יום חמישי, 26 בדצמבר 2013

עוגת שוקולד עשירה וחגיגית בשכבות קרם שוקולד



מי שלא אוהב שוקולד...שיעבור לרשומה הקודמת או הבאה :)

עוגת שוקולד עשירה בשלוש שכבות
בין השכבות קרם שוקולד עשיר ולעיטור כדורי פררו רושר






חומרים (לשלוש תבניות חד פעמיות בקוטר 26 ס"מ)

עוגת שוקולד
150 גר' חמאה רכה
50 מ"ל שמן
7 חלמונים מביצה בגודל L (חלמון=הצהוב של הביצה)
1/4 כפית מלח
100 גר' סוכר  חום כהה (1/2 כוס)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
200 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
90 גר' קקאו (1 כוס)
300 גר' קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
7 חלבונים מביצה בגודל L (חלבון=הלבן של הביצה)
225 גר' סוכר

קרם שוקולד
150 גר' אבקת סוכר
50 גר' אבקת קקאו (1/2 כוס פחות כפית)
150 מ"ל חלב
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
150 גר' שוקולד חלב קצוץ
200 גר' חמאה רכה

עיטור העוגה
40 גר' שוקולד לבן מומס
כדורי פררו רושר

אופן הכנה

עוגת שוקולד


  1. לקצוץ 200 גר' שוקולד מריר,לשים בקערת זכוכית ולשפוך על השוקולד 150 מ"ל חלב. לחמם במיקרוגל דקה עד שתי דקות בחום בינוני .
    לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  2. בקערת מיקסר לשים חמאה חתוכה לקוביות,שמן,מלח,סוכר חום כהה וסוכר לבן. לערבל את התערובת עם הגיטרה (לא עם מקצף) כארבע דקות.  להוסיף את החלמונים לתערובת בהדרגה,כל פעם חלמון אחד וברגע שהוא נטמע בתערובת להוסיף את החלמון הבא. להמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
  3. לשפוך לתוך התערבות במיקסר את השוקולד המומס בחלב בזרם דק תוך כדי ערבול במהירות בינונית-נמוכה
  4. לנפות יחד קקאו,קמח ואבקת אפייה להוסיף לתערובת במיקסר ולערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה
  5. להקציף יחד חלבונים וסוכר לקצף גמיש אבל לא חזק מאוד ,להעביר שליש מהתערובת לקערה עם התערובת שהכנו ולקפל עם מרית להוסיף את שאר קצף החלבונים ולהמשיך לקפל בעדינות קבלת תערובת אחיד
  6. לרפד בנייר אפייה את התבניות ולחלק באופן שווה את התערובת בין התבניות ליישר ולאפות כל תבנית בנפרד
    בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 18 דק'
קרם שוקולד
בסיר בינוני לשים יחד את כל החומרים מלבד החמאה
את החמאה נוסיף יותר מאוחר
אני ממליצה לנפות יחד את אבקת הסוכר והקקאו לפני הכנסתם לסיר
לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב רציף עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים להסיר מהאש ולהוסיף פנימה את החמאה חתוכה לקוביות לערבב עם מטרפה לקבלת קרם סמיך וחלק. לתת לקרם להתמצק ולהתייצב כחצי שעה בטמפ' החדר (בקיץ כדאי במקרר)

הרכבת העוגה
  1. להניח על צלחת הגשה עוגה אחת מתוך השלוש שאפינו,להוציא את העוגה מהתבנית ולהסיר את נייר האפייה. למרוח מעל 1/3 מכמות קרם השוקולד
  2. להניח מעל קרם השוקולד עוגה נוספת למרוח מעליה שליש מכמות קרם השוקולד ולכסות בעוגה האחרונה
  3. למרוח מעל מגדל העוגות את קרם השוקולד הנותר בצורה אחידה ויפה. אפשר לחמם מעט את הקרם אם הוא יציב מידי
  4. לעטר בשוקולד לבן מומס ולסדר מסביב כדורי פררו רושר
  5. יש לאחסן את העוגה בקירור ולהגיש בטמפרטורת החדר








38 תגובות:

  1. בוקר טוב, הפחתה בכמות ביצים יכולה לפגוע במרקם? רוצה לעשות, רק שכמות הביצים גדולה מדי בשבילנו:)

    תודה מראש על תגובתך.

