יום רביעי, 26 ביוני 2013

עוגיות אוריאו תוצרת בית



עוגיות אוריאו תוצרת בית. אצלי בבית מאוד אוהבים לאכול עוגיות אוריאו ולהכין אותן לבד בבית לא ממש נראה לי כי המלית עם מרגרינה ואבקת סוכר (וגם עם חמאה זה לא בדיוק זה) ויום אחד ראיתי את המתכון של וויני מהבלוג משהו מתוק לעוגיות אוריאו עם מלית נהדרת של גאנאש שוקולד לבן.
 נכון קשה מאוד לשחזר טעמים מקוריים ותעשייתיים אבל לאחר שהכנתי את המתכון של וויני,כולם אמרו כאן פה אחד (ומלא בעוגיות) שעוגיות אוריאו תוצרת בית הרבה יותר טעימות מהמקור!
הבלוג של וויני,משהו מתוק, יש בו מתכונים נהדרים ואהובים.
ממליצה בחום לבקר בבלוג של וויני ולהנות.
המתכון של וויני לעוגיות אוריאו בקישור כאן





חומרים ( 25-30 עוגיות)
240 גר' קמח (2/3 1 כוסות)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)

75 גר' קקאו (3/4 כוס ועוד כפית)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גר' חמאה רכה
1 ביצה בגודל L

מלית שוקולד לבן (מתאימה לכל כמות הבצק)
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גר' שוקולד לבן
1/2 כפית מחית וניל

מלית שוקולד חלב (מתאימה לכל כמות הבצק)
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד חלב

אופן הכנה

הכנת מלית שוקולד
בוחרים מלית שוקולד חלב או שוקולד לבן (אפשר להכין את שתי המליות ואז מכל מלית תישאר מחצית הכמות . ניתן להקפיא את המלית שנשארה לכם לפעם הבאה שתכינו את העוגיות)
לקצוץ שוקולד לבן ולשים בקערת זכוכית ,להרתיח את השמנת בסיר קטן או במיקרוגל, לשפוך על השוקולד לערבב עם מטרפה לקבלת נוזל חלק וללא גושים,להוסיף את מחית והניל ולערבב. להעביר לכלי ולעטוף בניילון נצמד. לקרר לפחות 3 שעות לפני מילוי העוגיות.
באותה הדרך מכינים גם את מלית שוקולד החלב רק ללא מחית וניל.
 אני מאוד אוהבת פטנטנים שעושים את החיים במטבח שלי קלים יותר. אתם רואים את הריבוע האדום בקצה של האריזה? זה ממש גאוני . מותחים את הניילון באורך הרצוי ומעבירים את הריבוע האדום החמוד מצד אחד לצד השני של הגליל והופ הניילון נחתך ללא מאבקים. פשוט נהדר.
במקום להוסיף מחית וניל אני השתמשתי בשוקולד המשובח של לינדט שיש בו כבר תוספת של וניל.

הכנת הבצק
לערבל עם וו גיטרה חמאה וסוכר,להוסיף ביצה ולערבל לקבלת תערובת אחידה
לנפות יחד קמח,קקאו וסודה לשתייה להוסיף מלח,לערבב ולהעביר לקערת המערבל ולערבב רק עד קבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעתיים.

מחלקים את הבצק ל - 2. חלק אחד מחזירים למקרר.
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לריבוע דק  (עובי של כ- 3 מ"מ) לאחר הרידוד מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית הפוכה ומקפיאים למשך 10 דק'.
אוספים את שאריות הבצק ומוסיפים לחלק השני של הבצק ששמרנו במקרר.
מרדדים את החלק השני של הבצק באותה הדרך שעשינו עם החלק הראשון ואז מוציאים את התבנית עם הבצק המרודד מהמקפיא ומכניסים את הבצק השני שרדדנו לריבוע להקפאה.

בעזרת חותכן עגול משונן (שיוצר את הקווים מסביב לעוגייה) חותכים עוגיות,שימו לב לקרוץ עיגולים קרוב אחד לשני. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
בעזרת חתכנים קטנטנים יצרתי על העוגיות קישוטים בצורות שונות.


לאחר יצירת העיטורים על העוגיות מקפיאים שוב את העוגיות של התבנית למשך 10 דק'.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
אופים את העוגיות כ- 12 דקות רצוי לצנן את העוגיות על גבי רשת.

הרכבת העוגיות
בעזרת מזלג טורפים מעט את המלית,הערבוב מסמיך את המלית . אם המלית מעט נוזלית ניתן גם להקציף אותה במהירות בינונית וממש לדקה או שתיים כדי לקבל מלית במרקם סמיך. אני לא הקצפתי אלא רק ערבבתי עם מזלג.



