יום רביעי, 18 בדצמבר 2013

עוגיות שוקולד ונוגט



עוגיות מהירות הכנה
כף עץ וקערה (נכון..בלי מיקסר!)
ותוך חצי שעה יש לנו עוגיות שוקולד מלאות טעמים ויפיפות
אלו עוגיות לכל מי ששאל אותי למה אין לך עוגיות בלי חמאה ...
אז הנה יש ואפילו טעימות מאוד
ממליצה בחום  לא לוותר על ממרח נוגט אגוזים במתכון הוא מוסיף טעם עשיר ונהדר לעוגיות ואם אין לכם בבית ממרח נוגט אגוזים ועדיין חשקה נפשיכם בעוגיית שוקולד מהירה ומפנקת
ניתן  להמיר את ממרח הנוגט בממרח שוקולד אהוב


חומרים (תבנית מלבנית 23 על 30 ס"מ)

120 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
160 גר' ממרח נוגט אגוזים (1/2 כוס)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' סוכר חום מסוג דמררה (1/2 כוס)
1 ביצה גדול L
1 כפית תמצית וניל
210 גר' קמח רגיל (1/2 1 כוסות)
30 גר' אבקת קקאו (3 כפות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
50 גר' שוקולד צ'יפס לבן 

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. לערבב יחד קערה גדולה שמן,ממרח נוגט אגוזים,ביצה,סוכר לבן וסוכר דמררה ותמצית וניל
  3. לנפות יחד קמח,קקאו,אבקת סודה לשתייה ומלח להעביר לקערה עם החומרים הרטובים ולערבב היטב עם כף עץ.
  4. להוסיף לתערובת 100 גר' שוקולד צ'יפס מריר וללוש מעט ביד. לשטח את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. לפזר את השוקולד צ'יפס הלבן בתבנית ולהדק מעט לבצק
  6. לאפות 15 דק' בדיוק ולא יותר. להוציא מהתנור לחתוך למלבנים ולהחזיר לתנור לעוד 5 דק' בטמפ' של 160 מעלות
  7. לצנן היטב ובעזרת סכין חד לחתוך את המלבנים לאחסן בקופסה אטומה היטב
הערה
כדי להפוך אבקת נוגט לממרח היחס הוא
 על כל 100 גר' אבקת נוגט יש להוסיף 20 גר' שמן צמחי (כמו שמן קנולה או שמן תירס) שזה בערך 2 כפות שמן. למתכון כאן מומלץ להשתמש ב- 150 גר' אבקת נוגט ו- 3 כפות שמן כדי להגיע לכמות של 160 גר' ממרח כפי שכתוב במתכון



התנצלות על החתיכה החסרה בצד ימין למעלה..
מישהי כאן לא יכלה להתאפק :)



23 תגובות:

  1. אותי שיכנעת :-) (ביתי הפסיקה לאכול מוצרי חלב, היא טוענת שחלב עושה לה חצ'קונים :-) וזה בדיוק מה שאכין ) העוגיות נראות נפלא.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. מגי מקסימה, תודה רבה:)
      מקווה שבתך תאהב את העוגיות,ספרי לי איך יצא

      מחק
  2. שלום וברכה. עוגיות נראות משגע!!! אם אין לי ממרח נוגט???האם יש משהו אחר שאפר לעשות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      אפשר לשים ממרח שוקולד שאוהבים, ממרח בוטנים,ממרח חלווה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  3. מגניב מגניב מגניב
    מזכיר לי קצת את הבראוניז שיש לך שאני כל כך אוהבת (עם קקאו ושוקולד ציפס)
    אני אוהבת שזה עם שמן כי המרקם יותר נימוח כך לדעתי
    טוב, ברור לי שאני אכין אותם :)

    השבמחק
  4. היי רויטל,
    האם ניתן להשתמש בסוכר חום כהה במקום דמררה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי סיון
      סוכר חום כהה יותר רטוב והוא יגרום לעוגיות להיות קצת יותר לחות
      אם זה לא מפריע לכם אז זה אפשרי
      אפשר גם לשים רק סוכר לבן בכמות של 200 גר' במקום לשים את שני סוגי הסוכר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. הכנתי ויצא מדהים!
    לחות וטעימות. המרתי את הממרח נוגט באבקת נוגט ושמן
    ובמקום פצפוצי שוקולד לבן שמתי שברים של מקופלת לבן

    השבמחק
  6. , היי מיכל הייתי שמחה לדעת איך המרת את הממרח נוגט באבקת נוגט ושמן מה הכמויות המדויקות
    תודה!

    השבמחק
  7. נראה טעים במיוחד!!
    מה יכול להיות רע בעוגיות עם שוקולד ונוגט..שני הדברים הכי טעימים בעולם!!

    השבמחק
  8. היי רויטל,
    יש לי בבית אבקת נוגט, האם בשביל להמיר לממרח אני צריכה חצי כוס אבקה או פחות?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנה
      הוספתי הערה בסוף המתכון לגבי השימוש באבקת נוגט
      תודה רבה
      רויטל

      מחק
  9. נראה ממש טוב !!
    ואם יש לי אבקת נוגט במקום ממרח נוגט ?
    ואין לי סוכר חום ?

    השבמחק
  10. היי שיר
    במקום סוכר חום לשים סוכר לבן
    אבקת נוגט ניתן להפוך לממקח נוגט על ידי הוספת מעט שמן רגיל תוך כדי ערבוב רציף לא צריך כמות גדולה של שמן
    ואפשר גם לשים ממרח נוטלה במקום ממרח נוגט
    רויטל

    השבמחק
  11. האם המתכון מתאים לילדים קטנים היכולים להכין אות לבד (גילי) 12

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בן
      בהחלט כן
      רק השגחה בזמן ההכנסה לתנור הוצאת התבנית החמה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. הי,
    אפשר לגלגל לעיגולים ולא לשטח את הבצק?

    תודה

    השבמחק
  13. היי
    בהחלט אפשר להכין את העוגיות בעיגולים
    רק לשים לב שאז זמן האפייה מתקצר משמעותית
    רויטל

    השבמחק
  14. היי רויטל! קודם כל אני מתה על המתכונים שלך, כל כך פשוטים ותמיד כל כך טעימים :)
    רציתי לדעת אם ניתן להחליף את האבקת קקאו בשוקולית? או שיש משמעות לקקאו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חמודה
      תודה רבה רבה:)
      אבקת קקאו היא ללא תוספת סוכר לעומת אבקת שוקולית שיש בה הרבה סוכר והיא יותר מעודנת מבחינת חוזק הטעם
      לכן כאן במתכון מומלץ קקאו ולא שוקולית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. בכדי לעשות 160 גרם נוגט אגוזים עושים דבר הרבה יותר פשוט וטעים.
    קולים 160 גרם אגוזים 20 דקות בתנור בכ 180 מעלות.
    שמים במעבד מזון עם להב מתכת מפעילים ומחכים עד שהופך לממרח נוגט חלק וטעים.
    אפשר להוסיף כף אבקת סוכר אבל אז רוב הסיכויים שהנוגט יגמור בבטן במקום בעוגה.

    השבמחק
  16. היי רויטל מתה על המתכונים שלך תמיד מצליח לי הכל אבל הפעם יצא יבש וקשה אפשר להציל או אבוד..תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      יצא יבש וקשה כי זה עבר אפיית יתר.חבל
      את יכוהל לטחון את זה ולהשתמש בפירורים למלית עוגות שמרים אחרי שמורחים שכבת ממרח שוקולד או להכין עם זה כדורי שוקולד
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...