יום ראשון, 25 במאי 2014

עוגת שכבות שוקולד בקרם גבינה ונוגט


עוגת שכבות טורט שוקולד קליל ובין השכבות קרם גבינה עם נוגט אגוזים
ואם לא אוהבים נוגט?
אז אפשר להחליפו בממרח חלווה או ריבת חלב או ממרח שוקולד נוטלה





חומרים לעוגה בקוטר 24

טורט שוקולד
4 ביצים גודל L
120 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' קמח (3/4 כוס)
15 גר' קקאו (1 כף גדושה)
2 כפות שמן קנולה או תירס
4 כפות מים

קרם גבינה ונוגט אגוזים
1 גביע גבינת נפוליאון 16% (225 גרם)
375 מ"ל שמנת מתוקה 38% של תנובה 
200 גרם ממרח נוגט אגוזים חלק
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה)

ציפוי שוקולד
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה 

אופן הכנה
טורט שוקולד
לרפד תבנית אפייה קוטר 24 בנייר אפייה.לחמם תנור ל- 180 מעלות
להקציף ביצים שלמות יחד עם הסוכר לקצף יציב ובהיר,
להוסיף 2 כפות שמן ו- 4 כפות מים
לנפות יחד קמח וקקאו ולקפל לתערובת הביצים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית,ליישר ולאפות כ- 25 דק' לקבלת קיסם נקי. לצנן את העוגה היטב.
לאחר שהעוגה התקררה יש לשחרר אותה מהתבנית ולחתוך אותה באמצע לשני חלקים שווים

קרם גבינה ונוגט אגוזים
לערבב יחד עם מרית או כף עץ גבינת נפוליאון,ממרח נוגט אגוזים וסוכר לקבלת קרם אחיד ללא גושים
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קצפת יציבה לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד לקבלת קרם אחיד

הרכבת העוגה
להניח על צלחת הגשה עיגול של טורט שוקולד למרוח מעליו שליש מכמת קרם הגבינה להניח מעל קרם הגבינה עוד עיגול טורט שוקולד ולמרוח מעליו שליש מכמות קרם הגבינה ,כולל הדפנות. את שליש הקרם הנותר יש להעביר לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק ולאחסן במקרר עד לשלב קישוט העוגה.
לאחר שיישרנו את הקרם על העוגה יש להעביר אותה למקפיא להתייצבות למשך שלוש שעות לפחות.

ציפוי שוקולד
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה מעל השוקולד להמתין כדקה
ולערבב עם מטרפה לקבלת קרם שוקולד חלק וללא גושים
להוציא את העוגה ששמנו לייצוב במקפיא ולשפוך מעליה את הציפוי כאשר הוא עוד חמים אך לא חם מאוד! אחרת קרם הגבינה יימס.



להעביר את העוגה למקרר לייצוב ציפוי השוקולד לאחר כשעה,שהציפוי התקשה לעטר את העוגה עם זילופי קרם הגבינה ששמרנו בצד.
העוגה צריכה לפחות 12 שעות ייצוב והתגבשות  במקרר לפני ההגשה




39 תגובות:

  1. אני אוהבת עוגות כאלה ואני מאד אוהבת שוקולד נוגט
    העוגה שלך עשירה וניראית נהדררררררר

    השבמחק
  2. היי,
    העוגה נראית מצוין!!!! אני רוצה להכין אותה לשבועות :)
    רציתי לשאול, איזה מילוי אפשר להכין אך ללא ממרח כלשהו.
    אני רוצה שבקרם תהיה גבינת נפוליאון .
    האם גבינת נפוליאון+1 שמנת להקצפה +כוס חלב+ אינסטינקט וניל, זה מילוי טוב?
    יש לך אתר מדהים!
    תודה ויום טוב :)
    אלומה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך אלומה
      תודה רבה:)

      המלית שכתבת אפשרית אך קחי בחשבון שטעם האנסטנט פודינג וניל יהיה מאוד מאוד דומיננטי
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  3. תודה על המתכון ועל השיתוף המתוק...
    העוגה נראת מעולה.

    השבמחק
  4. ווואווו זה נראה פשוט מעולה!

    השבמחק
  5. רויטל שלום,
    איזה ממרח ניתן להוסיף כתחליף לנוגט?

    תודה ושבוע טוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רון
      ניתן להמיר את ממרח הנוגט בממרח שוקולד נוטלה או אחר שאוהבים ,או ריבת חלב או ממרח חלווה

      רויטל

      מחק
  6. רויטל העוגה נראית נפלא והטעמים משהו
    תודה רבה ושיהיה חג שמח

    השבמחק
  7. רויטל, העוגה פשוט נפלאה לדעתי.
    מאמצת בחום ואנסה בקרוב.
    תודה רבה על המתכון ובכלל, על מתכונים נפלאים.

    השבמחק
  8. מדהים! הגעתי לבלוג הזה דרך אינסטגרם- ומזל! כמה מתכונים מעוררי תיאבון!!
    התמונה עם הזיגוג הזולג- 10

    השבמחק
  9. היי אני רוצה להכין את העוגה ליום שבת בבוקר. אני יכולה להכין אותה מהיום?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין בעיה להכין את העוגה מהיום
      רק שתהיה בקופסה אטומה שלא תתייבש במקרר.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. אז לא לשים אותה במקפיא לפני?

