יום רביעי, 16 באוקטובר 2013

פשטידת בצל ותרד


פשטידת בצל
הטעם משובח ,ההכנה מאתגרת (הכינו את הממחטות)
לקצוץ כמות גדולה של בצל זו בהחלט חתיכת עבודה
אבל הפשטידה כל כך טעימה..אז מתגברים וקצת בוכים :)




חומרים (לתבנית פיירקס בקוטר 26)
6 בצלים בגודל בינוני
3 כפות שמן
50 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול  15%
5 ביצים גודל M
500 גר' תרד טרי
1 גביע יוגורט (150 גר')
100 גר' גבינה בולגרית 5%
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' קמח (2/3 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
מלח/פלפל שחור לפי הטעם

לשימון התבנית
מעט חמאה
2 כפות סולת או קמח תירס

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות.
    לשמן היטב את התבנית בחמאה ולפזר בצורה שווה את הסולת כולל על הדפנות
  2. לקלוף בצל, לחתוך לחצי ולפרוס פרוסות דקות. להעביר למחבת עמוקה וגדולה. להוסיף חמאה ושמן ולטגן את הבצלים לקבלת גוון חום בהיר מאוד. זה לוקח זמן, 15 דק' עד 30 דק' תלוי בעומק המחבת ובגובה האש. יש לערבב מידי פעם את הבצלים במהלך הטיגון.
  3. לאחר שהבצל במחבת הזהיב,להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. לבשל כ- 3 דקות ולהסיר מהאש. להעביר לקערה גדולה.
  4. לשטוף היטב את התרד הטרי, להרתיח מים בסיר גדול לחלוט את התרד. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים בבת אחת את כל התרד לאחר שתי דקות מוציאים מהמים לקערה עם מים קרים. סוחטים היטב את התרד,אם העלים גדולים קוצצים אותם עם סכין ומוסיפים לתערובת הבצל שמנת בקערה הגדולה ומערבבים
  5. לטרוף את הביצים בקערה קטנה ולהוסיף לתערובת הבצל. לערבב היטב עם כף עץ
  6. לגרר במגרדת את הגבינה הבולגרית (על החורים הגדולים) ולהוסיף לתערובת. להוסיף גבינה צהובה מגוררת. להוסיף יוגורט,מלח ופלפל שחור ולערבב
  7. לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לתערובת. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית.
    לאפות כ- 45 דק' לקבלת פשטידה בצבע חום זהוב יפה . ניתן להקפיא את הפשטידה.







22 תגובות:

  1. יקירתי בדיוק בשביל זה יש מגימיקס.אח כמה הוא חוסך עבודה ודמעות.תודה על המתכון ינוסה בקרוב(אחרי שאקנה תרד...)

    השבמחק
  2. יש דברים ששווה לבכות בשבילם..ולפעמים הבצל הוא רק תירוץ :)
    נראה מצויין!!

    השבמחק
  3. ראשית הפשטידה ניראית מאדדדדדדדדדדדדדד טעימה!
    אני גם מאד מאד אוהבת תרד, ובטח בשילוב עם גבינה
    בקשר לבצל אז.......... תתפלאי אבל מאד מרגיע אותי לקצוץ בצל. זה אולי משונה אבל ככה זה
    אני מחזיקה את הבצל במקרר, ולכן הוא לא מתיז שחותכים אותו.
    אני צריכה לחפש תרד קפוא (לא תמיד יש) ובעז"ה אני אכין את הפשטידה הזאת

    השבמחק
  4. מאד אוהבת תרד ובשילוב הבצל והגבינה - מעדן !
    ועוד איך טעימה, מאמינה לך בהחלט, רויטל !
    מנה מקסימה בעיניי,
    רותי

    השבמחק
  5. אז הכנתי את הפשטידה ושבה לדווח לך.המג'ימיקס עשה עבודה מצוינת.קצת התעסקות עם התרד הטרי(מלא חול) אבל יצאה מצוין.מומלצת ,מושקעת וטעימה מאוד.זללנו בשישי בערב.אז תודה על מתכון מעולה!

