יום רביעי, 11 ביוני 2014

עוגת פירות יער



עוגה בחושה קלה להכנה
שילוב טעמים נהדר של מתיקות  עם חמיצות
יוגורט פירות יער של יופלה 
מעניק טעם של פירות יער נהדר
הוספתי אוכמניות (קפואות אפשר למצוא כל השנה בסופר 
כמובן שאם יש לכם אוכמניות טריות זה נפלא)
מוסיף המון צבע וטעם לעוגה



חומרים  (לתבנית עגולה בקוטר 26 או 3 תבניות אנגלישקייק)

4 ביצים גודל L
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
250 מ"ל שמנת מתוקה תנובה 38%

300 גרם קמח רגיל (1/4 2 כוסות)
120 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
2 גביעי יופלה פירות יער 3% (300 גרם)
150 גרם אוכמניות קפואות
אפשרות - להוסיף 150 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל בינוני

אופן הכנה

  1. לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
    לרפד תבנית בנייר אפייה או לשמן היטב בחמאה ולקמח.
  2. להקציף יחד ביצים וסוכר במהירות בינונית כחמש דקות
    לקבלת קצף בהיר ויציב
  3. להוסיף שמנת מתוקה תוך כדי הקצפה ולהמשיך להקציף במהירות בינונית
    עוד כשלוש דקות
  4. להוסיף 2 גביעי יופלה ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה
  5. לנפות יחד קמח,אבקת אפייה,קורנפלור ולקפל לתוך התערובת עם מטרפה או מרית. להוסיף מחצית מכמות האוכמניות ולקפל לתערובת.
    (וגם שוקולד לבן קצוץ אם החלטתם להוסיפו לעוגה)
  6. להעביר את הבלילה לתבנית ולפזר מעל את שאר האוכמניות.
    לאפות כ-35 דקות לתבנית אנגלישקייק
    או 50 דקות בתבנית עגולה בקוטר 26.
    יש לאחסן את העוגה במקרר.









5 תגובות:

  1. הי
    המתכון נראה מעולה, אך אני חוששת שיש טעות בכמות הסוכר, לא? 250 גרם זה לא 2.25 כוסות... נא בדקי!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אכן חלה טעות ומדובר בכוס ורבע סוכר
      בברכה
      רויטל

      מחק
  2. עוגה נהדרתתתתתתתתתת
    שילוב טעמים מצויין - מתיקות עם חמיצות,
    עוגה כזאת זה פשוט לשבת בשניים (או יותר), עם כוס שתיה וסכין וליישר את העוגה עד ש..... מסיימים אותה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני
      אחת העוגות הכי אהובות אצלנו ובמשפחה
      עוגת היישורים שלנו:)
      את צודקת.
      תודה רבה

      מחק
  3. אפיתי את העוגה אתמול ויצאה עוגה ממש טעימה.
    בעלי ואני אכלנו כל אחד שתי חתיכות גדולות.
    והיום גם הבנתי שאין שמן בעוגה...
    מומלצת בחום

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...