יום ראשון, 18 במאי 2014

רוגלך מלוח מבצק גבינות (ללא שמרים)



רוגלך מלוחים מבצק גבינות פריך
גבינת הפרמז'ן מאוד מוסיפה לטעם ולמרקם הבצק
וגבינת כנען תורמת רבות לאווריריות הבצק
את הגבינות קבלתי מתנובה במסגרת קבוצת מנסים ונפלאות
אפשר למרוח על הבצק מבחר ממרחים כמו פסטו,ממרח זיתים ועוד
ואם אין חשק לגלגל רוגלך
אפשר להכין מקלות מלוחים מאותו הבצק


חומרים

בצק
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם גבינת כנען 5% שומן
2 חלמונים מביצה בגודל L
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח

ציפוי ומילוי
2 חלבונים
50 גרם קצח
50 גרם שומשום רגיל

אופן הכנה


  1. להכין בצק במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה. לערבל יחד את כל חומרי הבצק, רק עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 שעות.
  2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים. לרדד כל חלק לעיגול דק בקוטר של כשלושים ס"מ ,למרוח בחלבון לפזר מעל קצח.
    בעזרת סכין חד או גלגלת לחלק את העיגול ל- 16 משולשים שווים בגודלם ולגלגל אותם לצורת רוגלך מהבסיס לקדקוד, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. זמן אפייה כעשרים דקות עד להזהבה. לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה היטב
  4. להכנת מקלות גבינה, לחלק את הבצק לשני חלקים במקום לארבעה לרדד על נייר אפייה מקומח,למרוח חלבון ולפזר מעל את התוספת האהובה עליכם,להניח מעל עוד נייר אפייה שיכסה את כל הבצק ולרדד מעט עם מערוך על מנת שהתוספת תדבק לבצק. להסיר את הנייר ולחתוך למקלות בעובי של כס"מ אחד. להעביר את נייר האפייה עם המקלות עליו לתבנית אפייה שטוחה וגדולה ולאפות כעשרים דקות עד להזהבה






13 תגובות:

  1. שלום לך רויטל, אין לי מה להגיד על המתכונים חוץ מאשר כל מתכון מעולה!!!
    בקשר לרוגלך הנ"ל האם ניתן להקפיא אותם?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה :-)
      אפשר בהחלט להקפיא
      אני ממליצה להקפיא לפני האפייה ואז לאפות לפני האירוח,מדובר בזמן אפייה קצר יחסית וכיף לאכול אותם מעט חמימים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. אני מאדדדדדדדדדדד אוהבת!
    אני קוראת לזה כדורי גבינה, וזוכרת אותם עוד מהילדות.
    אין מה להגיד הרבה - זה פשוט טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם וממכר

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני :-)
      הבצק של כדורי הגבינה מכיל לרוב גבינה לבנה או שמנת חמוצה
      השימוש בגבינה כמו כנען או טוב טעם משנה לגמרי את המרקם של הבצק - ממליצה לך לנסות:)

      מחק
  3. שלום אני גרה בחול מהי הגבינה שאני יכולה לשים במקום גבינת כנען? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      את יכולה להשתמש בגבינת ריקוטה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. בוקר טוב,
    אני רוצה להכין
    אך לא הבנתי
    רידוד הבצק לאיזה עובי?

    השבמחק
    תשובות
    1. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ- 30 ס"מ זאת אומרת שרוחב העיגול הוא 20 ס"מ ועובי הבצק יוצא כ- חצי ס"מ או מעט פחות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. היי רויטל !
    המון תודה על המתכון ! :)
    האם ניתן להחליף את גבינת הכנען בגבינה מלוחה יבשה יותר ? נניח בחמד.
    ואם כן, האם יש משהו שצריך להוסיף עם החמד לפצות על ה"יובש" ביחס לגבינת הכנען ?
    תודה !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חן,בשמחה רבה
      גבינת חמד פחות מתאימה לדעתי לבצק,היא יותר מתאימה במלית בשילוב עם תרד או גבינות אחרות
      גבינת חמד לא ממש יבשה המרקם שלה פשוט שונה,יותר חלק ואחיד
      מה שטוב בגבינת כנען שהיא נטמעת היטב בבצק ועוזרת לגיבושו וזה לא יקרה עם גבינת חמד
      הגבינות שדומות בתכונות שלהן לגבינת כנען הן טוובורג או טוב טעם. אפילו ריקוטה אפשרית כאן
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. היי רויטל! האם אפשר להשתמש במתכון הזה בחמאה מלוחה? תודה וסופ"ש נעים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דניאל
      אפשר בהחלט לשים חמאה מלוחה
      שבת שלום ובהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...