    השבמחק
  11. אז לא לשים אותה במקפיא לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את ציפוי השוקולד את עושה מחר אז אין צורך לשים בהקפאה היום

      מחק
  12. רוויטל ערב טוב,
    בין אזעקה לאזעקה יש זמן לעוגות.
    בהרכב של הטורט רשום 100 גרם קמח ולתבנית 24. נראה לי שהטורט יצא ממש נמוך כך. לא עדיף תבנית של 20 ואז הוא יהיה גבוה ומרשים יותר?

    שאלה נוספת לגבי האתר- היכן ניתן להדפיס את המתכון?

    שבוע טוב ורגוע.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך דן
      מתנצלת על האיחור בתשובה
      הכמויות מדודות ובדוקות
      מכיוון שזו עוגת שכבות הגובה מתקבל בסוף בניית העוגה לאחר הרכבת השכבות
      אם תאפה את הטורט בתבנית בקוטר 20 העוגה תצא עוד יותר גבוהה ופחות מאוזנת
      לגבי הדפסת מתכונים - מכיוון שזהו בלוג אישי ולא אתר אין כאן אופציית הדפסת מתכונים
      המשך שבוע נפלא וטוב
      רויטל

      מחק
  13. היי אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של אחותי. אפשר להכין אותה יומיים מראש? עוד שאלה איפה כדאי לשמור את העוגה אחרי הציפוי של השוקולד? במקרר או במקפיא? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      קודם כל מזל טוב לאחותך :)
      אין בעיה להכין את העוגה יומיים מראש,אני ממליצה להקפיא לפני ציפוי השוקולד וביום של האירוע להוציא את העוגה מהמקפיא,לצפות בציפוי השוקולד ולהעביר למקרר. לאחר מכן אין צורך להקפיא שוב את העוגה אלא לשמור אותה במקרר
      יום הולדת שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  14. תשובות
    1. שלום וברכה
      כתוב במדוייק במתכון בחומרים - 4 ביצים
      רויטל

      מחק
  15. היי, הקרם " בורח" לי כשאני שמה את השכבה השניה . מה עשיתי לא נכון? הקרם נוזלי מדי?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מריה
      הקרם לא אמור להיות נוזלי אלא סמיך ויציב
      האם שינית משהו בהרכב החומרים?
      השתמשת בגבינת שמנת?
      הקצפת לקצפת יציבה את השמנת ?
      אם פעלת בדיוק לפי ההוראות צריך לצאת קרם סמיך שנוח לעבוד אתו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. העוגה הזאת נראת נהדר אפשר להכין את העוגה במקום גבינת נפוליון שזה מאוד משמין גבינת שמנת שזה פשוט עם פחות שומן ופחות משמין ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      במתכון הזה אני לא ממליצה להחליף את גבינת השמנת בגבינה אחרת כי הגבינה מחזיקה את הקרם ולכן משתמשים בגבינה שמנה.
      רויטל

      מחק
  17. הי רויטל,
    אני רוצה להכין את העוגה בחמישי ולהגיש בשישי בערב אז לשמור אותה בהקפאה עד שישי בצהריים, כולל עם הקישוטים מעל הגאנש? הם לא יהרסו בהפשרה? ולא כדאי להרטיב את שכבות העוגה? יש לי נסיון עגום עם עוגות שהיתה חסרה להן רטיבות למרות השימוש בקרם...
    תודה והמשך יום מקסים לך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לטעמי אין צורך להרטיב את העוגה מכיוון שהקרם הגבינה מספיק רטוב (בניגוד למוס או קצפת נטו)
      אין צורך להקפיא את העוגה ליום אחד. היא תחזיק מעמד יפה מאוד במקרר ואפילו תשביח בטעמה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה יקירה

      מחק
  18. היי רויטל העוגה ניראה מעולה כרגיל , אני רוצה להכין האם זה בסדר שאחליף את בגבינה לבנה את גבינת נפוליאון?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ויקי
      אי אפשר להחליף גבינת שמנת בגבינה רגילה זה ישנה לגמרי את המרקם והמלית לא תהייה יציבה וסמיכה מספיק
      המון תודה וחג אביב שמח
      רויטל

      מחק
  19. קודם כל העוגה נראת סוף ואני אכין אותה לשבועות.
    יש לי שאלה.
    אם אני רוצה להכין בתבנית יותר גדולה למשל קוטר 28 מה הכמויות שאני צריכה לשיים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום ליאת
      באופן אישי אני לא אוהבת עוגות גדולות. עדיף להכין שתיים רגילות/בינוניות מאשר אחת גדולה
      לתבנית בקוטר 28 יש להגדיל את כמויות המתכון ב- 40%

      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
    2. היי רויטל -40 % כלומר
      5 ביצים
      כוס סוכר וכוס קמח ?

      מחק
    3. שלום לך
      עדיף 6 ביצים (מעגלים כלפי מעלה במקרה הזה:)
      וכן לגבי הסוכר והקמח

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  20. היי,
    האם אפשר לוותר על הציפוי שוקולד למעלה?
    אני רוצה לקשט את העוגה בזילוף קרם... אפשרי לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולזלף במקומו קרם
      זה יקבל פשוט מראה אחר וטעם מעט שונה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  21. היי האם אפשר להכין את הקרם ללא הגבינה??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      לא.
      הקרם מבוסס על גבינה בלעדיה הוא לא יהיה יציב ועשיר
      אפשר לעשות קרם אחר ואז זו תהייה עוגה שונה לגמרי:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...