יום שלישי, 19 בנובמבר 2013

לביבות בטטה,דלעת וגבינה אפויות


בטטה ודלעת הן שילוב אהוב עלי במיוחד
הוספתי בצל ירוק ופטרוזיליה
כדי שהכתום לא ישתלט כאן יותר מידי 
קבלתי מתנובה משלוח של כמה גבינות ובניהן הייתה גבינת חמד 16% שומן
פוררתי את הגבינה לתוך תערובת הלביבות
החלק הכי טעים לאחר האפייה
הן פיסות הגבינה שברחו קצת לצדדים והשחימו
הלביבות אפויות,כי ככה אני אוהבת
אבל אם אתם בעניין של טיגונים אפשר לטגן את הלביבות



חומרים ( בערך  25 לביבות)
500 גר בטטה (לאחר קילוף הקליפה. כ- 2 עד 3 בטטות בינוניות)
500 גר' דלעת (לאחר קילוף הקליפה)
180 גר' שיבולת שועל אינסטנט ( 2 כוסות)
60 גר' קמח מלא (1/2 כוס)
1 חבילה גבינת חמד 16%
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
7 גבעולי בצל ירוק טרי (רק העלים הירוקים ) קצוצים דק
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
2 ביצים גודל L

לאפיה - 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

אופן הכנה

  1. לחתוך דלעת ובטטה (כמובן בלי הקליפה) לקוביות בינוניות ולשים בסיר אידוי ולבשל עד להתרככות. (אם אין סיר אידוי ראו הערה) למעוך לקבלת מרקם של פירה. לצנן היטב
  2. להוסיף לפירה הכתום שיבולת שועל,קמח מלא מנופה,ביצים,גבינת חמד שפוררנו ביד לחתיכות בינוניות,פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים דק. לערבב היטב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה . לא לערבב יותר מידי אחרת התערובת נעשית רכה מידי ואז קשה ליצור ממנה לביבות.
  3. להניח נייר אפייה על תבנית שטוחה ולשמן עם מברשת בשמן זית. בעזרת 2 כפות להניח לביבות עם רווח קטן בניהן על התבנית ולמרוח בעזרת המברשת מעט שמן מעל הלביבות. אין צורך בהרבה שמן
  4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 15 דק'. להפוך את הלביבות ולהמשיך לאפות עוד 15 דק' לקבלת לביבות זהובות. ניתן להקפיא או לאחסן במקרר.
הערות

  1. אם אין לכם סיר אידוי , לשטוף היטב את הבטטות,לפזר מלח גס על תבנית אפייה להניח מעל את הבטטות (לא מקולפות אלא שלימות עם הקליפה) ולאפות עד ריכוך הבטטות.
  2. את הדלעת לבשל במעט מים (מספיק שהמים יכסו שליש מגובה הדלעת) בסיר כאשר הבישול יעשה עם מכסה סגור. לאחר שהדלעת התרככה יש להעביר למסננת לשעתיים שהנוזלים ישתחררו.
  3. גבינת חמד היא גבינה שמשלב בתוכה גבינה צפתית ובולגרית ולכן היא כה מיוחדת,עדינה וטעימה. אם אתם לא מצליחים להשיג גבינת חמד ניתן להשתמש במקום ב- 200 גר' גבינת פטה במליחות עדינה 










17 תגובות:

  1. ממממ אוהבת מאוד את תוספת שיבולת השועל והגבינה ללביבות, נראות נפלא.

    מגי

    השבמחק
  2. בוקר טוב,נראה מצויין הולך להכין לבת שלי ולנכדים,שאלה : אפשר במקום גבינה בשר או עוף טחון,באותה כמות? ואיך מדפיסים את המתכון ללא הכיתובים מסביב ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)

      אם את רומה לשמור את המתכון ולהדפיס את מעתיקה אותו ל-WORD ואז לפני שאת שומרת יש אפשרות לנקות את כל מה שמסביב ולשמור רק על הטקסט.

      לגבי הפיכת הלביבות לבשריות - לא ניסיתי אבל נראה לי שזה בהחלט אפשרי ואפילו טעים מאוד. הייתי מוסיפה עוד תבלינים לבשר כמו כורכום,פפריקה,שום כמובן לפי טעמכם
      רויטל

      מחק
  3. איזו הפתעה נהדרתתתתתתתתתתתת - הלביבות עם שיבולת שועל! זה מגניב לגמרי!!
    אני מאדדדד אוהבת בטטה ודלעת (ביחד וכל אחת לחוד) ועם שיבולת שועל זה חידוש וזה מאדדדד מוצא חן בעיני
    יופי של מתכון, ואני כמעט מריחה אותן דרך המסך

    השבמחק
  4. נראה מעולההה ומעורר תאבון פשוט נפלא רויטל יבורכו ידייך

    השבמחק
  5. בדרך כלל אני מעדיפה את הלביבות שלי מטוגנות, אבל שלך נראות פשוט מדהים!! נראה לי שאני אנסה ממש בקרוב :)

    השבמחק
  6. נראה מצוין! ינוסה בחנוכה. אפשר להחליף את הבטטה בפירה מתפו"א מבושלים במים? כמה תפו"א יתאימו לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. עדיף להשתמש בתופח אדמה מסוג דזירה - אלה האדומים שסופגים פחות מים בבישול. ואם ההחלפה היא רק לבטטות אז בדיוק באותה הכמות 500 גר' תפוח אדמה לאחר קילוף הקליפה.
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  7. מה אפשר לשים במקום גבינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לוותר על הגבינה ולא לשים כלום במקומה.
      רויטל

      מחק
  8. היי רויטל!
    יש אפשרות לשים משהו אחר/לדלג על הדלעת?
    תדוה ושבת שלום!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום דניאל
      אי אפשר לדלג על הדלעת היא חלק מהמתכון
      אפשר להמיר את הדלעת כלומר לשים במקומה בטטה באותה הכמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. הכנתי ומאוד טעים!
    תודה על המתכונים המעולים!

    השבמחק
  10. לא היתה לי גבינת חמד. הוספתי קצת קוטג' וגבינה בולגרית.
    בדיעבד הייתי מוותרת על הבולגרית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אלה
      גבינה בולגרית יותר מלוחה ודומיננטית לעומת גבינת חמד
      וגבינת קוטג' בכלל לא מתאימה כאן במתכון כי היא נוזלית
      רויטל

      מחק
  11. הי מה אפשר להכניס במקום השיבולת שועל ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר קמח אבל זה יתן מרקם שונה לגמרי
      אפשר אגוזים או שקדים טחונים גס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...