יום רביעי, 10 ביולי 2013

טורט קצפת ,פירות וג'לי


עוגה נוסטלגית.
כל ביס מעלה זכרונות
מגורים בקיבוץ
ארוחות ארבע משפחתיות.
העצים סביב הבית
נוף של שדות חיטה ומטע פקאן באופק
צחוק ילדים המתרוצצים בדשא
עוגה אהובה וקייצית.




חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26)
טורט
6 חלבונים (מביצה בגודל L)
200 גר' סוכר (1 כוס)
6 חלמונים (מביצה בגודל L)

3 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון
קורט מלח
180 גר' קמח (1/4 1 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
מלית
1 חבילה ג'לי בטעם שאוהבים (אני השתמשתי בטעם משמש)
1 קופסא (של  כ- 800 גר') שימורי פרי או פירות טריים (אני השתמשתי בקוקטייל פירות משומרים)
1/2 כוס סירופ סוכר או סירופ מקופסת שימורים של הפירות
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד רגיל)
2 כפות אבקת סוכר
*** סירופ סוכר : מרתיחים יחד 1/2 כוס סוכר ו- 1/2 כוס מים. הרתחה של כ- 5 דק'. לצנן הייטב.

אופן הכנה


טורט
  1. מקציפים חלבונים ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקמציפים לקבלת קצף יציב וגמיש (לא חזק מאוד!)
  2. בעקרה בינונית מערבבים יחד חלמונים,שמן,קורט מלח,מיץ לימון,גרידת לימון,תמצית וניל וקורט מלח. מקפלים לתוך תערובת הקצף בעדינות
  3. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה מוסיפים בפעמיים לתערובת הקצף ומקפלים בעדינות (עדיף לקפל עם מטרפה כך הקמח נטמע טוב יותר בקצף)
  4. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
    כ- 45 דק'.

הרכבת העוגה
  1.  להכין את הג'לי לפי הוראות ההכנה שרשומת על הקופסא,לערבב היטב עם מטרפה שלא יהיו גושים. להניח בצד שיתקרר מעט.
  2. להוציא את הטורט מהתבנית, ,לחתוך את הטורט באמצע, להחזיר לתבנית את החלק התחתון של הטורט,להרטיב עם כ- 5 כפות מנוזלי הפירות מקופסת השימורים או עם סירופ סוכר קר. 
  3. להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. למרוח מעל הטורט שהרטבנו. להניח מעל את החלק השני של הטורט. להרטיב את הטורט עם 5 כפות סירופ ולסדר מעל את הפירות (מושמרים או טריים. 
  4. לפזר את הג'לי מעל הפירות באופן אחיד (לשים לב להקפיד להכין את הג'לי בשלב הראשון כדי שיתגבש מעט ולא יהיה נוזלי ורותח אחרת ייספג בעוגה וינזל)
  5. להעביר את העוגה למקרר למשך חמש שעות לפני ההגשה.



12 תגובות:

  1. I am extremely impressed along with your writing skills and also with the layout to
    your weblog. Is that this a paid topic or did you modify
    it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it's uncommon to peer a great weblog like this one these days..

    Also visit my web site soundcloud downloader

    השבמחק
  2. שלום רב,
    המתכונים שלכם נהדרים וטובים אודה לכם אם תוכלי לעשות גרסה להדפסת המתכון

    בברכה,
    חמדה אליאב

    השבמחק
    תשובות
    1. לגבי הדפסת המתכון את מסמנת חלק מהמתכון ללא הצלום ועושה העתק נכנסת לודוס עושה הדבק וכן הלאה האם מובן?

      מחק
  3. אוהבת את העוגות של פעם
    אני אנסה בסוף השבוע

    השבמחק
  4. איזה יופי של עוגההההההההההההה !!
    נראה לי שכל הדורות גדלים על העוגה הזאת. אצלנו זה היה בצבע ורוד/אדום, כי אמא שלי הכינה עם תותים

    אוהבת מאדדדדדדדדד את העוגה!
    ועוד משהו - הפתיח שלך מרגש

    השבמחק
  5. נראה מושלם!

    השבמחק
  6. מעולה!
    אין כמו העוגות של פעם.
    אילנית12

    השבמחק
  7. עוגה מקסימה וססגונית, רויטל !
    נראית אוורירית ומושלמת להפליא,
    מתכון מקסים !
    רות פוזדירקה

    השבמחק
  8. איזה כיף של עוגה..
    אין כמו עוגת ילדות כדי לעורר נוסטלגיה נשכחת

    השבמחק
  9. עוגת פרות וילדות מדהים על הדשא עם קנקן לימונדה חחח העוגה המדהימה מתחסלת.
    אהבתייייי
    תודה יקירה
    חיבוק

    השבמחק
  10. העוגה של האיייטיז אני קוראת לה.למות מכל ביס

    השבמחק
  11. It's a pity you don't have a donate button! I'd certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i'll settle
    for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to brand new updates and will talk about this blog with my Facebook group.
    Talk soon!

    My site; soundcloud download

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...