הופכים את העוגיות ומניחים כפית מלית על מחצית מכמות העוגיות ,מיישרים את המלית בעזרת סכין ומכסים עם עוגייה להעביר לקופסא .בין השכבות רצוי לשים נייר אפייה או ניילון נצמד. את העוגיות יש לשמור במקרר. אני מאחסנת את העוגיות במקפיא ,כך הן נשמרות היטב ומפשירות תוך כמה דקות לאחר ההוצאה מהמקפיא.






19 תגובות:

  1. מאוד יפות, אהבתי את ההטבעות על העוגיות :-)

    מגי

    השבמחק
  2. נגמרו לי המילים (וזה ממש לא קורה לי לעיתים קרובות)
    העוגיות מקסימותתתתתתתתתתתתתתתת
    ומאד מאד מאד כייף לי לקרוא ולראות את הרשומה הזאת
    יאוווווו כמה אני שמחה שאהבתם את העוגיות ❤
    ואם לא אמרתי קודם אז אומרת עכשיו - הן ניראות נהדרררררררררר

    השבמחק
  3. רויטל, נראה מצוין ועושה חשק לזנק לאפות! שאלה.קטנה, מה זה.ואיפה מוצאים מחית וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל
      מחית וניל זה קרם עם גרגרי וניל ועוד חומרים מיצבים. ניתן למצוא בחנויות תבלינים או חנויות המתמחות במוצרי אפייה
      ואפשר גם לשים גרגרים ממקל וניל במקום מחית.

      מחק
  4. אני תמיד בעד להכין בבית עוגיות מאשר לקנות בחוץ.
    העוגיות נראות מעולה ואני בטוחה שהן טעימות פי כמה מהסוג הקנוי :)

    השבמחק
  5. כל כך יאמי, תבורכי רויטל !
    הבן שלי מאד אוהב את העוגיות האלה,
    ביתי ומשגע !!!
    סופ'ש מקסים לך ולמשפחה,
    רותי

    השבמחק
  6. היי רויטל,

    העוגיות נראות מדהים!
    בבלוג של וויני אין ביצה במתכון, האם זו טעות?

    תודה רבה!
    מור

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור
      לא . זאת לא טעות להיפך זה בכוונה רבה
      אני הכנתי את המתכון עם ביצה כי ככה המתכון נראה לי יותר נכון והעוגיות יצאו מעולות בדרך הזאת. יש כל מני מתכונים ודרכים להכין בצק לעוגיות ואני בחרתי להוסיף ביצה :)
      תודה
      רויטל

      מחק
  7. היי רויטל
    אף פעם אין לי מספיק מקום במקפיא להכניס תבנית שלמה . אפשר אולי לקרר במקרר? כמה זמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, במקרר זה פחות טוב ,אבל אפשרי ויקח הרבה יותר זמן . אם צריך 10 דק' במקפיא אז במקרר זה ענין של כ- 20 דק'.
      בהצלחה

      מחק
  8. שלום, איך אפשר להכין את העוגיות טבעוניות?
    כולל המחית וניל ושוקולד
    תודה רבה. :-)

    השבמחק
  9. היי רויטל,
    אני רוצה להכין את העוגיות נראה מדהיםםם, רק שאני מתלבטת אם העוגיות יצאו יותר פריכות ודומות לאוריאו המקוריות עם ביצה או בלי..
    אשמח לתשובתך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      הביצה מעניקה טעם יותר עשיר ומרקם אחר לעוגייה
      אפשר להכין גם ללא ביצה
      בכל מקרה לא ניתן להגיע במדויק לטעם המקורי של האוריאו
      מכיוון שהם משתמשים בשומן מוקשה שלא מומלץ וכדאי להשתמש בו בבית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אז האם עם הביצה זה יוצא פריך יותר ודומה יותר למרקם האוראו המקורי, או ,הביצה משנה את המרקם לעוגיה יותר פאדג׳ית?

      מחק
    3. שלום וברכה
      זה לא יצא פאדג'י בכל מקרה מכיוון שהעוגיה יוצאת פריכה ולא רכה
      הביצה תורמת לאחידות הבצק ולמרקם חלק וכמובן לטעם עשיר יותר
      רויטל

      מחק
  10. היי האם אפשר לשים תמצית וניל או סוכר וניל במקום המחית? תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      תמצית וניל או סוכר וניל יש להם טעם פחות דומיננטי של וניל. אם זה מספיק מבחנתך אז ודאי שאפשר
      טעם הוא דבר אישי:)
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  11. היי, חזרתי להגיד שהכנתי ויצא מ-ד-ה-י-ם!!! הבצק פשוט מושלם ומאוד מזכיר במרקם אוריאו אמיתי. רציתי רק לשאול מאיפה קנית את הקורצנים המשוננים? חיפשתי בהרבה מקומות ולא מצאתי...

    השבמחק
  12. היי, האם אפשר להכין את הבצק יום קודם, לשמור במקרר ורק אז לאפות?
    תודה..

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...