יום שני, 9 בדצמבר 2013

עוגת שכבות שלושה שוקולדים



עוגת שוקולד בשכבות עם קרם משלושה שוקולדים
עוגה חגיגית וקלה מאוד להכנה
נהדרת לימי הולדת ואירועים מיוחדים

מכינים בצק טורט לרולדה ומחלקים אותו לשנים
חלק אחד משטחים בתבנית לקבלת רולדה לבנה
לחלק השני מוסיפים אבקת קקאו לקבלת רולדה חומה
חותכים כל רולדה לשני ריבועים שווים בגודלם
וכך יש לנו בסיס לבניית השכבות
בין שכבות הרולדה מורחים קרם שוקולד חלב מוקצף
קרם שוקולד לבן מוקצף וקרם שוקולד מריר





חומרים

רולדה לבנה ורולדה חומה
6 ביצים גודל L
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
140 גר' קמח (1 כוס)

לרולדה חומה
2 כפות קקאו מנופה
3 כפות מים

סירופ סוכר
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים
2 כפות ליקר תפוז או רום

קרם שוקולד לבן
100 גר' שוקולד לבן קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה

קרם שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה

קרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' חמאה
50 מ"ל חלב
2 כפות ממרח שוקולד (השתמשתי בנוטלה)

לעיטור
חבילת גליליות בטעם שאוהבים

אופן הכנה

קרם שוקולד לבן וחלב
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה מעל השוקולד. לבחוש היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
להעביר לכלי עם מכסה או קערה ולסגור עם ניילון נצמד .לאחסן במקרר לפחות ל- 6 שעות.

סירופ סוכר


להרתיח יחד סוכר ומים כ- 4 דקות. להסיר מהאש ולהוסיף ליקר או רום אם רוצים לבחוש ולתת לסירופ להתקרר

רולדה לבנה ורולדה חומה
  • להקציף  6 חלבונים,להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף לקבלת קצף גמיש ויציב
  • בקערה קטנה לערבב יחד 6 חלמונים,ברנדי,שמן,תמצית וניל וקורט מלח. לקפל את התערובת לקצף החלבונים בעדינות
  • לנפות קמח ולקפל לתוך תערובת הביצים לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לחלק את התערובת לשני חלקים ,חלק אחד להעביר לתבנית מלבנית בגודל 40 על 35 ס"מ מרופדת בניר אפייה ומשומנת היטב,ליישר את התערובת לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 עד 13 דק'
  • לחלק השני של התערובת להוסיף קקאו ו-3 כפות מים לקפל בעדינות לקבלת תערובת חומה ואחידה ,להעביר לתבנית בגודל 40 על 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב. ליישר ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 עד 13 דק'
  • לאחר שהרולדות התקררו יש לחתוך כל רולדה לרוחב לשני ריבועים שווים סה"כ
    מתקבלים 4 ריבועים, 2 חומים ו - 2 לבנים

קרם שוקולד מריר
בקערת זכוכית לשים חמאה,שוקולד מריר וחלב. לחמם במיקרוגל כדקה בחום בינוני.
לערבב עם מטרפה לקבלת קרם חלק ולהוסיף את ממרח השוקולד להמשיך לערבב לקבלת קרם אחיד וחלק


אופן הרכבת העוגה
  • להקציף את תערובת שמנת ושוקולד לבן לקבלת קרם לבן ואת השמנת עם שוקולד חלב לקבלת קרם חום 
  • להניח ריבוע רולדה חומה על מגש יפה ומתאים בגודלו, בעזרת מברשת להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר. למרוח מחצית מהקרם הלבן על גבי הרולדה בצורה שווה.
  • להניח מעל הקרם הלבן רולדה לבנה, להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר ולמרוח מעל שליש מכמות קרם שוקולד מריר בצורה אחידה.
  • מעל קרם שוקולד מריר למרוח מחצית מכמות קרם שוקולד חלב מוקצף בצורה אחידה ושווה
  • להניח מעל קרם שוקולד חלב רולדה חומה,להבריש את הרולדה במעט סירופ סוכר ולמרוח עליה את המחצית השנייה של הקרם  הלבן. 
  • מעל הקרם הלבן להניח את הרולדה הלבנה האחרונה, להבריש אותה במעט סירופ סוכר ולמרוח מעליה את המחצית השנייה של קרם שוקולד חלב מוקצף ליישר יפה. להעביר למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה
  • לחמם מעט את קרם שוקולד מריר ולשפוך בצורה שווה מעל העוגה
  • לקצוץ לחתיכות עבות את הגליליות ולפזר מעל קרם השוקולד ששפכנו על העוגה
  • לאחסן את העוגה במקרר ולהתענג מכל ביס:)






64 תגובות:

  1. וואווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
    ממש יופי של עוגה
    ניראית מאד מסובכת (למרות שהיא לא), וניראית סופר טעימה
    אני גם אוהבת את המראה "הפרוע" למעלה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני:)
      האמת שלוקח יותר זמן לכתוב את ההסבר מאשר להכין את העוגה חחח...