    השבמחק
  6. היי רויטל,
    בגלל שאנחנו רק זוג בבית אז אני מתבאסת להכין כי אני יודעת שאחרי יום-יומיים כבר לא בא לנו לאכול מזה שוב ואז אני זורקת. האם יש אפשרות לחלק את הכמות לשתי תבניות קטנות יותר ואז אחת מהן להקפיא אחרי האפייה?
    נראה לך שזה יהיה טעים אחר כך מההקפאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך עליזה
      ממליצה לך להקפיא את הפשטידה
      היא יוצאת נהדר אחרי הקפאה,אני מקפיאה פשטידות וזה יוצא מעולה

      את יכולה לאפות את הפשטידה בתבניות קטנות או במנות אישיות ואז להקפיא- רק להקפיד לקרר היטב את הפשטידה לפני ההקפאה ולאטום היטב בניילון נצמד שלא תספוג ריחות וקרח במקפיא

      בהצלחה:)

      רויטל

      מחק
  7. אחלה, תודה רבה!

    השבמחק
  8. מה אפשר במקום תרד? בעלי לא אוהב תרד.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרה
      אפשר לוותר על התרד
      אפשר סלסלת פטריות טריות - רצוי לפרוס פרוסות בינוניות ולהקפיץ במחבת עם מעט שמן כדי להוציא את הנוזלים הרבים מהפטריות . כחמש דקות על אש גבוהה
      אפשר ברוקולי,פלפלים וכד' חשוב לשים לב איזה ירק מוסיפים כי לכל ירק יש עיבוד שונה לפני ההכנסה לפשטידה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. אני חיה בקנדה ועדיין לא מצאתי גבינה בולגרית ראויה. במה ניתן להחליף אותה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך בקנדה הרחוקה
      מה עם גבינת פטה?
      אני לא מתמצאת בסוגי הגבינות שיש בקנדה
      אבל הייתי מחפשת גבינה ממשפחת גבינות הצאן שיש בה מליחות ומרקם הקרובים לגבינה בולגרית או לגבינת פטה.
      גבינת שמנת לא מתאימה במקרה הזה
      אם ממש לא מצאת שום תחליף פשוט שימי גבינת קשקבל או צ'דר כ- 100 גרם ,מבטיחה לך שיהיה טעים :)
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  10. הי, האם מדליוני תרד קפוא של סנפרוסט יתאימו כאן? יש לי חבילה שלמה בפריזר שמחכה למתכון (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה
      בטח שמתאים:)
      להפשיר היטב ולסחוט מהם את הנוזלים ואז לפורר את התרד לתוך התערובת
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  11. היי :)
    במה ניתן להחליף את היוגורט? רוצה להכין כעת ואין לי בנמצא יוגורט.
    והאם ניתן לשים שמנת לבישול?
    תודה לילך

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לילך
      אפשר להחליף את היוגורט באותה הכמות ב שמנת חמוצה או גבינה לבנה או שמנת מתוקה או קוטג' מה שיש לך בבית :) זה מה שכיף בפשטידות הן מקבלות כמעט הכל באהבה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אפשר חלב במקום שמנת מתוקה או תחליף אחר

      מחק
    3. היי ציפי
      חלב לא מתאים כי הוא דליל מידי
      אפשר שמנת חמוצה או יוגורט ואז להוסיף עוד 2 כפות קמח
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. רויטל אפשר להחליף את התרד בפיטריות 😘

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אם מוסיפים פטריות יש להקפיץ אותן קודם במחבת ולסנן מהן את הנוזלים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. הכוונה שמנת לבישול?? כי אין דבר כזה שמנת מתוקה לבישול

    השבמחק
    תשובות
    1. הכוונה שאפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה רגילה וגם בשמנת לבישול מה שתבחרו
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...