יום חמישי, 26 במרץ 2015

עוגת שוקולד בוטנים לפסח (פרווה, ללא גלוטן)


שוקולד ובוטנים שילוב שאהוב עלי במיוחד
הבוטנים הטחונים מחליפים את הקמח וחמאת הבוטנים מעניקה טעם עשיר
העוגה על בסיס שמן וקלה מאוד להכנה
במהלך האפייה הבוטנים שוקעים לתחתית העוגה וכך נוצרת תחתית בוטנים אחידה
ומעליה עוגת שוקולד רכה וטעימה
ומי שלא אוהב בוטנים?
ניתן להמיר את הבוטנים לאגוזי לוז קלויים וטחונים או שקדים קלויים וטחונים באותה הכמות
במקום חמאת בוטנים ניתן להשתמש בממרח שוקולד פרווה או בממרח חלבה


חומרים  (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)

25 גרם קקאו (3 כפות ועוד כפית)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
125 גרם חמאת בוטנים מתוקה (1/2 כוס)
150 מ"ל מים רותחים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קמח תפוחי אדמה
200 גרם בוטנים קלויים וטחונים ללא הקליפה ולא מלוחים
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
100 מ"ל שמן קנולה

ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
65 גרם חמאת בוטנים חלקה (1/4 כוס)
100 מ"ל מים רותחים
חופן שוקולד ציפס חמאת בוטנים לעיטור (אפשר גם שוקולד צ'יפס לבן פרווה)

אופן הכנה


  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב תבנית קפיצית. יש לרפד מבחוץ את התבנית בנייר כסף ולהדק היטב .הבלילה נוזלית ואנחנו רוצים לשמור עליה בתוך התבנית ללא תקלות נזילה.
  2. בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חמאת בוטנים וקקאו יש לשפוך מעליהם מים רותחים ולהמתין כשתי דקות. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. במידה ונשארו גושים אפשר להעביר לחימום של כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני ולא עצמה גבוהה. על התערובת להיות חלקה וללא גושים.
  3. בקערת מיקסר לשים סוכר,שמן ,תמצית וניל וביצים. להקציף כחמש דקות לקבלת תערובת סמיכה
  4. לשפוך לתערובת הביצים במיקסר את תערובת השוקולד שהכנו בזרם דק ולא בבת אחת תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לערבב יחד בוטנים,קמח תפוחי אדנה,קורט מלח וסודה לשתייה לקפל לתערובת שבקערת המיקסר בעזרת מטרפה או מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ- 40 דקות לקבלת קיסם לח עם מעט פירורים עליו. לצנן היטב אתה עוגה ולהעביר לצלחת הגשה
  6. הכנת הציפוי: בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חמאת בוטנים ומים רותחים לערבב מעט ולהעביר למיקרוגל למשך שלושים שניות על חום בינוני. לערבב עם מטרפה לקבלת ציפוי חלק וללא גושים. אם נותרו גושים יש לחמם שטוב כמה שניות במיקרוגל על חום בינוני. לצקת את הציפוי על העוגה וליישר עם המרית. ניתן לפזר מעל שוקולד צ'יפס בוטנים או לבן פרווה









21 תגובות:

  1. הי שירלי
    המתכון נראה ממש לטעמי, אך האם אוכל להמיר את קמח התפוח אדמה בקמח מצות? או קמח אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      תודה רבה :)
      את בהחלט יכולה להחליף את קמח תפו"א בקמח אחר כמו קמח מצות עדין (אני טוחנת את קמח המצות הרגיל במטחנת תבלינים וזה יוצר קמח עדין יותר) ואפשר גם קורנפלור או קמח אורז וכדומה
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  2. היי רויטל,
    האם ניתן להמיר את הסוכר בדבש או התחליף סוכר אחר (סוכר ענבים, אבקת סטיביה וכד')? ואת החמאת בוטנים והשוקולד לאותם מומרים רק ללא סוכר? או שהדבר יהרוס את כל הקינוח?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הדס
      דבש מתוק יותר מסוכר ומבחינה בריאותית לאחר אפייה דבש מאבד את כל התכונות הבריאות שלו ונהפך לסוכר לכל דבר:)
      לגבי תחליפי סוכר אחרים,המומלץ לאפייה הוא כמו סוכר. לא ניסיתי להכין את העוגה עם תחליפי סוכר.
      לגבי חמאת בוטנים ושוקולד אין שום בעיה להמיר אותם בללא סוכר,אני ממליצה על חמאת הבוטנים הטבעית של B&D היא מעולה
      בהצלחה
      אם הכנת ספרי איך יצא:)
      רויטל

