יום חמישי, 24 באוקטובר 2013

מאפינס שוקולד מרשמלו

מאפינס  מהירי הכנה מתאימים  לזמנים בהם
 בדיוק נגמרים כל דברי המתיקה בבית
צנצנת העוגיות התרוקנה (כן כן גם אצלי זה קורה )
ובדיוק אז מתחשק למישהו כאן בבית משהו מתוק
(לא מסגירה שמות)
המרשמלו נמס באפייה לתוך תערובת השוקולד
ומעניק מתיקות נהדרת ומרקם נפלא


חומרים (12 מאפינס גדולים)
210 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
45 גר' קקאו (1/2 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
115 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף אחת)
2 ביצים
200 מ"ל חלב ( לפרווה - חלב סויה או חלב קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
6 כפות שמן תירס ( או קנולה)

100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
50 גר' שוקולד צ'יפס לבן
50 גר' מיני מרשמלו ורוד/לבן ( או מרשמלו בגודל רגיל ובעזרת מספריים לגזור חתיכות קטנות של מרשמלו)





אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 200 מעלות. לשמן היטב את השקעים בתבנית המאפינס  או לשים מנג'טים (אני משתמשת בתבניות סיליקון אישיות,אותן לא צריך לשמן)
  2. בקערה גדולה, לנפות יחד קמח,קקאו,אבקת אפייה. להוסיף מלח וסוכר,שוקולד צ'יפס חום,לבן ומיני מרשמלו. לערבב יחד את כל החומרים וליצור גומה במרכז הקערה
  3. בקערה קטנה או מד ליטר לערבב יחד עם מטרפה, חלב ,ביצים,שמן,תמצית וניל. לשפוך לגומה שעשינו בסעיף 2. לערבב עם כף רק עד קבלת תערובת אחידה. לשים לב לא ערבב יותר מידי אחרת המרקם של המאפינס יצא קשה וצמיגי.
  4. להעביר  את התערובת לתבנית שקעים ולאפות כ- 15 עד 20 דקות.
    לשים לב קיסם צריך לצאת עם מעט פירורים דביקים ולא יבש לגמרי.







26 תגובות:

  1. וואי זה מאדדדדדדדדדדד טעים!!
    אני אוהבת מרשמלו עם שוקולד, וזה פשוט יופי של קינוח או פינוקקקקקקקקקק
    יש לנו אגב תבניות סיליקון תואמות (אצלי הן חלביות)

    השבמחק
  2. בוקר טוב, את השוקולד צ'פס לבן, אפשר להמיר בשוקולד לבן?

    תודה מראש.

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      כן בהחלט אפשר להשתמש בשוקולד לבן :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  3. פינוק מקסים מקסים !
    מינימום רכיבים מקסימום טעם !
    סופ'ש נפלא לך ולמשפחה, רויטל
    רותי

    השבמחק
  4. למרות שאני לא משתגעת על מרשמלו, המאפינס נראים מגרים במיוחד..
    איך בא לי ביס!!

    השבמחק
  5. בוקר טוב,
    האם אפשר להחליף את הביצים בחומץ וסודה (לקבלת גרסה טבעונית)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורטל
      לא ניסיתי להמיר את הביצים לחומץ וסודה
      אם כבר הייתי ממירה בבנה בשלה (2 בננות קטנות או אחת גדולה) ועוד 3 כפות טחינה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. שלום, שאלה של מתחילות- מדובר על קמח תופח או קמח רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יונת
      מדובר בקמח רגיל (גם לא מצוין משהו אחר:))
      ויש גם אבקת אפייה-1 כפית במתכון
      אפשר להשתמש בקמח תופח במקום להוסיף אבקת אפייה אם את רוצה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. נראה מגרה,
    האם ניתן להחליף את סוגי החלב למינהם ביין/מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה.
      חלב עדיף להחליף בחלב סויה או חלב קוקוס כי זה מעניק מרקם וטעם שונה אם שמים מים או מיץ.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. המאפינס יצאו לי קצת ספוגיים ודחוסים מאוד, ולא במרקם הרצוי. התלבטתי בין כמה אפשרויות למקור של הטעות- שימוש בביצים בגודל XL ולא בגודל רגיל, או אפייה ארוכה מדי. האם הקפצה של הביצים תעזור למרקם להיות עסיסי?

