יום שלישי, 3 במרץ 2015

עוגיות לימון ופרג


אני אוהבת להכין עוגיות
להרגיש את הבצק בידיים,לכדרר כדורים קטנים
ולנעוץ את המזלג בעדינות 
הסיפוק הוא מיידי
תוך כמה דקות מתפשט בבית ניחוח נפלא של עוגיות 
לימונים עסיסיים מלאי מיץ נתנו לי השראה למגוון מאפים לימוניים בניהם עוגיות לימון עם פרג
הפרג לא משפיע על הטעם אלא
מעניק נקודות צבע ומרקם פריך


חומרים
250 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (2/3 כוס)
1 ביצה גודל L
קליפת לימון מגוררת דק משני לימונים
3 כפות מיץ לימון טרי
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
2 כפות פרג שלם טרי (לא טחון!)

אבקת סוכר לפיזור על העוגיות 

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה
  2. לשים בקערת המיקסר חמאה וסוכר. לערבב עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה
  3. להוסיף לתערובת החמאה והסוכר ביצה,קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון. להמשיך לערבל במהירות נמוכה
  4. לנפות יחד קמח וקורנפלור להוסיף פרג ולערבב להעביר לקערת המיקסר ולערבל במהירות נמוכה עד שהקמח נספג ומתקבלת תערובת אחידה (במהירות גבוהה כל הקמח יעוף מחוץ לקערה וזה לא מומלץ:))
  5. ליצור כדורים קטנים (קוטר של כ- 2 ס"מ) להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולמעוך מעט עם מזלג
    יש ליצור רווח של 2 ס"מ בין העוגיות בתבנית
  6. לאפות בתנור שחומם מראש 20 עד 25 דקות לקבלת עוגיות בגוון חום בהיר . לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי יש לפזר מעליהן אבקת סוכר ולאחסן בקופסה אטומה
המתכון המקורי מהבלוג  A TEASPOON OF HAPINNES  לעוגיות חמאה לימוניות ואני ערכתי בו כמה שינויים







13 תגובות:

  1. נראה מעולה, אפשר להכין גם ללא הפרג - אצלי בבית לא כל כך אוהבים את הפרג.

    השבמחק
    תשובות
    1. הפרג הוא רק תוספת למרקם בהחלט אפשר לוותר עליו אם לא אוהבים
      חג שמח :)
      רויטל

      מחק
  2. גם אני אוהבת להכין עוגיות :)
    נראות נפלא!!

    השבמחק
  3. את יודעת - כל המסע שלי לעולם האפיה התחיל בעצם מעוגיות.... :)
    עוגיות פרג ולימון הם מהפופלריים ביותר בארה"ב. שילוב שנשמע מוזר אבל הוא עובד טוב מאד.
    הן ניראות מעולה ואצלי מאד מאד אוהבים מתוקים עם לימון
    פורים שמח וטעים!!

    השבמחק
  4. שלום אני חושב שבלי פרג המתכון יותר טעים.

    השבמחק
  5. אם מה ניתן להחליף את החמאה שיצא פרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום יעל
      לפרווה מחליפים את החמאה במרגרינה מזולה או מחמאה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. היי רויטל,
    יש לך אתר מהממם ומתכונים טעימים ממש
    יש לי שאלה לעוגיות לימון עם פרג
    הכנתי בדיוק לפי השלבים
    שהכנסתי לתנור העוגיות נהיו לי כמו פיתה ואיבדו את הצורה שלהם
    מה לדעתך עשיתי לא נכון?
    תודה שירן

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שירן
      החמאה היתה מומסת או רכה ויציבה (לא קשה מהמקרר)
      ומה היתה טמפרטורת התנור?
      מה שמפיע בעיקר על עוגיות מהסוג הזה זו יציבות החמאה ועיבוד הבצק
      אם לישת הבצק היתה חזקה וארוכה זה פוגע במרקם הבצק וגורם לעוגייה להשתטח
      מחכה לתשובתך
      רויטל

      מחק
  7. הי האם אפשר לעשות אותן עם חותמת?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      תלוי כמה עדינה החותמת
      אם יש בה פרטים קטנטנים אני לא בטוחה שיראו אותם לאחר האפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. ללא אבקת אפיה?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...