יום שלישי, 8 באוקטובר 2013

עוגיות מקלות שוקו וניל


עוגיות מקלות כדי לגוון בצורה 
 שוקו וניל הטעם האהוב על הילדים שלי 
ובעיקר ... אני אוהבת למלא קופסאות וצנצנות במגוון עוגיות

הבצק של העוגיות הוא אותו הבצק ממנו
 אני מכינה עוגיות סנדוויץ' , מתכון כאן.



חומרים
420 גר' קמח (3 כוסות)
140 גר' קורנפלור (1 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 ביצים
4 כפות חלב
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' חמאה בטמפ' החדר

לבצק שוקו
1/2 1 כפות קקאו מנופה
2 כפות חלב

אופן הכנה
לנפות יחד קמח ,קורנפלור ואבקת אפייה. להוסיף סוכר,קורט מלח,חלב וביצים.
לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולפזר מעל כל החומרים.
לערבל עם  גיטרה או ביד לקבלת בצק אחיד.

לחלק את הבצק ל- 2 חלקים

להוסיף 2 כפות חלב ו - 1/2 1 כפות קקאו לחלק אחד של הבצק ולערבל עד קבלת בצק בצבע אחיד.



מכל בצק ליצור כדורים בגודל שווה (תקבעו את גודל הכדורים לפי אורך העוגייה שאתם רוצים)
לגלגל לנחשים ארוכים, ולשלב נחש חום/לבן כפי רואים בתמונות .


ניתן להמשיך לגלגל ולשטח את המקל (כפי שרואים כאן בתמונה,המקל התחתון)
או לא לשטח ,כפי שרואים במקל העליון בתמונה .

אפשר למרוח ביצה ולפזר מעל סוכריות צבעוניות או סוכר.

לאפות בתנור שחיממנו  מראש ל- 180 מעלות.
זמן אפייה כ- 15 כד 20 דק' תלוי בעובי העוגיות
לצנן היטב את העוגיות ולאחסן בכלי אטום







36 תגובות:

  1. מה עושים כדי להפוך אותן לפרווה??? מחמאה במקום חמאה.... ומה במקום החלב? (מים או מיץ תפוזים???)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מיכל,
      במקום חלב אפשר שמנת מתוקה פרווה או חלב סויה או חלב קוקוס.
      אפשר גם מיץ תפוזים ואז ממליצה גם להוסיף גרידת תפוז להשלמת הטעם התפוזי
      רויטל

      מחק
    2. עוגיות מעולות. תודה! אני נוהגת להוסיף מיץ תפוזים לגרסת הפרווה. וגרד תפוז לתערובת החומה.. טעים!!!!!

      מחק
  2. אפשר להמיר בבקשה את הקמח והקונפלור לכוסות בבקשה

    השבמחק
  3. יאוווווווווווווו איזה יופי!!
    אלה סוג העוגיות שתמיד כייף לאכול כי הן טעימות מאדדדדדדדדדדדד
    אבל עשית אותן כייפיות עוד יותר עם הצורה החמודה!
    (אני אגלה לך סוד שבתחילת דרכי הכנתי עוגיות כאלה אדום לבן, אבל............. המתכון שהשתמשתי לא היה משהו...:( )

    אני רעבה, והייתי מחסלת עכשיו את כל העוגיות שבתמונה אם יכולתי!

    השבמחק
  4. מקסים רויטל, עוגיות שיש..חח
    נראה מהמם וטעים וכייפי,
    פשוט הרגשת בית כייפית !
    רותי

    השבמחק
  5. מה קורה אם שמים 70 גרם קורנפלור? זה מה שיש לי בבית וחייבת להכין.. ממש מגרה! (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אז מכינים רק מחצית הכמות של כל החומרים כולל הקורנפלור ,
      ורושמים לקנות קורנפלור ברשימת הקניות על המקרר :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. תודה על המתכון.
    נראה טעים. אנסה בקרוב.
    העוגיות האלה נראות קלאסיות למזג אוויר סתווי עם כוס תה.



    תודה.

    השבמחק
  7. איזה עוגיות כפיות שוות כל ביס..
    תודה רויטל את משהווו

    השבמחק
  8. נהדר , מאמצת....
    צילומים מקסימים

    השבמחק
  9. כל כך מקורי ויפה, מתאימות לעונה ולא רק :-)

    יום נפלא,

    מגי

    השבמחק
  10. בוקר טוב. חייבים קורנפלור? אפשר לשים משו אחר במקום? העוגיות נראות נהדרות! :)
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      יש סיבה לשימוש בקורנפלור,הוא מעניק מרקם נפלא לעוגייה, מרקם יותר מעודן ונימוח וכך המתכון בנוי.
      אפשר במקום קורנפלור לשים פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט)
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  11. היי, הכנתי עכשיו את הבצק. כשניסיתי לשלב בין שני הצבעים, המקלות נחתכים לי באמצע.
    הכנסתי לקירור בתקווה שזה ייפתר. האם יש לך עוד רעיון מה יכולה להיות הסיבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבל,
      חשוב לעשות את המקלות בעובי של כ- 1 ס"מ ואורך עד 10 ס"מ ,האורך הסופי 10 ס"מ. אם עושים את המקלות דקים וארוכים מידי הם נשברים.
      אפשרות נוספת שהבצק מעט יבש - חשוב שיהיה מעט דביק, אחרת הוא לא גמיש בשביל השילוב בין המקלות לצורת "בורג".
      מקווה שההסבר עזר
      רויטל