      מחק
  2. בוקר טוב, נראה מדהים וטעים כרגיל:) מודה שקצת הסתבכתי בהסבר של הרכבת העוגה.
    שאלה לי, האם אפשר, את מה שאמור להיות "רולדות" לעשות בתבנית עגולה 24/22 ואז כל עוגה אני חוצה אותה ל-2 ועושה שכבות?
    אשמח לעזרה.

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור:) תודה רבה

      לקרוא שוב את ההסבר, זו עוגה ממש פשוטה
      אופים 2 רולדות בתבניות מלבניות
      כל מבלן רולדה חותכים באמצע כך נוצרות לנו 4 רולדות מרובעות שתיים חומות ושתיים לבנות ובונים מגדל של שכבות עם הקרמים:)
      תבנית 20 לא 24 אם את רוצה תבנית עגולה. מדובר בכמות אחת של תבנית 26 ולכן אם את רוצה לחלק את התערובת ל- 4 חלקים עגולים שווים את צריכה לאפות ב- 4 פעמים בתבנית 20 ורצוי לא להתעסק עם חיתוך אמצע כי מדובר בשכבות יחסית דקות

      בהצלחה:)
      ואם יש עוד שאלות אשמח לעזור
      רויטל

      מחק
    2. אני מקווה שאני לא נודניקית, אבל אני פשוט עושה את המתכונים שלך בקביעות וחבל לי לפספס בגלל אי הבנה.
      אני אנסה להבהיר את עצמי ומקווה שאצליח, אני רוצה לחלק את תערובת הרולדות ל-2. כמו במתכון, שאחת תצא חומה והשנייה לבנה. כל רולדה לאפות בתבנית 24 ואז כל רולדה אני חוצה ל-2 ואז יש לי 2 חומות 2 לבנות ואז אני בונה את השכבות עם הקרמים.
      תודה על הסבלנות:)

      מחק
    3. כפי שכתבתי בתגובה הקודמת
      התערובת כאן לא מספיקה לשתי תבניות בקוטר 24
      הכמויות כאן מתאימות לעוגה עגולה בקוטר 20 ,כולל כמויות הקרם
      לכן אם את רוצה תבנית 24 יש להגדיל את כמויות המתכון ב- 20% ואז לחלק לשתי תבניות 24 ולחותך באמצע כל עוגה
      רויטל

      מחק
  3. היום יום הולדתי , זאת בדיוק העוגה שארצה לאפות . תודה על המתכון. בהמשך אתן דיווח איך היא יצאה .

    השבמחק
    תשובות
    1. מזל טוב:)

      מאחלת לך יום הולדת שמח עם הרבה בריאות ואושר
      מחכה לדיווח

      רויטל

      מחק
  4. מממ גם עוגה יפה וגם נראית טעימה להפליא, אוהבת שכבות בעוגה, זה מראה על השקעה וחשיבה.
    בא לי פרוסה :-)

    מגי

    השבמחק
  5. איזה גודל התבנית המלבנית צריכה להיות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שנהב,גודל של תבנית תנור שטוחה בערך 35 על 40 ס"מ

      מחק
  6. יופי של שכבות, רויטל !
    כיף בכל ביס !
    חורף נעים וחמים לך ולמשפחה,
    רותי

    השבמחק
  7. ג'ודי הלוחשת לאוכל11 בדצמבר 2013 בשעה 14:05

    עוגה לתפארת!! בדיוק כמו שאני אוהבת.....שכבות רולדה וקרם. הכי עסיסי וטעים

    השבמחק
  8. נראה טעים!!!
    בא לי חתיכה עכשיו..

    השבמחק
  9. מה גודל התבנית המלבנית?

    השבמחק
  10. העוגה יןצאת מלבנית וארוכה או שהיא מרובעת אני רוצה להכין אותה ליום הולדת של הבת שלי בת שנה ובא לי להדביק מעל דף אכיל?? יתאים??

