יום שלישי, 11 בפברואר 2014

לחמניות מתוקות עם יוגורט ושוקולד צ'יפס



לחמניות רכות ומתוקות עם שוקולד צ'יפס
וסירופ סוכר שיוצר מראה מבריק 
שילוב יוגורט בבצק מעניק לבצק טעם חלבי נהדר
ועוזר בקבלת לחמנייה אוורירית 
השתמשתי ביוגורט תנובה 1.5% שומן שמגיע באריזת קרטון כמו זו של החלב ומאוד נוח כך למזוג ולמדוד את הכמות לאפייה
היוגורט מעודן ומאוד טעים לאכילה כמו שהוא ולא רק באפייה




חומרים (12 לחמניות)
500 גר' קמח רגיל
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
50 גר' חמאה מומסת לא רותחת
120 גר' סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
240 מ"ל יוגורט 1.5% (השתמשתי ביוגורט תנובה שמגיע בקופסת קרטון גדולה)
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר
1 ביצה להברשת הלחמניות לפני האפייה
2 כפות שמן תירס או קנולה לשימון הבצק והקערה

סירופ סוכר
120 גר' סוכר (1/2 כוס)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)

אופן הכנה


  1. לנפות קמח לקערת המערבל,להוסיף שמרים וסוכר ולערבב אותם עם הקמח
  2. להוסיף ביצה,יוגורט,חמאה מומסת,קינמון ומלח. לערבל את כל החומרים עם החלק של המלוש, יחד במהירות נמוכה לאחר שלוש דקות בערך להגביר את מהירות הלישה למהירות בינונית ולערבל כעשר דקות לקבלת בצק רך ,גמיש ואחיד.
  3. לא להוסיף עוד קמח לבצק! הבצק צריך להיות רך ודביק. לאחר הלישה הנדרשת להעביר את הבצק לקערה משומנת ולשמן היטב את הבצק בשמן קנולה או תירס. לכסות את הקערה בניילון ולתת לבצק לתפוח במקרר כשמונה שעות (תפיחה ראשונה)
  4. להוציא את הבצק מהמקרר ולתת לו שעה עד שעה וחצי מנוחה מחוץ למקרר כדי שיגע לטמפרטורת החדר. להוציא אוויר מהבצק שזה אומר ללוש אותו מעט כדי לשחרר את בועות האוויר שנוצרו מהתפיחה במקרר בשלב הזה יש להוסיף את השוקולד צ'יפס וללוש היטב את הבצק כדי שהשוקולד צ'יפס יתערבב היטב בבצק.
    לתת לבצק לנוח עוד שעה (תפיחה שנייה) בטמפרטורת החדר
  5. ליצור  מהבצק 12 עיגולים שווים בגודלם ולהניח על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להתפיח את הלחמניות כחצי שעה (תפיחה שלישית)
    למרוח בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
    זמן אפייה כעשרים וחמש דקות 
  6. בזמן שהלחמניות בתנור יש להכין את סירופ הסוכר להרתיח יחד בסיר קטן סוכר ומים כחמש דקות ולמרוח את הלחמניות בסירופ סוכר בנדיבות מיד לאחר שמוציאים את הלחמניות בתנור. לא להילחץ משלוליות הסירופ שייווצרו סביב הלחמניות,זה בסדר גמור הסירופ ייספג לאט לאט בלחמניות וזה נהדר!




19 תגובות:

  1. היי, מה עם השוקולד ציפס?

    השבמחק
  2. נהדר , מתה על לחמניות שוקולד , אני ממש כבר רוצה לנסות את אלה...
    תודה
    חיה

    השבמחק
  3. שלום רב, יש לי שאלה. קודם כל נחשפתי לבלוג לא מזמן והכנתי בייגלה ירושלמי במוצ"ש יצא מדהים. תודה רבה. נהנית לקרוא את המתכונים. את ממש מוכשרת!!!השאלה שלי דווקא קשורה לעוגות בחושות שאני עושה, אם זה תפוזים, או שייש, מה שקורה זה שהעוגה יוצאת צפופה מבפנים דחוסה כזאת וגם היא נופלת לי. איך את יכולה לעזור לשפר את העוגות?תמיד בבחושות אני נופלת......

    השבמחק
  4. הלחמניות נראות נהדר ומאדדדדדדדדדדדדדד מפתות! אם יכולתי הייתי חוטפת אחת דרך המסך :)
    יוגורט בהחלט מעניק מרקם נהדר לבצק (אני אוהבת להשתמש אפילו בשמנת מתוקה עם אחוזים לא גבוהים של שומן) - מרקם עסיסי ורך :)

    אגב - אני אישית אוהבת לעבוד עם בצק קר ולא נותנת לו להגיע לטמפרטורת החדר.

    מוצא חן בעיני סירופ הסוכר שהוספת :)

    השבמחק
  5. ניאמממ זה נראה טעים!
    נראות כמו לחמניות שאי אפשר להפסיק לנשנש...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רויטל!
      עד כמה זמן מראש ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר?
      ותודה על כל המתכוונים הנפלאים...

      מחק
  6. היי רויטל!
    הלחמניות נראות נפלא!!!
    האם יש אפשרות לשמור את הבצק במקרר יותר זמן, נניח 12 או אפילו 24 שעות?

    השבמחק
  7. היי רויטל! שאלה: האם ניתן להכין את הבצק יום שלם מראש ולשמור במקרר?
    ותודה על כל המתכונים הנפלאים....

    השבמחק
  8. שלום לך
    לא מומלץ לאחסן את הבצק יותר מ- 12 שעות במקרר בגלל שאין בו כמות גדולה של שומן
    השומן שומר על הבצק שלא יתסוס מהר ולכן הבצק הזה מתאים לשהייה במקרר עד 12 שעות
    בהצלחה
    רויטל

    השבמחק
  9. האם אפשר תחליף ליוגורט?
    (שיהיה פרווה)

    השבמחק
    תשובות
    1. מעדן סויה וניל אם את רוצה את המרקם הרך
      או קרם קוקוס באותה הכמות
      או מים בכמות של כ- 200 מ"ל או יותר תלוי בספיגה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. כמה כוסות זה 500 גרם קמח? ואם אפשר להעלות תמונה של היוגורט, כדי שאוכל לדעת מה לקנות...

    השבמחק
    תשובות
    1. 500 גרם זה 3.5 כוסות
      יוגורט - כל יוגורט שמגיע בגביע,אני השתמשתי היוגורט תנובה שמגיע בקרטון של 1.5 ליטר ומאוד נוח לשימוש אך בהחלט אפשר להשתמש ביוגורט שמגיע בגביע לא משנה של איזה חברה

      מחק
  11. הי רויטל,
    הכנתי את הלחמניות כבר שלוש פעמים....
    פשוט מדהים!!
    חלקן הכנתי ללא שוקולד והמרקם והטעם משגע.
    כיף שיש מתכונים שעובדים בול.

    השבמחק
  12. שלום רויטל
    האם אפשר להוסיף את השוקולד ציפס בלישה הראשונה?

    השבמחק
  13. מכירה את הלחמניות האלה, טעימות בטירוף!!!

    השבמחק
  14. האם אפשרי להחליף את השוקולד וצימוקים??

    השבמחק
  15. היוגורט את מתכוונת לשמנת חמוצה של תנובה??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לי
      הכוונה ליוגורט של תנובה שנמכר בגלונים או בגביעים אישיים ולא לשמנת חמוצה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...