      מחק
    2. טוב, הפעם ממש לא הצליח לי... הבצק אמנם היה דביק, אבל הצלחתי לסובב רק כשהמקלות היו עבים וזה גרם לעוגיות להיות ממש עבות ולא יפות כמו בתמונה :-/

      מחק
    3. אני ממש מצטערת לשמוע.
      אני חייבת לציין שהכנתי את המתכון המון פעמים
      ואפילו כאן בצילומים יש תמונות מכמה פעמים שהכנתי את העוגיות
      אני לא יודעת למה את קוראת עבה אבל כפי שתראי גם אצלי המקלות לא ממש דקים.
      העיקרון החשוב הוא לא לעשות נחשים ארוכים מידי ולא דקים מידי,סך העל מדובר כאן בבצק פריך ולא שמרים כמו שעושים גריסיני שאז אפשר להתפרע עם האורך שלהם :)
      רויטל

      מחק
  12. מה אפשר במקום הקונפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר במקום הקורנפלור לשים פודינג וניל לבישול - לא האינסטנט אלא הרגיל של חברת קונדיטור.
      רויטל

      מחק
  13. איך אפשר להפוך עוגיות אלו לטיבעוניות? מה אפשר בימקום הביצים והחמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      במקום חמאה הייתי שמה מרגרינה, זה התחליף של הטבעונים למיטב ידיעתי לחמאה. במקום 200 גר' חמאה שימי 150 גר' מרגרינה
      במקום ביצים- טוב זה משהו שצריך לנסות מכיון שכל תחליף יוצר מרקם אחר לבצק. יש כאלה שבמקום ביצים שמים טחינה או בננה.
      זו כבר יצירה של מתכון חדש,אז תנסי ותספרי מה הצליח לך נשמח לדעת.
      רויטל

      מחק
  14. שלום

    האם ניתן לשמור את הבצק בקרור (טרם החצייה לשניים והוספת א. קקאו) למספר שעות ורק אח"כ להמשיך בתהליך "הרכבת "העוגיות ? או שזה פוגם במרקם שלו.

    תודה
    ארז

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ארז, מה שלומך?
      הבצק הזה מיועד לעבודה מידית,אחסון הבצק במקרר לכמה שעות
      יגרום לבצק להתייבש מעט ואז יהיה קשה לעצב אותו לגלילים שיהיו שלמים
      ולא ישברו בזמן הגלגול
      לכן המלצתי היא לא לאחסן את הבצק לכמה שעות בקירור אלא להכין בצק ומיד לעבוד אתו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. שבוע טוב.
    מה כמות העוגיות בערך מכמות הבצק שאת מכינה .
    בנוסף,לא יצא לי אי פעם להשתמש בקורנפלור מלבד מזון של מטרנה שקיבלתי כדוגמיות.אפשר להשתמש בקורנפלור הזה
    העוגיות מיועדות לתינוק עם שיניים.
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לי
      כמות גדולה,כ- 30 עד 35 עוגיות
      קורנפלור הוא מוצר אחיד, מדובר באותו הקורנפלור ממנו מכינים דייסת תינוקות
      אם בדוגמית שקיבלת אין תוספת לקורנפלור של עוד חומרים כמו חומרי טעם או דגנים נוספים
      אז את בהחלט יכולה להשתמש בו לעוגיות
      תינוק עם שיניים יכול להינות מהעוגיות,הן לא קשות מאוד
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. היי רויטל. נתקלתי באתר בחיפושים למתכונים למשלוח מנות. אני רוצה להגיד לך שאת כ"כ ברורה ויעילה! כל, אבל כל משלוח המנות שלי מורכב מהמתכונים שלך- נשיקות, אצבעות גבינה, בצליות, אוזני המן, רוגלך וכו'. תודה רבה לך ופורים שמח!!!

    השבמחק
  17. היי זה בסדר להשתמש בקמח חיטה מלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      קמח מלא אני ממליצה לשים רק מחצית הכמות ולא להחליף לגמרי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. היי !
    התנור בביתי לא פועל ויש לי טוסטר אובן , ורציתי להכין למשפחתי ליום שישי את העוגיות המדהימות והטעימות האלו . האם ניתן לאפות בטוסטר אובן ואם כן ( אמן אמן אמן ) אז כמה מעלות וכמה דקות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך
      אני לא יודעת מהו סוג האובן טוסט שלך והאם את נוהגת לאפות בו עוגות ועוגיות
      הבעיה עם אובן טוסט זה שהטמפרטורות שלו לא תמיד מדויקות
      אם יש לך כזה משוכלל שאפשר לשלוט בחום עליון ותחתון ועוד
      אז הייתי מציעה לך לנסות להכין מחצית מכמות העוגיות ולאפות ב- 170 מעלות ולא יותר ולשים לב שיש חום עליון ותחתון שפועלים גם יחד בזמן האפייה. יכול להיות שזמני האפיי היהיו קצרים יותר,שוב צריך להשגיח במהלך האפייה אם זו פעם ראשונה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  19. מתכון מצויין טעים טעים עשיתי עוגיות ליום ולדת של הבן יצא מעולה
    תודה :)

    השבמחק
  20. הכנתי היום. יצאה מאוד טעים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...