    השבמחק
  2. וואווווווווווווווווווו
    איזו עוגה יפהפיה ומרשימה!!
    קרם השוקולד שהכנת קצת שונה מהרגיל, כך שאני אשמח לנסות אותו (לפעמים אני רוצה לשנות מהגנאש הרגיל), ואנימאד אוהבת גם את העיטור בלבן
    בקיצור אני אקטין כמויות ואכין אותה לאחד מימי ההולדת בקרוב :)

    השבמחק
  3. מדהימההההההה ביותר!! חחחח אהבתי שכתבת על החלמונים הצהוב של הביצה. מסתבר שגם מבוגרים לא יודעים להבדיל....

    השבמחק
  4. איזו עוגה מרהיבה,פיגוז.... ופצצת קלוריות טעימה ישר לדם.
    :).
    תודה רויטל
    שבת שלום
    חיבוק ממני

    השבמחק
  5. WOW WOW עוגה מרהיבה אני מוכנה עם המזלג להתענג על השכבות המגרות תענוג
    אלופה יקירתי
    שבת שלום
    סיגל

    השבמחק
  6. איזה קבלת פנים מתוקה על הבוקר..
    עוגה עשירה ומרהיבה ....תבורכי יקיריתי.
    שבת שלום

    השבמחק
  7. ואוווו!!!
    רויטל זה נראה מושלם
    יש לי עוד מעט יום הולדת...סתם זורקת את זה לאוויר :)

    השבמחק
  8. ניאממממ איזו עוגה מושחתת :)
    כמה שעושה חשק ליישר אותה, פרוסה אחר פרוסה...
    מפתה ביותר

    השבמחק
  9. וואו זה לא אמיתי- איזו מוכשרת! כל כל יפה וכל כך איכותי!

    השבמחק
  10. הגעתי לאתר שלך ממש במקרה וכל תמונה נראית יותר יפה מהשנייה..תענוג לעיניים..
    עושה לי חשק להתחיל לאפות רק שאני ואפייה לא ממש מסתדרים, אני רואה תמונות מגרות קוראת מתכון חושבת שזה קל ואני בטח אצליח ו....אז אני מבינה שאולי כדאי לי להמשיך להסתכל על תמונות :))
    כייף לך שאת יודעת לאפות כ'כ יפה ומהמם.. תבורכי :)

    חיפשתי ולא מצאתי מתכון לפחזניות היש ? ?

    השבמחק
  11. היי,העוגה נראית נהדר! אני מבינה שהיא יוצאת גבוהה נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      העוגה מאוד גבוהה וגדולה -מרשימה וטעימה מאוד:)

      מחק
  12. היי! העוגה נראית מעלפת!
    אני מאוד רוצה להכין אותה ואז לקחת אותה לנסיעה של כ25 דקות,זה בסדר? האם לקרר אותה לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      תודה רבה:)
      לאחסן את העוגה במקרר כדאי בכל מקרה בגלל קרם השוקולד
      העוגה יציבה והיא תחזיק מעמד בנסיעה של חצי שעה ואפילו יותר ,רק כדאי שהיא תהייה קרה מהמקרר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל, רציתי לשאול האם ניתן להחליף את השוקולד במריר בנוטלה שיהיה קצת טעם שונה? והאם ניתן להכין את העוגה יומיים לפני וגם אם כדאי להרטיב אותה במים עם בוכר על מנת שתישאר טרייה יותר ומתי?
      תודה מראש וסליחה על כל השאלות ;)

      מחק
    3. היי,את מוזמנת לשאול כמה שאלות שיש לך:)

      ממרח שוקולד לא יכול להחליף שוקולד מריר בגלל ההבדלים בהרכב החומרים ומוצקות השוקולד. אם את רוצה להוסיף טעם אגוזי אפשר להוסיף אבקת נוגט בכמות של 4-5 כפות לגיוון הטעם
      אין צורך להרטיב במים.ממש ממש לא. העוגה עסיסית ועשירה מאוד
      ניתן להכין יומיים מראש,לאחסן במקרר בקופסה אטומה.
      העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
    4. המון תודה לך! התבנית השנייה כרגע בתנור ואני חייבת לומר שהבלילה נראתה מדהים!! כמו בראוניז עשירה כזו, הוספתי קצת רום כי אני אוהבת את הטעם והיא נראית מדהים ואני בטוחה שגם טעימה, והריח... משגע!!!
      אעדכן בהמשך, תודה

      מחק
  13. היי רויטל, האם צריך להרטיב את השכבות לפני מילוי? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אין צורך להרטיב את העוגה. היא מאוד רכה וטובה
      רויטל

      מחק
  14. עוגה מדהימה!
    הכנתי את העוגה עכשיו אבל זה יומיים לפני? זה לא מוקדם מדי? שלא יתייבש

