יום ראשון, 22 בספטמבר 2013

עוגת תפוחים ותמרים בחושה


עוגה בחושה,רכה ומלאת טעמים ומרקמים.
אני מאוד אוהבת להשתמש בתמר מג'הול,
בגלל שהוא רך ויש לו מתיקות טבעית
לעומת תמרים מסוגים אחרים שמוסיפים להם סוכר
על מנת שיהיו מתוקים ומבריקים.





חומרים ( ל- 2 אינגלשקייק)

4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית'
200 גר' תמרים מסוג מג'הול
100 גר' אגוזי מלך
335 גר' קמח ( 1/3 2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
150 מ"ל שמן ( 3/4 כוס פחות 2 כפות )
70 גר' סוכר (1/3 כוס)
100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)
4 יח' ביצים גודל M
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי ( או מיץ לימון  /תפוזים / חלב)


אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד תבניות בנייר אפייה או לשמן היטב.
  2. לקלף את התפוחים,לחותך לקוביות קטנות ולשים בקערה גדולה
  3. לשטוף את התמרים,לייבש היטב ,לגלען ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערה עם התפוחים ולערבב היטב.
  4. לקצוץ אגוזי מלך גס, מחצית הכמות להוסיף לתפוחים והתמרים ואת השאר לשמור בצד לעיטור העוגות לפני האפייה.
  5. בקערת המערבל לשים סוכר לבן,סוכר חום,שמן,תמצית וניל וברנדי. לערבב עם  הגיטרה (לא הבלון ולא וו הלישה) לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצים טרופות ולהמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה.
  6. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה,סודה לשתייה וקינמון. להוסיף מלח ולערבב. להוסיף תוך כדי ערבוב במהירות איטית לתערובת בקערת המערבל.
  7. בעזרת כף עץ או מרית גדולה וחזקה לקפל את תערובת התפוחים לתוך התערובת שהכנו בקערת המערבל . לערבב רק עד שכל החומרים מתאחדים
  8. להעביר לתבניות,ליישר בעזרת כף. לפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים ששמרנו בצד. להכניס לתנור למשך 45 דק' ולבדוק עם קיסם. אם הקיסם יוצא רטוב ועם פירורים דבוקים יש להוסיף עוד כ- 5 עד 10 דק' אפייה.
  9. לצנן היטב. נשמר בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים ובמקרר כחמישה ימים.






16 תגובות:

  1. רויטל העוגה נראית עשירה וטעימה מאודדדדד
    תודה לך יקירה
    מועדים לשמחה

    השבמחק
  2. וואו, ממש עוגה כלבבי. אם יש לי עוגה כזאת במטבח אני לא רגועה עד שהיא לא מתחסלת

    השבמחק
  3. מתה על עוגות בחושות, אוהבת את הטעמים ששמת, העוגה נראית מעולה.

    מועדים לשמחה,

    מגי

    השבמחק
  4. עוגה מיוחדת ..
    לכל אוהבי העוגות הבחושות ממליצה אותה בחום.
    תודה רויטל יקירה .

    השבמחק
  5. נראית עוגה מקסימה ועשירה, רויטל !
    אני אישית מאד אוהבת עוגות עם "נגיסה", הכי כיף !
    מתכון עם טעמים נהדרים,
    שבוע מבורך לך,
    רותי

    השבמחק
  6. יופי על עוגה!!
    זה מסוג העוגות שאני אוהבת מאד לאכול (מעדיפה להכין עוגות קרם, אבל לאכול מעדיפה את זאת!)
    אני גם חושבת שתמרים זה המאכל שמתאים לסוכות!
    אהבתי את שילוב הטעמים הזה בעוגה

    השבמחק
  7. אני בטוח הכי לא מקורית אבל -
    "קחי לך תפוחים ותמרים, המתיקי את יומך..."

    השבמחק
  8. שילוב מנצח יופי של עוגה !
    מועדים לשמחה
    דליה dL

    השבמחק
  9. הצרכים כבר נרכשו-אדווח איך יצא!

    השבמחק
    תשובות
    1. ו..חזרתי לדווח.
      יצא ממש טעים. התשבוחות לך!!!!
      חתכתי את הפירות ב"חותחן ירקות" התמר יצא קצת קטן נראה לי שפעם הבאה אכפיל את הכמות של התמר. בנוסף שקלתי להשרות את הפירות בברנדי-אולי בפעם הבאה...

      מחק
  10. מצויינת הוספתי גם צימוקים.

    השבמחק
  11. מרשימה כעוגה נהדרת , חייבת לנסות
    תודה
    חיה

    השבמחק
  12. אפשר לערבב ידנית (אין לי מיקסר) או להקציף עם מקציף ביצים חשמלי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,אפשר לעבוד עם מיקסר חשמלי עד שלב הוספת הקמח ואת הקמח ושאר החומרים שמוסיפים לערבב עם כף עץ
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. מומלץ מומלץ מומלץ!
    הכנתי אותה מספר פעמים :)

    השבמחק
  14. נראית עוגה מעולה, האם אפשר "לטבען" את העוגה? ( מה אפשר לשים במקום הביצים)

    תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...