יום שלישי, 20 באוגוסט 2013

עוגיות חמאה בניחוח קינמון ודבש


עוגיות חמאה עדינות עם תוספת של דבש וקינמון


חומרים
125 גר' אבקת סוכר (כוס פחות 2 כפות)
4 כפות דבש או סילאן
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים (מביצה בגודל L)
2 כפיות קינמון (השתמשתי בקינמון טחון של חברת מקורמיק,מעולה!)
350 גר' קמח( 1/2 2 כוסות)

לא צריך אבקת אפייה ולא קמח תופח! 
אם תשימו אבקת אפייה הבצק יתנפח וכל הצורות שקרצתם עם החותכנים יעלמו..וזה יהיה חבל.

אבקת סוכר לזרייה על העוגיות לפני הגשה

אופן הכנה
  • להקציף יחד (עם וו גיטרה) אבקת סוכר מנופה,דבש, וחמאה. לאחר שמתקבלת תערובת אוורירית להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף לתערובת אחידה.
  • לנפות יחד קמח וקינמון. להוסיף לתערובת ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לאסוף את הבצק בעדינות ולעטוף בניילון נצמד. להכניס למקרר לשעה.
  • לחלק את הבצק ל- 2 חלקים. לרדד על נייר אפייה מעט מקומח לעובי של כ- 4 מ"מ.
    להניח על מגש או תבנית ישרה ולהעביר למקפיא או למקרר למשך 10 דק'.
  • בעזרת חתכנים עם דוגמא או בלי דוגמא מה שיש לכם בבית,
    לקרוץ צורות ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • את הבצק הנותר לאסוף בעדינות ולצרף לחלק השני של הבצק שעוד לא רידדנו ושוב לרדד על נייר אפייה,לקרר ולקרוץ צורות.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 12-15 דקות. לצנן היטב ולשמור בקופסא אטומה.




אם אין לכם זמן לרדד ולהשתמש בחתכנים
קחו תבנית אנגלישקייק 
או תבנית סיליקון מאורכת רפדו בניילון נצמד
יש לדחוס את הבצק היטב פנימה כדי שלא יהיו בו בועות אוויר 
להקפיא למשך שעה לפחות ,לחתוך לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
לסדר על תבנית אפייה שטוחה ולאפות 180 מעלות כ- 14 דקות



משתפת אתכם בתמונות של חברות 
שהכינו את העוגיות
העוגיות של רותם שרגא
כל הכבוד לרותם,שחיפשה ומצאה את החותכן ,יופי של עוגיות:)
העוגיות של רויטל דיין ישי
כל הכבוד לרויטל,החותכן מקסים ביותר והעוגיות יצאו נהדר:)




36 תגובות:

  1. נראה מעולה.גם המתכון וגם דוגמת העוגייה

    השבמחק
  2. מתה על עוגיות כאלה, ואת שילבת פה קינמון ודבש - וואווווווווו !!
    אני בהתקפת אפיית עוגיות בימים האחרונים, ואני מתכוונת להכין גם את אלה.

    נראה לי ששכחת להוסיף משפט "אזהרה" על העוגיות שהן לא מחזיקות הרבה זמן.
    אני מודיעה לך שאצלי הן בקושי יחזיקו חצי יום

    השבמחק
  3. מקסים מקסים !
    נראה בדיוק כלבבי, רויטל !
    מריחה עד לפה...
    רותי

    השבמחק
  4. תשובות
    1. שלום וברכה
      כן קמח רגיל
      זה מה שכתוב קמח. לא שום סוג אחר :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. אוי, עשית לי חשק...
    בדיוק העוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול עם הקפה

    השבמחק
  6. בדיוק קניתי חותכנים כאלה לא צריך אבקת אפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. נהדר. אלו חותכנים נהדרים.
      ולא לא שמים אבקת אפייה
      אם תשימי אבקת אפייה לא יראו את הצורות שיצרו החותכנים

      מחק
  7. איפה קנית את החותכנים?? נדלקתי עליהם והעוגיות נראות כיפיות ביותר!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      תודה רבה:)
      את החותכנים קניתי בחנות בראשון לציון,חנות לכלי בית שנמצאת מול כותר ראשון ברחוב תרמ"ב בעיר.
      אבל ראיתי את החותכנים האלה בשבוע האחרון כמעט בכל חנות שהייתי בה,לא אציין שמות כי לא עושה כאן פרסומות לחנויות אבל היום ניתן למצוא בכל רשת כלי בית גדולה מבחר חותכנים.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. נשמע מעולה, אנסה את העוגיות האלה בקרוב!

    השבמחק
  9. עוגיות מקסימות, אוהבת את החותכן, אין ספק שנותן טאצ' יפייפה לעוגיות.

    מגי

    השבמחק
  10. יופי של עוגיות.
    אני במרדף אחרי העוגיות המושלמות - אז מובן ששומרת את המתכון ואכין בהזדמנות הראשונה.
    לא בטוחה שאשיג את החותכן הספציפי הזה, אבל גם עם מה שיש לי בבית אני בטוחה שהעוגיות יהיו טעימות!