    השבמחק
    תשובות
    1. מאפינס צריכים להיות דחוסים כי הם מאפינס ולא קאפקייק
      ספוגיים ממש לא אבל דחוסים כן
      ביצה בגודל XL אומר ששמת 3 ביצים במקום 2 ולכן נהייה מרקם ספוגי
      אפייה ארוכה מידי פשוט מייבשת אבל לא משנה מרקם
      במאפינס לא מקציפים ביצים :)
      מרקם עסיסי מתקבל מאפייה לפי הזמן המדוייק - אם לא יצא לך עסיסי ,למרות ששמת יותר ביצים זה אומר שאפית יותר מידי זמן את המאפינס. המלצתי היא לשים לב לזמן אפייה לא משנה כרגע באיזה מתכון מדובר, תמיד בודקים כ- 2/3 מזמן האפייה מומלץ שמצוין במתכון כי לכל תנור יש אפייה שונה ופיזור חום שונה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. היי. רציתי לדעת אם אפשר להכין יומיים לפני מסיבת יום ההולדת? האם האפינס יהיו במצב אכיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אפשר להכין יומיים מראש אבל לאחסן במקרר או בהקפאה
      מזל טוב
      רויטל

      מחק
  10. הי רויטל,
    המאפינס נראים מעולה.
    רציתי לדעת האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית,בוקר טוב
      השוקולית פחות חזקה ויותר מתוקה וזה ישפיע על הטעם והצבע של המאפינס
      אני לא ממליצה להמיר את הקקאו בשוקולית
      בהצלחה
      וסוף שבוע מקסים
      רויטל

      מחק
  11. הי
    האם אפשר בלי שוקולד לבן?
    כי ממש מתחשק לי לעשות עכשיו ואין לי... :(

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטלי
      אפשר גם בלי שוקולד לבן ובמקום לשים יותר שוקולד צ'יפס מריר רגיל
      בהצלחה :)
      רויטל

      מחק
  12. הי רויטל
    אפשר להכין בלי שוקולד לבן
    פשוט בא מאוד להכין עכשיו וחסר לי שוקולד לבן...

    השבמחק
  13. כמה חלב זה 200 מ'ל לפי כוסות?

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כוס יש לך? כל כוס מכילה כמות אחרת
      רק מד ליטר או כוס מידה עם סימון יודעים בדיוק כמה יש בהם
      זה לא יקר לקנות כוס מידה או מד ליטר קטן ואז המדידה שלך תהייה מדויקת
      רויטל

      מחק
  14. היי רויטל,
    מה גודל עטרות הנייר שהכנת ? אני צריכה כמות של 26 מאפינס ולא גדולים מידי השאלה אם להכפיל כמויות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נורית

      לא השתמשתי בעטרות כי אפיתי בעטרות מסיליקון ולא מנייר שמכילות כמות של חצי כוס בערך
      עדיף להכין כמות אחת של מתכון ולמלא 3/4 גובה העטרות שיש לך ולפי זה להחליט אם להכין עוד כמות א לא
      כי סה"כ מדובר במתכון פשוט ומהיר הכנה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. אין לי חלב קוקוס ואני רוצה אותם םרווה , מה לשים במקום ?

    השבמחק
    תשובות
    1. חלב סויה או חלב אורז או חלב שקדים חשוב שזה יהיה נוזל שטעים לך. אפשר גם מיץ תפוזים אבל אז יהיה טעם תפוזי...
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...