יום שבת, 14 במרץ 2015

פאי שוקולד במלית בראוניז נוטלה כוכבים




אני אוהבת להכין פאי
הכנת פאי מוציאה ממני את הצד האמנותי שאוהב לשחק בצורות וצבעים
פאי על בסיס בצק פריך עם קקאו המעניק גוון שוקולדי עמוק
במלית בראוניז נוטלה עשיר בטעמים במרקם רך
ובמקום לכסות את הפאי בבצק שחקתי עם חתכן כוכבים גדול ופצפון בהשראת הבן שלי שלי שבחר השנה ללכת לחוג אסטרונומיה ולא מפסיק לאתגר אותי ולהרחיב את הידע שלי
היום יום הפאי הבינלאומי זו סיבה לחגיגת פאי משגעת.




חומרים (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)
קלתית
270 גרם קמח (2 כוסות)
30 גרם קקאו (3 כפות)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה גודל M
1 כפית תמצית וניל
מלית
100 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם ממרח נוטלה (1/2 כוס)
2 ביצים M בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס,לדחוס היטב לכוס עם כף)
קורט מלח
70 גרם קמח (1/2 כוס)
20 גרם קקאו (2 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה
קלתית
  1. בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
  2. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מנפים קקאו וקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל..
  4. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה
  5. מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את הבצק כ- 3 ס"מ יותר מקוטר תבנית הפאי,מעבירים את הבצק לתבנית הפאי,מהדקים את הבצק לדפנות. דוקרים את התחתית בעזרת מזלג. מקררים חצי שעה לפחות,אני ממליצה להקפיא. משאריות הבצק יש ליצור כדור בצק לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר ליצירת הכוכבים לעיטור הפאי 
  6. לאחר הקירור  יש להניח נייר אפייה על הבצק (אני מועכת היטב את נייר האפייה כדי שיהיה גמיש) למלא בשעועית יבשה עד למעלה  יש להדק היטב את השעועית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דק'. במתכון הזה אנו צריכים קלתית שהיא חצי אפויה. לצנן את הקלתית  ולהסיר את נייר האפייה עם השעועית מעל בזהירות. 
מלית שקולד בראוני נוטלה
  1. בקערת זכוכית לשים חמאה חתוכה לקוביות קטנות,שוקולד מריר קצוץ וממרח נוטלה להמס במיקרוגל על עוצמת חום בינונית כשתי דקות או על בן מארי עד שהשוקולד נמס. לערבב היטב עם מטרפה
  2. להוסיף קורט מלח,סוכר חום וסוכר לבן ולערבב
  3. להוסיף ביצה אחת אחרי השנייה ולערבב
  4. לנפות יחד קמח,קקאו ואבקת אפייה להוסיף ולערבב לתערובת אחידה. להעביר את התערובת לקלתית השוקולד
  5. להוציא מהמקרר את שארית הבצק ששמרנו,לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק (לא דק מידי!) ובעזרת חתכן ליצור עוגיות בצורה שאהובה עליכם (אני השתמשתי בחתכן כוכבים גדול וקטן) להניח את העוגיות מעל מלית השוקולד
  6. להכניס את הפאי לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ולאפות 15 דקות בדיוק (יש להניח את התבנית במדף התחתון של התנור - לא על התחתית של התנור)
  7. לאחר 15 דקות אפייה יש להוריד את טמפרטורת התנור ל- 170 מעלות ,יש להעלות את הפאי מדף אחד למעלה ולהמשיך לאפות את הפאי 20 דקות נוספות,. לאחר 20 דקות להוציא את הפאי מהתנור ולצנן היטב. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לעיטור הפאי מסביב. יש לאחסן את הפאי במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר










7 תגובות:

  1. ניאממ זה נראה מעולההה
    איך שמתחשקת לי פרוסה עם הקפה!

    השבמחק
  2. פאי נהדררררררררררררר
    גם טעים (אין לי ספק בכלל) והוא גם נראה מאד מאד מיוחד :)
    אהבתי את המשחק עם צורות הכוכבים

    השבמחק
  3. פאי מעולה. טעים מאוד !

    השבמחק
  4. יש מצב להפוך את הפאי לפרווה? :-(
    אצלנו במשפחה אוכלים בדרך כלל עוגות בשישי בערב אחרי ארוחה בשרית
    הפאי נראה מעוללההה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לפרווה,את החמאה להמיר במרגרינה בטעם חמאה או כל מרגרינה אחרת. את ממרח הנוטלה להמיר בממרח אגוזים פרווה.
      בהצלחה והמון תודה
      רויטל

      מחק
  5. היי, יש אפשרות להמיר חלק מהחמאה בשמן? בקלתית או במלית?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בבצק פריך לא מחליפים חמאה בשמן. יתקבל משהו אחר לגמרי שקשה מאוד לעבוד אתו ובמרקם שונה
      אפשר להמיר בחמאת קוקוס אבל צריך לדעת לעבוד איתה ולקנות כזאת איכותית מאוד אחרת יהיה טעם לוואי לא נעים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...