    השבמחק
  11. קינמון ודבש איזה שילוב מעולה!
    אוהבת מאוד את העוגיות ואת הצורה המקסימה :)

    השבמחק
  12. הי רויטל,
    העוגיות מקסימות ומתחשק לי להכין.
    האם אפשר ללוש את הבצק ביד?
    תודה ושבת שלום :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      שבת שלום:)
      מדובר בבצק מאוד עדין
      לכן אם לשים ביד יש לעשות זאת במהירות והלקפיד לחתוך את החמאה לקוביות קטנות. המטרה היא שהחמאה תתערבב עם שאר החומרים ולא ישארו גושי חמאה גדולים לאחר הלישה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. שלום... ואם אין לי וו גיטרה.? יש אפשרות במיקסר רגיל???

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אם יש לך מיקסר ידני רגיל
      אז אפשר להקציף אתו עד שלב הוספת הקמח.
      את הקמח הוסיפי עם ערבוב בכף עץ ,
      אחרת ידיות המיקסר עלולות להישבר בגלל העומס.

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. הי רויטל כמו תמיד נראה נפלא וטעים!
    אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      תודה רבה:)
      ודאי שאפשר. כשרוצים פרווה מחמאה זה בסדר גמור
      רויטל

      מחק
  15. היי רויטל,
    קניתי את החותכנים האלה השבוע (סופסוף מצאתי!!!)
    האם השתמשת בקטן או בגדול?
    העוגיות נראות מעולה ובטוח טעימות :)
    תודה,
    ממיכל.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מיכל
      מזל טוב על מציאת החותכנים :)
      אני השתמשתי בגדול. אבל זה לא חובה. תלוי מה את מעדיפה. בחג שהכנתי לאחרים,אז עשיתי דווקא עם הקטן יותר כדי שיהיה יותר אלגנטי.
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התגובה הזריזה :}
      שתי שאלות נוספות:
      1. כשאת כותבת חמאה קרה - האם את מתכוונת שעובדים עם חמאה שזה עתה יצאה מהמקרר? או שמחכים מעט ואז חותכים לקוביות?
      2. בקשר לקמח - האם אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח מלא?
      תודה וחג שמח :>

      מחק
    3. היי מיכל,
      1. חמאה קרה - משתמשים הישר מהמקרר, כלומר מוציאים מהמקרר,חותכים לקוביות קטנות ומשתמשים.
      2. לא ניסיתי להמיר בקמח מלא, את מוזמנת לנסות ולא להחליף יותר מחצי כמות הקמח הכללי בהמרה לקמח מלא

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. אהלן,
    הכנתי את העוגיות - יצא אחלה! חוסל תוך יומיים.
    החיסרון היחיד - היה לי קשה לעבד את הבצק. על אף שקיררתי אותו, יצא רך מאוד והיה קשה להפריד את הבצק החתוך ולהניח אותו בתבנית מבלי שיתפרק. יתכן ומזג האוויר הקיצי לא מטיב עם בצק רווי שומן.
    נהנה מאוד מהבלוג שלך - תודה

    השבמחק
  17. הי נראה מתכון מדהים-בא לי להכין..=)
    אבל באיזה חמאה השתמשת?מלוחה או רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. חמאה רגילה. תמיד אלא אם כתוב מלוחה ואז מציינים זאת
      בהצלחה
      רויטל:)

      מחק
  18. לאפות בחום רגיל או טורבו?

    השבמחק
  19. שבת שלום,

    כמה עוגיות יוצאות מכמות המצרכים שבמתכון?

    תודה,
    רוית

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כ- 60 עוגיות
      שנה טובה ומתוקה
      רויטל

      מחק
  20. בוקר טוב
    הכנתי את הבצק
    אני לא מצליחה לרדד אותו הוא נדבק
    היה בקירור שעה וקימחתי את נייר האפיה
    מה אפשר לעשות?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      הבצק רך ועדין
      וכתבתי בהוראות ההכנה בדיוק מה צריך לעשות
      מרדדים על נייר אפייה ואם הוא דביק אז מניחים נייר אפייה נוסף מעליו חייבים לקרר את הבצק היטב בין כל שלב של עבודה כי הבצק מאוד עדין ורך
      כבר התעסקת הרבה עם הבצק ולכן הוא יהיה פחות פריך לאחר האפייה
      כרגע את יכולה להקפיא אותו בגליל ולחותך לעיגולים ולאפות כי הרידוד החוזר הורס את הבצק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  21. יצאו טובות אבל יותר מדי מתוקות... אפילו ששמתי רק קצת יותר מ-100 גר אבקת סוכר, ולא 125. הייתי מפחיתה את כמות הסובר עוד יותר...

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מתוק זה עניין של העדפה וטעם אישי
      אני מכינה בדיוק כפי שכתוב במתכון וכך אוהבים זאת אצלי בבית
      רשמי לך ליד המתכון את הכמויות במתאימות לטעמך האישי
      שנה טובה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...