יום רביעי, 4 בדצמבר 2013

עוגת בננות,שוקולד ובוטנים



עוגת בננות בחושה שהוספתי לה חמאת בוטנים והמון שוקולד קצוץ
 הילדים שלי אוהבים שילוב של בננות ושוקולד
 כמו במתכון שנמצא כבר בבלוג ל-  מאפינס בננות,דבש ושוקולד צ'יפס
הפעם הכנתי שטרוייזל בוטנים שמוסיף מרקם נהדר ומשתלב נפלא עם העוגה





חומרים ( 2 תבניות אנגלישקייק )
4 ביצים גודל L
100 גר' חמאה רכה
100 גר' חמאת בוטנים מתוקה במרקם חלק ( 3 כפות גדושות)
100 גר' סוכר חום (1/2 כוס. יש לדחוס את הסוכר לכוס בזמן המדידה)
50 גר' דבש (1/2 2 כפות)
1 כפית קינמון
300 גר' קמח ( 2 כוסות ועוד כף וחצי)
50 גר' קורנפלור (1/3 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע יוגורט (150 גר')
350 גר' מחית בננות (1/2 1 כוסות שזה בערך 4 בננות בגודל בינוני)
100 גר' שוקולד חלב קצוץ (לחתיכות בגודל בינוני ולא קטנות מידי)
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר

שטרוייזל בוטנים לציפוי
50 גר' חמאה 
4 כפות סוכר חום בהיר,דמררה
50 גר' בוטנים קלויים ,לא מלוחים קצוצים
70 גר' קמח (1/2 כוס)
1/4 כפית קינמון

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה או לשמן ולקמח היטב
  2. בקערת מערבל לשים חמאה רכה,חמאת בוטנים,סוכר ודבש לערבל במהירות בינונית (עם החלק שנקרא גיטרה) לקבלת מרקם אחיד וחלק. 
  3. להוסיף את הביצים בהדרגה,אחת אחרי השנייה להוסיף ביצה רק אחרי שהביצה הקודמת התערבבה היטב עם התערובת בקערת המערבל.
  4. לשפוך פנימה  גביע יוגורט ומחית בננות. לערבל במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם אחיד.
  5. לנפות יחד קמח,קורנפלור,אבקת אפייה,אבקת סודה לשתייה וקינמון להוסיף לקערת המערבל ולערבב כשתי דקות  לשים לב לא לערבב יותר מידי זמן כי זה יפגום במרקם העוגה.
  6. לשפוך לתוך הקערה שוקולד חלב קצוץ ושוקולד צ'יפס מריר לערבב עם כף עץ או מרית את השוקולד לתוך התערובת ולחלק ל- 2 תבניות אנגלישקייק. ליישר עם כף את התערובת בתבנית.
  7. הכנת שטרוייזל בוטנים - לשים את כל החומרים בקערה בינונית ולערבב עם קצות האצבעות לקבלת פירורים בגודל אחיד. לפזר מעל העוגות .
  8. לאפות את העוגות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. זמן האפייה כ- 45 דקות.  יש לבדוק עם קיסם או סכין חדה ארוכה. לצנן את העוגות על רשת ולאחסן במקרר.
הערות
לעוגה פרווה - חמאה להחליף ב- 100 גר' מרגרינה או 70 מ"ל שמן,יוגורט להחליף במעדן סויה וניל באותה הכמות או קרם קוקוס באותה הכמות ובמקום שוקולד חלב לשים שוקולד מריר פרווה קצוץ.



רגע לפני הכניסה לתנור החם 
העוגות יצאו מהתנור,הריח נפלא
 ומתאפקים עד שהעוגה תתקרר כדי לטעום



6 תגובות:

  1. איזה שילוב נהדר של טעמים!!
    אני לא צריכה להגיד לך שאני אוהבת שוקולד וחמאת בוטנים, אבל עם בננות עוד לא ניסיתי.
    השטרוייזל נשמע מאדדדדדדדדדדדדד מעניין, ומי לא אוהב שטרוייזל?:)
    בקיצור אני רוצה לטעוםםםםםםםםםםםםם

    ממש יופי של עוגה - מהסוג שכייף ליישר....

    השבמחק
  2. וואייי איזה שילוב מ - נ- צ--ח בננות שוקולד וחמאת בוטנים אהבתי.,מאוד וברור לי שאכין אותה.
    תודה רויטל . מדהים מדהים

    השבמחק
  3. אני אוהבת מאוד את שילוב הטעמים ועוד הוספת לזה שטרוייזל, שזה בכלל מיוחד.
    יש בינינו כפי הנראה טלפתיה :-) אני מעבירה מחר הרצאה גדולה לקהל גדול בנושא אוכל כמובן, אחת הדוגמאות שאני מביאה כדי להוכיח דבר מסויים היא עוגת בננות, שוקולד וחמאת בוטנים :-)
    העוגה שלך נראית נפלא.

    מגי

    השבמחק
  4. רויטל, העוגה נראית פשוט מהמם! ממש עושה חשק לביס :)

    השבמחק
  5. יופי של שילוב טעמים, נשמע טעים טעים!

    השבמחק
  6. וואו! כמה טעים זה נראה...
    מכינה בהקדם האפשרי!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...