררת,גביע שמנת חמוצה,ביצים,מלח,פלפל שחור וקמח אורז. לערבב היטב.
  4. לחתוך את הגליל הפרומעז לחצי, חצי אחד לחתוך לקוביות ולהכניס לקערה עם הבטטה.לערב היטב.
  5. לקצוץ את העירית (אני גוזרת עם מספרים זה הכי פשוט וקל) ולהוסיף לקערה עם הבטטה לערבב היטב ולהעביר לתבנית. ליישר ,
  6. לחתוך את חצי גליל פרומעז ששמרנו בצד לעיגולים דקים. השיטה היא לטבול סכין חד במים חמים לני כל פעולת חיתוך כך הגבינה נחתכת בצורה מושלמת! לסדר על הפשטידה כשאר שמים את העיגולים בצורה חופפת בצורה מעגלית,כמו בצילום.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דק' עד עיגולי הפרומעז משחימים אך לא יותר מידי. לצנן ולהעביר לצלחת הגשה




וויני,מהבלוג משהו מתוק (קישור לבלוג כאן )הכינה את הפשטידה והוסיפה למעלה גרעינים (חמניה ודלעת)
יצאה לה פשטידה יפיפייה וטעימה. 
הנה תמונה של הפשטידה שוויני הכינה


10 תגובות:

  1. מ-ע-ל-פ-ת-!
    נראית כ"כ טעימה והמתכון פשוט וקל להכנה, אני צופה אותה כאורחת קבועה בארוחות הערב שלנו :)

    השבמחק
  2. This pie is calling my name
    לא יודעת איך אומרית אם זה בעברית, אבל אני מכינה את הפשטידה הזאת!!!
    אני "חולת" בטטה ופשטידה כזאת עוד לא יצא לי לאכול ואני חייבת לנסות.
    נראה לי שזה יהיה כבר אחרי שבועות, אבל אני כבר רושמת לי לקנות עוד גבינת עיזים.
    פשטידה מגניבההההההההההההההה!!
    אוףףףףףף הייתי רוצה לטעום אותה עכשיו!

    השבמחק
  3. אני הכין אותה לשבועות

    השבמחק
  4. רויטל יקרה, הפשטידה נראית מקסים !
    איך אני אוהבת את הטעמים האלה,
    בטטה זה חולשה שלי,
    פשוט מקסים
    חג שמח לך ולמשפחה, יקירתי
    רותי

    השבמחק
  5. הכנתי , פשטידה יפהפיה, בעלת מרקם קטיפתי , נמסה בפה. התמוגגנו
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=662783717069711&set=a.662783090403107.1073741832.100000142662104&type=3&theater
    תודה רבה על המתכון המעולה.
    אורה צבר

    השבמחק
  6. הי רויטל
    כפי שאת יודעת הכנתי את הפשטידה והיא פשוט יצאה נהדררררררררר!!
    לא היתה לי עירית, אז הכנסתי מעט בצל מטוגן
    בנוסף גליל גבינת העיזים היה רך, כי הוצאת אותו מהמקרר, אז הכנסתי את כולו לפשטידה, ופיזרתי מעל הפשטידה גרעיני חמניה ודלעת.
    היתה לה הצלחה גדולה!!
    שלחתי לך תמונות שצילמתי

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני מקסימה
      המון תודה לך,כפי שאת רואה הוספתי את הצילום הנהדר והיפיפה שלך

      מחק
  7. הכנתי בשבת האחרונה ויצא מדהים מדהים מדהים....
    תודה רבה
    גם מי שלא צליאקי התאהב...

    השבמחק
  8. המון מתכונים שווים!
    האם כשמכינים עם הגרעינים מפזרים אותם למעלה לפני האפייה? הם לא נשרפים?
    תודה והמשיכי לעשות חיל!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      הגרעינים לא נשרפים. אפשר גם לוותר עליהם זו לא חובה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...