יום שני, 2 בספטמבר 2013

עוגת מוס שוקולד ותפוחים



עוגת מוס שוקולד עם שכבת תפוחים על בסיס בראוניז
עוגה עשירה וחגיגית.
 אפשר להכין את העוגה חלבית או פרווה
העוגה נהדרת לאכילה גם חצי קפואה, כמו עוגת גלידה.





בסיס בראוניז (לתבנית בקוטר 24)
30 גר' קקאו מנופה (4 כפות)
100 גר ' סוכר לבן (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
75 מ"ל שמן 
2 ביצים
90 גר' קמח (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה
3 כפות שוקולד צ'יפס מריר

אופן הכנה
לערבב יחד סוכר,קקאו,שמן ,ביצים ותמצית וניל. (כדאי לערבב עם מטרפה)
לנפות יחד קמח ואבקת אפייה,להוסיף לתערובת ולבחוש היטב לקבלת תערובת אחידה.
להעביר לתבנית מרופדת בניר אפייה ומשומנת,לפזר מעל את השוקולד צ'יפס
לאפות ב- 180 מעלות כ- 15 דק'
לצנן את העוגה ולשחרר מהדפנות בעזרת סכין חד. לסדר שקף סביב הדפנות. 
בעזרת קיסם לחורר את העוגה במרווחים של כ- 3 ס"מ על מנת שנוזלי התפוחים יספגו פנימה.

מלית תפוחים
3-4 תפוחי עץ חמוצים מסוג גרני סמית'
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
25 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון

אופן הכנה
לקלוף תפוחים,לחתוך לקוביות קטנות,לשים במחבת עם סוכר,מיץ לימון,חמאה וקינמון. 
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה, להחליש את האש ולבשל עד ריכוך התפוחים,לשים לב יש להשגיח ולבחוש עד שהתפוחים יתרככו אך לא יהפכו לרסק. להעביר לצלחת שטוחה לצינון מלא. לאחר שהתפוחים התקררו לחלוטין יש לסנן מהנוזלים ולסדר אותם מעל עוגת הבראוניז שהכנו.

הערה : במקום מלית תפוחים אפשר להשתמש בפירות משומרים כמו אגסים,אפרסקים או דובדבנים. כמובן שיש לסנן את הפירות מהנוזל ואז לסדר אותם על תחתית הבראוניז.

מוס שוקולד
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 מ"ל חלב (או חלב סויה וניל /חלב קוקוס לפרווה)
250 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
3 כפות סוכר
1 כף ברנדי

אופן הכנה
להמיס יחד שוקולד וחלב במיקרוגל או על בן מארי. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים, לצנן.
להקציף יחד שמנת מתוקה וסוכר לקבלת קצפת יציבה. לקפל לתוך תערובת השוקולד בתנועות עטיפה,להוסיף את הברנדי ולהמשיך לקפל לקבלת מוס אחיד . להעביר את המוס לתבנית וליישר.
להעביר למקפיא למשך 30 דק'. לאחר חצי שעה לזלף על העוגה קצפת לעיטור

קצפת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית או פרווה)
200 מ"ל חלב או חלב סויה או חלב קוקוס
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
מעט אבקת קינמון או אבקת קקאו

אופן הכנה
להקציף יחד שמנת,חלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה
להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן ולזלף גבעות של קצפת על העוגה
לפזר מעל הקצפת מעט אבקת קקאו או קינמון בעזרת מסננת דקה.
 להעביר למקרר התייצבות למשך 8 שעות לפחות.

הערה : במקום קצפת אפשר לפזר על העוגה אבקת קקאו או לצפות בגנאנש שוקולד מריר










17 תגובות:

  1. העוגה ניראית מושלמת!!!!
    מנסיון של מתכונים שלך היא בטוח גם טעימה.
    את בטח תצחקי עליי אבל אני אכין אותה בע"ה לחג אבל בלי שכבת התפוחים.....
    אין ביקוש לעוגות תפוחים אצלנו :)

    השבמחק
  2. עוגה מהממת, עשויה בצורה מדוייקת ומאד יפה! והשילוב מאד מוצלח. תפוחים ושוקולד הולך מצויין ביחד
    אני מאחלת לך ולכל משפחתך שנה מתוקה כמו העוגה, שנה מלאת בשורות טובות.
    ובנימה עוד יותר אישית - מאחלת לשתינו - שנה של אפייה מוצלחת ומהנה
    ♥♥

    השבמחק
  3. איזה פאר רויטל העוגה נראית מדהימה וטעימה מאודדדדד.
    שנה טובה ומבורכת
    חיבוק

    השבמחק
  4. עוגה יפייפיה!!
    אני מאוד אוהבת את השילוב של שוקולד ותפוחים

    השבמחק
  5. אליפות!
    שנה טובה וחג שמח:)

    השבמחק
  6. היי רוויטל
    הכנתי את העוגה בחג והיא יצאה מדהים.קצת חששתי ששלוב של תפוחים ושוקלד לא ילך אבל היה מצוין.העוגה קצרה מחמאות וכולם נשנשו עוד ועוד.לצערי לא הספקתי לצלם.תודה וחג שמח לך ולבני ביתך.

    השבמחק
  7. שלום רב!
    אני רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות בתבנית של 26 בכמה אני צריכה להגדיל את כמות המצרכים? ומה קורה עם הקצפת? תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. להגדלה מתבנית בקוטר 24 לתבנית 26 יש להגדיל ב- 20% את כמות החומרים של כל מרכיבי העוגה,כולל הקצפת
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. הי רויטל , האם אפשר להחליף את השוקולד מריר לשוקולד לבן במוס ??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, במקרה של שוקולד לבן, צריך לזכור שהוא מאוד מתוק ולאהוב את הטעם המתקתק שלו.
      בנוסף שוקולד לבן פחות "חזק" מהשוקולד המריר ולכן יש לשים ממנו כמות יותר גדולה או לחזק בג'לטין או באינסטנט פודינג וניל.

      רויטל

      מחק
  9. עוגה מהממת!! במלית התפוחים יש חמאה,האם ניתן להכין את המלית עם שמן או תחליף אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      ניתן להקפיץ את התפוחים במחמאה שזו מרגרינה בטעם חמאה או מרגרינה מזולה באות הכמות
      עם שמן זה יוצא קצת אחרת אני פחות ממליצה על תחליף שמן במקרה הזה
      רויטל

      מחק
  10. תודה,אני מנסה להפוך את העוגה לטבעונית.יש המלצות מה לשים במקום ביצים?

    השבמחק
  11. רויטל שלום,
    האם לא צריך להוסיף למוס ג'לטין שיחזיק אותו יציב?
    אני יודע שלמוסים מוסיפים הרבה פעמים קצת ג'לטין.

    סוף שבוע בכיף.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דן
      במקרה הזה אין צורך
      מכיוון שהשוקולד המריר מחזיק יפה את המוס
      ג'לטים מוסיפים כשאר יש במוס ביצים (ואז הוא אוורירי יותר) או מבוסס על קרם אנגלייז (כמו במתכון של הטריקולד)
      סוף שבוע נפלא
      רויטל

      מחק
  12. רויטל שלום,
    עשיתי את העוגה. נראה לי ששזיפים במקום התפוחים יהיו מתאימים יותר. קשה לשלב פירות עם שוקולד אבל איכשהו השזיף הכי מתאים.
    בכל אופן העוגה בכללי טעימה.

    תודה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...