      מחק
  3. האם את יכולה להמיר את כמות השמן והמים לכוסות? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      האם את משתמשת בכוס מידה של 240 מ"ל או של 200 מ"ל?
      יש הבדל בין הכוסות חשוב לדעת מהי מידת הכוס בה את משתמשת לאפייה על מנת להמיר נכון את הכמויות
      רויטל

      מחק
  4. נראה מעולה אבל אנחנו לא אוכלים בוטנים.
    יש למה להחליף? אולי משהו עם שקדים או אגוזים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      כפי שכתבתי בהתחלת המתכון אין בעיה להחליף את הבוטנים לאגוזי לוז קלויים וטחונים או שקדים :)
      ובמקום ממרח בוטנים אפשר ממרח שוקולד או ממרח חלווה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  5. היי זה נשמע מדהים ואחרי הצלחה עם המילקי אני קוצה לעשות את העוגה הזו לערב ראש השנה. (יש כבר מי שיביא עודת ץפוחים ודבש אבל אנחנו גדוד) אם אני רוצה לעשוץ את העוגה בקוטר 28 איזה כמויות אני צריכה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע
      תודה רבה:)
      כדי להגדיל כמות מתבנית 24 לתבנית 28 יש להוסיף 45% לכמות חומרי הגלם במתכון.
      אני ממליצה לך להכין את העוגה כפי שהיא ולהכין עוד סוג של עוגה,כך יהיה מגוון רחב יותר של טעמים אולי עוד סוג של עוגת שוקולד מעניינת או אפילו כדורי שוקולד לילדים
      חג שמח ושנה טובה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה, פשוט כבר יש מלא עוגות ואני רוצה להגדיל מכמה סיבות.
      1. נראלי היא תהיה להיט.
      2. אין לי תבנית 24'
      חחח

      מחק
    3. מצחיקולה
      אז תגדילי את כמות חומרי הגלם ב- 45% (אפשר פשוט בחצי ..יותר פשוט לחשב:))
      בהצלחה רבה

      מחק
    4. ועוד שאלה קטנה, אנחנו לא אוהבים יותר מידי מתוק. אפשר נגיד לשים כזה 70ג' סוכר? בדרך בעוגות שוקולד אני לא שמה יותר מ50 וזה מתוק לנו השאלה כמה העוגה מתוקה?

      מחק
    5. העוגה מאוד מאוזנת מבחינת מתיקות. את יכולה לשים חמאה בוטנים טבעית במקום חמאת בוטנים מתוקה ,להשתמש בשוקולד מריר עם מוצקי קקאו גבוהים נאמר 70% ואני לא ממליצה להפחית בכמות הסוכר יותר מחמישים גרם כלומר להשתשמ במאה גרם במקום במאה חמישים כי זה מה שנותן נפח בהקצפת הביצים
      בהצלחה:)

      מחק
    6. תקשיבי העוגה היתה כזאת הצלחה שהייתי חייבת לשלוח מיד! במשםחה שלי יש רבים שלא יכולים לאכול גלוטן כולל אני ואף אחד לא האמין לי שהיא ללא גלוטן. ביקשו להכניס אותה לרפרטואר הקבוע. דא הגדלתי את הכמות ב50% והחלטתי לעשות בתבנית 26 כדי לתת גובה יצאה מהממת וסתם כי אצלנו פשוט מאוד אוהבים שאני עושה גנאש כי הם טוענים שהוא טעים, על זה עשיתי גנאש שוקולד פרווה וקישטתי בבוטנים טבעיים קלופים וקלויין שחתכתי גס יצא ממש טוב!

      מחק
    7. הספקת לצלם שנראה את ההצלחה בעיניים? העוגה הזאת בתכנון שלי כבר הרבה זמן

      מחק
  6. בבקשה, היתה הצלחה מסחררת http://i.imgur.com/GmDzIV9.jpg

    השבמחק
  7. אחרי הצלחה מסחררת העוגה כיכבה שוב אצלנו עכשיו בגרסת יומולדת לאחיין שלי בן 6, והיא היתה מושלמת לפרויקט כזה! נימוחה וטעימה ומספיק יציבה כדי לתמוך בקישוטים בלי לקרוס :) וטעימה טעימה טעימה
    הנה התוצאה כולם התלהבו :)
    http://jpg.co.il/view/567e8f7a3bf61.jpg/

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...