יום שלישי, 11 בנובמבר 2014

עוגת שוקולד בחושה



עוגת שוקולד
עוגה שמחברת אותנו לבית, לזיכרונות ילדות
לדברים שהיו ואינם
מתיקות
עם הרבה אהבה
ליקרים לנו


כמה חודשים לא פרסמתי רשומה חדשה

הייתי זקוקה לפסק זמן מהעשייה כאן
חוזרת לאט...בקצב שלי
עם כוחות מחודשים
והפתעות מתוקות שנגלה יחד בהמשך
רויטל


חומרים (לתבנית בקוטר 26)
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם 10% שומן)
4 ביצים גודל L
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
100 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/2 כוס)
1 שקיק אבקת אפיה
60 גר' אבקת קקאו (4 כפות גדושות)
300 גר' קמח ( 2 כוסות ועוד כף)
300 גר' יוגורט או שמנת חמוצה
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר 

ציפוי

אבקת סוכר
או ציפוי שוקולד
מחממים יחד במיקרוגל 100 גר' שוקולד מריר קצוץ 
יחד עם 1/4 כוס  חלב ו- 50 גר' חמאה בקערת זכוכית כמובן, בערך דקה על חום בינוני (משתנה ממכשיר למכשיר שימו לב!) מערבבים היטב עם מטרפה ומצפים את העוגה.

לעוגה פרווה 
שמנת מתוקה חלבית להחליף בשמנת צמחית
המתאימה לבישול ואפייה
יוגורט או שמנת חמוצה להחליף במעדן סויה וניל או בכוס ורבע מיץ תפוזים או חלב קוקוס

אופן הכנה


  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות
    לשמן היטב תבנית (במידה ומשתמשים בתבנית המיוחדת כמו בצילום המצורף יש לשמן עם חמאה מומסת לא רותחת בשכבה דקה ,לקמח ולנער היטב את עודפי הקמח)
  2. בעזרת גיטרה (במיקסר) או מטרפה (ערבוב ידני) לערבב יחד שמנת מתוקה,יוגורט, ביצים,סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וקקאו להוסיף לתערובת הנוזלית ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה. לקפל פנימה מחצית מכמות השוקולד צ'יפס. להעביר לתבנית המשומנת ,לפזר מעל את שארית השוקולד צ'יפס ולאפות כ- 45 דקות .
  4. שחרור העוגה מהתבנית - אם אפיתם בתבנית עם הצורה המיוחדת יש לשחרר את העוגה כחמש דקות לאחר שהוצאנו אותה מהתנור. להפוך על גבי צלחת הגשה,לא לשכוח כפפות או מגבת כי התבנית רותחת! ולהסיר בעדינות את התבנית מעל העוגה. ניתן לצפות באבקת סוכר או ציפוי שוקולד לאחר שהעוגה התקררה
התבנית
כפי שניתן לראות בתמונה,השתמשתי בתבנית עם צורה מיוחדת
את התבנית ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפיה
התבנית תוצרת חברת  NORDIC WARE  
כמובן שאפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה רגילה :)



















11 תגובות:

  1. רוויטל יקרה כמה שמחה שחזרת עם המתכונים הנפלאים שלך. והעוגה נראית יפיפיה
    תודה רבה. רק תיקון טעות לפרווה התכוונת שמנת ריץ נכון? כי שמנת לבישול היא גם חלבית..
    לי לא משנה :) אני רוצה עוגה כזו דווקא חלבית.
    והעיקר הבריאות.
    חיבוק

    השבמחק
    תשובות
    1. נמושקה יקירה
      תודה רבה
      התכוונתי שהקצפת פרווה חייבת להיות מותאמת לבישול ואפייה כי יש קצפות פרווה שמתפרקות כאשר מחממים אותן -תודה שהערת לי אחדד את כוונתי :)

      מחק
  2. פיצוץ של עוגה. ברוכה הבאה! חיכינו לך!

    השבמחק
  3. ברוכה השבה!!
    ואיזה יופי של עוגת שוקולדדדדדדדדדדדדדד
    מאד מאד אוהבת את התבנית (רק שבזמן האחרון קניתי כל כך הרבה ויש לי עוד לנסות את כולן חחחח).
    לצורת התבנית הזאת יש שם? כי מסקרן אותי לראות אם אפשר לקנות באיביי

    השבמחק
  4. היי רוטיל-העוגה ניראת מהממת .טוב שחזרת.

    השבמחק
  5. רויטל שלום, איזה דגם התבנית הזאת? אני לא מצליחה למצוא את זה בשום מקום...תודה רבה

    השבמחק
  6. אהלן,
    אחלה בלוג, שמח שחזרת. מצפה למתכונים חדשים :-)
    דן

    השבמחק
    תשובות
    1. ברוך שובך תודה על הכול

      מחק
  7. רויטל יקרה, העוגה יצאה לי מצויינת ללא ציפוי !! תודה רבה על מתכון קל וטעים במיוחד !!!!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...