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליה

      מזל טוב לבת שלך:)

      אם את רוצה להדביק דף אכיל אפשר אחרי שקרם השוקולד ששמנו למעלה כציפוי התקשה והתייצב ,רק שימי לב שדפים אכילים מגיבים לא טוב לאחסון ארוך במקרר. מציעה לך להתייעץ לגבי הדף האכיל בחנות בה את קונה אותו
      בכל קרה העוגה לא יוצאת מרובעת גדולה,המידות שלה הן 20 על 17 ס"מ

      מחק
  11. חובת עדכון:) הכנתי את העוגה בתבנית 24, והוספתי 20% למרכיבי הרולדות. העוגה יצאה גבוהה, מרשימה מאוד והכי חשוב מאוד מאוד טעימה. החבר'ה התלהבו מאוד וכמעט כבר לא נשאר ממנה.
    אני מעבירה לך את כל המחמאות שניתנו לי:), כל הכבוד לך ולעוד מתכונים טובים וטעימים. יישר כח!!!!

    השבמחק
  12. רויטל הכנתי את העוגה לכבוד יום ההולדת של בעלי. עדיין לא טעמנו אבל משום מה אני ממש לא חוששת חחח... יצאה עוגה מהממת. תודה רבה!
    אם תרצי תני לי מייל ואשלח לך תמונה

    השבמחק
  13. הי האם שמים קמח תופח או רגיל?

    השבמחק
  14. נראה מעולה ובטוח טעים, אבל מה קשור "רולדה"?
    רולדה זה כשמגלגלים כמו ספירלה
    פה זה לא רולדה, זה בסך הכל שכבות של בצק לפי התמונה....

    השבמחק
    תשובות
    1. הקשור הוא
      שככה אני החלטתי! :)
      ועכשיו ההסבר המדעי
      מדובר באותו תהליך הכנה ולכן אמרתי שזו רולדה. כדי שיהיה ברור לכולם
      תודה רבה
      רויטל

      מחק
  15. אפשר תבנית חד פעמי ענקית??הגעתי לאתר שלך במקרה ותענוג גדול לראות מתכונים כאלה,יפית

    השבמחק
  16. שלום רויטל,

    העוגה נראית מדהים וגם התגובות נלהבות, אז החלטתי להכין :-)
    שאלה לגבי גודל הרולדות - כתבת שהתבנית היא 35x40, מחלקים לשניים כל רולדה, כך שאמור לצאת מלבן בגודל 20x35, ולא ריבוע. בתגובה אחרת כתבת שהגודל הסופי הוא 17x20. משהו פה לא מסתדר מבחינת החיתוך, בשביל להגיע מ 35x40 ל 17x20 צריך לחתוך כל ריבוע לארבע. מה אני מפספסת ? :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין כאן מה להתחכם יותר מידי
      התבנית מלבנית,תבנית תנור סטנדרטית
      בכל תבנית כזו אופים רולדה אחת
      כל רולדה חוצים באמצע
      וכך יש לנו 4 שכבות
      עכשיו בסדר?
      יש כל מני תנורים בכל מני גדלים וכך גם הגודל התבנית משתנה בהתאם
      עדיין זה לא עקרוני ס"מ לפה או לשם מבחנת אופן ההכנה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  17. עוגה מטריפה !! כל כך יפה ומגרה תענוג!!!

    השבמחק
  18. היי
    שלוש שאלות:
    1. קרם שוקולד לבן- צריך להקציף אותו אחרי 6 שעות קירור? האם להקציף אותו עם עוד שמנת או ככה כמו שהוא?
    2. קרם שוקולד חלב- צריך להרתיח שמנת ולהמיס את השוקולד לפני ההקצפה או שמספיק להקציף שמנת עם השוקולד המומס?
    3. שוקולד מריר: האם יש צורך לקרר גם אותו כ6 שעות (כמו השוקולד הלבן)?
    תודה רבה !!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אענה לשלוש השאלות גם יחד
      העיקרון של הכנת הקרמים בכל הטעמים זהה
      ממיסי שוקולד (לא משנה הסוג) בשמת רותחת
      נותננים לתערובת הקרם להתקרר
      רק אחרי קירור של 6 שעות מקציפים את הקרם - מכל סוג של שוקולד
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  19. גם את השוקולד החלב לקרר ? את השוקולד הלבן צריך להקציף?

    השבמחק
    תשובות
    1. חובה לקרר כל סוג של שוקולד שממיסים ומחממים עם שמנת מתוקה
      אחרת התערובת לא תקציף
      הקירור הוא תהליך חובה לכל סוג של שוקולד! חלב,מריר או לבן
      בהצלחה

      מחק
  20. היי,
    האם כמות של חבילת שוקולד לבן/ חלב לא מעט מדי בשביל 250 מל׳ שמנת מתוקה? זה אמור לצאת מאוד נוזלי ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,זה לא מעט מידי כי אנחנו מקציפים את השמנת יחד עם השוקולד (לאחר החימום והקירור כמובן. שמנת מקציפים רק כשהיא קרה מאוד)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  21. היי רויטל,
    האם חובה להשתמש בברנדי לבלילה? מה התפקיד שלו חוץ מלהוסיף טעם?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליהי
      אלכוהול בהחלט מוסיף טעם וזה חשוב באפייה
      ניתן לוותר עליו במידה ואין או להמיר באלכוהול אחר שיש בבית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה על התשובה.
      אם אפשר עוד שאלה קטנה, האם אפשר להחליף את החלב בחלב סויה? אנחנו לא משתמשים בחלב רגיל.