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה.
      לשמור אותה במקרר מבקופסה אטומה והיא תהייה בסדר גמור
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. היי רויטל
    עוגה מדהימה..לפני שאני הולך לנוסת..איך עושים את העיטור של השוקולד לבן על העוגה ? הזילוף מאוד יפה ודק..מה לעשות אחרי שמחממים שוקולד לבן במיקרו? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      לאחר שממיסים את השוקולד הלבן
      מכינים שק זילוף קטן מנייר אפייה- מעין קונוס שכזה או יותר פשוט מכניסים את השוקולד לשקית סנדוויץ' קטנה מהדקים,קושרים וגוזרים חתיכה קטנה באחד הקצוות ואז מזלפים פסים דקיקים - הפסים דקים כאשר החור שגזרנו קטנן וחשוב לשים לב שהשוקולד נמס לגמרי ואין בו גושים
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
    2. תודה ענקית! אני אשתמש בנייר אפייה כי שקית ניילון נראה לי בעייתית בגלל המגע עם השוקולד המומס החם יחסית.
      אגב , יש אפשרות למלא את המעטפת החיצונית בשברי אגוזים קטנים? הכוונה לדפנות של העוגה. נראה לי ישתלב יפה בטקסטורה..השאלה איך ניתן לבצע, איך להדביק את האגוזים על הקרם שוקולד בצד...

      מחק
    3. שקית נילון - אין שום בעיה כי שוקולד לבן נמס בטמפרטורה לא גבוהה מאוד. שים לב כי שוקולד לבן נשרף בקלות הוא מאוד עדין!

      אין בעיה להדביק שברי אגוזים על המעטפת החיצנוית,עושים את לאחר שמצפים את העוגה בציפוי שוקולד ,אוספים מעט שברי אגוזים בכף היד ומצמידים בעדינות לדפנות העוגה או לילופין מפזרים תוך כדי הטייה של העוגה לצד,זה דורש מיומנות וזריזות ידיים ובעיקר זהירות:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. היי רויטל עמה ימים העוגה יכולה להשאר בקירור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      העוגה יכולה להשמר במקרר עד שבוע (מכוסה בקופסה אטומה כדי שלא תתייבש
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. היי יש אפשרות לאפות אותה בתור עוגה אחת או שחייב לחלק ל3?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אני ממליצה להכין בדיוק כמו שכתוב במתכון
      זו עוגה רכה ועסיסית
      יהיה לך קשה לפרוס עוגה גדולה לשלוש שכבות מדוייקות במיוחד כשהיא רכה כזאת
      ובנוסף האפייה שונה לגמרי כשאופים עוגה גדולה לעומת שלוש נפרדות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  18. העוגה נראת מזה טעימה
    אבל אם אפשר להשתדל בפעמים הבאות לרשום בכוסות או בכפות ולא בגרמים כי לא לכולם יש משקל בבית, יש דברים שנרשמו בכוסות אבל יש דברים שלא נרשמו כמו למשל הקמח
    חוץ מזה זה נראה ממש טעים ואני בכלל חדשה כאן אז זה מלהיב :)))

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      ממליצה לך להיכנס לגוגל יש טבלאות המרה מגרמים לכוסות
      ובכלל מי שאוהב לאפות יש היום משקלים דיגיטלים לבית במחירים סבירים לגמרי וזה מאוד שימושי לא רק לאפייה:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  19. רויטל שלום לך! עוגה שלך נראת ממש טוב!!! אני רוצה להכין אותה!! תגידי בבקשה מעל עוגה את שמת קרם שהכנת או זה ציפוי שוקולד נוסף? האם לדעתך אפשר לסים תותים מעל העוגה ימיים לפני הגשה?אשמח לתשובה)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      הקרם שמצפה את העוגה הוא אותו קרם שיש בתוך העוגה. אני מחלקת את הקרם בין המלית לציפוי
      לא כדאי לשים תותים טריים יומיים לפני
      את התותים יש לשים ממש לפני ההגשה
      תודה רבה
      רויטל

      מחק
  20. ורציתי גם לשאול האם אפשר לקרם שוקולד במקום 200 גר חמאה לסים 100 גר חמאה ו100 מייל שמנת מתוקה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מריה
      לא ,אי אפשר כי זה ידלל את הקרם וזה לא טוב
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  21. היי רביטל לאחר הוספת החלמונים מחליפים את וו הגיטרה במקצף נכון?

    השבמחק
  22. האם צריך לחתוך לכל שכבה את הקרום העליון לפני שמורחים את הקרם?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא צריך לחתוך את הקרום העליון.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...