יום רביעי, 29 בינואר 2014

קרם גבינה ותפוז ,קינוח בכוסות



קרם גבינה,נקי מטעמים פשוט גבינה עם קצפת
אין צורך במייצבים כי אנחנו רוצים שהגבינה תהייה קרמית ורכה
השתמשתי בגבינת נפוליאון אותה קיבלתי מתנובה
להתנסות בגרסה החדשה
הקטינו את כמות השומן  ל- 16% שזה נהדר
המרקם ואיכות הגבינה נותרו ברמה גבוהה וטובה מאוד
קרם תפוז, האח התאום של קרם הלימון המבושל כפי שהכנתי 
בעוגת גבינה לימונית , משתלב נפלא עם קרם הגבינה
בטעמים ובצבעים
קרם התפוז לא צריך להיות מוצק ולכן אין צורך לחזק אותו בג'לטין
להשלמת המראה הכנתי קליפות תפוז מסוכרות מלמעלה,הן מוסיפות לקינוח מראה חגיגי והן טעימות מאוד מאוד




חומרים (8- 10 מנות אישיות בכוסות המכילות 200 מ"ל)

קרם תפוז
100 מ"ל מיץ תפוזים טרי
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים גודל L
1 חלמון מביצה בגודל L
גרידת תפוז מתפוז אחד
מעט אבקת כורכום (זאת אינה טעות! תבלין הכורכום ,מחזק את הצבע של קרם התפוז ואינו משפיע על הטעם)

קרם גבינה
1 גביע גבינת נפוליאון 16% (225 גר')
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גר')
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גר' סוכר

קליפות תפוז מסוכרות
2 תפוזים גדולים עם קליפה יפה וכתומה מאוד
100 גר' סוכר

פירורי עוגיות
8 עוגיות אוריאו קצוצות דק 

אופן הכנה

קרם תפוז

  1. להקציף יחד ביצים וחלמון לקצף בהיר וסמיך.
    לשים בצד בהישג יד.
  2. בסיר בינוני לשים חמאה ולהמיס על אש בינונית להוסיף סוכר ומיץ לימון לערבב ברציפות ולבשל כ- 5 דק' . להוסיף פנימה את תערובת הביצים שהקצפנו לערבב תוך כדי בישול על אש נמוכה. להמשיך לערבב ולבשל כ - 10 דק' לקבלת מרקם סמיך. לשים לב שלא יווצרו גושים.
  3. להוריד מהאש להעביר לקופסא עם מכסה. לאחסן במקרר עד השימוש (הקרם צריך להיות במקרר לפחות 6 שעות )
קליפות תפוז מסוכרות


  1. לשטוף היטב את קליפ התפוזים. בעזרת מכשיר שנקרא זסטר אני מקלפת את קליפת התפוז לרצועות דקיקות. אם אין לכם זסטר בעזרת בכין חד יש לקלף את קליפת התפוז ולחתוך לרצועות דקיקות
  2. למלא מחבת עמוקה במים ולשים בפנים את הקליפות שהכנו להרתיח יחד ולתת לרתוח כחמש דקות. לסנן את הקליפות מהתפוזים ,למלא שוב את המחבת במים ולהחזיר פנימה את הקליפות. לתת לרתוח כחמש דקות ושוב לסנן היטב
  3. לשים במחבת 100 גר' סוכר יחד עם 100 מ"ל מים להרתיח  וברגע שהסוכר נמס להוסיף פנימה את קליפות התפוז ,להחליש את האש ולתת לקליפות להתבשל בסירופ הסוכר כעשר דקות. רצוי לבחוש מידי פעם. לאחר עשר דקות יש לסנן את הקליפות מסירופ הסוכר ולהעביר לצלחת כדי שיתקררו היטב. להעביר לכלי ולשמור לעיטור הקינוח
קרם גבינה
  1. בקערה בינונית לשים גבינת נפוליאון,גבינה לבנה וסוכר. לערבב היטב עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה וגרגרי הסוכר נמסו
  2. להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא חזקה מאוד. לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה לקבלת קרם אחיד


הרכבת הקינוח

שכבה 1 : כפית פירורי עוגיות אוריאו
שכבה 2 : קרם גבינה (רצוי לעבוד עם שק זילוף וצנתר גדול חלק ,כך קל יותר להעביר את קרם הגבינה לכוסות)
שכבה 3: כף קרם תפוז
שכבה 4 : כפית פירורי עוגיות אוריאו
שכבה 5 : קרם גבינה
שכבה 6 : כף קרם תפוז
שכבה 7 : כפית פירורי עוגיות אוריאו
שכבה 8: מעט קרם גבינה
שכבה 9 : לעיטור קליפות תפוז מסוכרות

יש לתת לקינוח להתייצב במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה
ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים







3 תגובות:

  1. קינוח מקסים רויטל !
    פשוט ויפהפה, אהבתי מאד !
    הצבעים משגעים.
    סופ'ש מקסים לך !

    השבמחק
  2. הקינוח נראה קודם כל נהדררררררררר
    הצבעים וסידור השכבות מאד מושך את העיין
    אני אוהבת את שילוב הטעמים והמרקמים - והייתי אוכל שתי מנות לפחות :)

    אגב - משום מה לא קיבלתי הודעה במייל על הרשומה החדשה.....

    השבמחק
  3. טעים ומשגע , אישתי הכינה בדיוק לפי המתכון שלך , והתוצאה היתה ממש תאווה .
    ממתין ליצירה הבאה ,
    חגי

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...