      מחק
    3. שלום לך
      אין בעיה להשתמש בחלב סויה ובקצפת צמחית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  22. היי רוטיל!
    איזה עובי של רולדה יוצא לך אם את עושה אותה בתבנית. אצלי יצאה בערך חצי ס"ם. האם זה בסדר?
    תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      עובי הרולדה יוצא כ -1 ס"מ. אבל גם חצי ס"מ זה בסדר. מה שחשוב זה לא לייבש אותה בזמן האפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  23. רויטל! תודה לך, עוגה יצא סוף הדרך! קיבלתי כל כך הרבה מחמאות! אפילו שעוגה היתתה רק חצי ס"ם היא יצא עוד יותר עדינה! חבל שאני לא יכולה לצרף תמונה.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה יופי. תודה רבה
      את מוזמנת להלעות תמונה בדף הפייסבוק של המערוך. אני אשמח מאוד
      שבוע טוב
      רויטל

      מחק
  24. תודה לך!) שלחתי תמונה לפייסבוק!

    השבמחק
  25. הי רויטל,
    מתחשק לי להכין את העוגה למחר ואני תוהה האם אפשר לאפות את הבסיס כבר עכשיו ולשמור מכוסה או שלמען הטריות עדיף לאפות מחר?
    המשך יום נהדר :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין בעיה לאפות את הבסיסים היום, לכסות ומחר להרכיב את העוגה.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה רויטל. יש לי עוד שאלה ברשותך. כשאת מכינה עוגה מלבנית גבוהה איך את מכסה אותה בלי לפגוע בציפוי?

      מחק
    3. אני מכינה עוגות גבוהות מאוד לעיתים רחוקות וכשזה קורה זה לאירוע רב משתתפים והן נגמרות מאוד מהר. כך שיום יומיים העוגה יכולה להיות חשופה במקרר.
      בשמחה:)
      רויטל

      מחק
    4. משום מה תמיד חששתי להשאיר עוגות קרם חשופות במקרר אפילו לשעה-שעתיים אבל אם המאסטרית אומרת אני רגועה :) תודה רבה רבה!!!

      מחק
    5. בשמחה.
      כמובן שאם יש עוגה כזאת פתוחה במקרר אני מקפידה להכניס את האוכל מבושל בקופסאות אטומות ולא חם כדי שהעוגה לא תתפוס ריח וטעם של מאכלים אחרים
      רויטל

      מחק
    6. שוב תודה רויטל. יצאה עוגה מעלפת ביופייה (קישטתי עם קוביות קינדר בואנו) ואין לי ספק שגם סופר טעימה!

      שבת שלום :)

      מחק
  26. השוקולד המריר לא נראה מוקצף.. נכון ? (בניגוד ללבן והחלב). מה עושים אם איחסנתי גם את המריר במקרר ללילה? לחמם?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      נכון קרם השוקולד המריר אינו מוקצף. את יכולה טיפה אבל ממש טיפה לחמם במיקרוגל על עוצמה נמוכה כדי שיתרכך ולערבב עם מזלג כדי שיהיה לך קל למרוח אותו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  27. בכדי להגדיל את הכמות ב 20% כמה ביצים להוסיף?

    השבמחק
    תשובות
    1. 1.2 ביצים ובאופן מעשי 2 ביצה גדולה מאוד - XL או 2 ביצים קטנות M

      מחק
  28. שלום,
    יש אפשרות להחליף את השוקולד חלב בנוטלה ואם כן מה הכמות הנדרשת ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר לשים נוטלה בכמות של 160 גרם - חצי כוס. ובכל מקרה יש להמיס עם השמנת לקרר ולהקציף בעדינות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  29. רוויטל שלום, עוגה נראית מדהימה.
    האם ניתן לוותר על הברנדי או לחילופין חשים משהו אחר כתחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר לוותר על הליקר/ברנדי זה פשוט מוסיף טעם זו לא חובה:) תודה רבה
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  30. אני הקצפתי הרבה זמן את הקצפת ולא התחיל בכלל להיות שום קצפת עם השוקולד...למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      או שהקצפת לא התקררה אחרי החימום עם השוקולד כמו שצריך או שהשמנת המתוקה הייתה מקולקלת אחרת אין שום סיבה לזה שלא הקציפה לך השמנת!
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...