יום שלישי, 31 במרץ 2015

מאפינס שוקולד לפסח (ללא גלוטן)



מאפינס שוקולד רכים ושוקולדים
עם מרשמלו שמוסיף טעם נהדר ומרקם נימוח
והכי חשוב.... ללא גלוטן!
אין צורך להפעיל את המיקסר,מספיק סיר ומטרפה :)




חומרים (16 מיני מאפינס או 12 מאפינס גדולים)
200 מ"ל חלב קוקוס או חלב רגיל
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
100 גרם מרשמלו ורוד לבן קצוץ (אני גוזרת עם מספריים)
100 מ"ל שמן
3 ביצים גודל L
80 גרם קמח תפוחי אדמה (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
30 גרם קקאו (3 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
50 גרם קוקוס או שקדים טחונים
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
50 מ"ל חלב קוקוס או חלב רגיל
50 גרם מזולה או חמאה

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכין תבנית שקעים מרופדת במנג'טים או עטרות נייר המתאימות לאפיית מאפינס
  2. בסיר בינוני לשים חלב,סוכר ומרשמלו קצוץ. לבשל יחד על חום בינוני עד שהמרשמלו נמס.
  3. להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף שוקולד קצוץ ולערבב עד שהשוקולד נמס. להוסיף את השמן ולערבב היטב
    הערה חשובה: לתת לתערובת להתקרר לפני שמוסיפים את הביצים ושאר החומרים
  4. לטרוף את הביצים בצלוחית ולהוסיף בזרם דק לסיר תוך כדי בחישה עם מטרפה
  5. לנפות יחד קמח תפוחי אדמה,קקאו ואבקת אפייה. להוסיף פנימה קורט  מלח וקוקוס. לערבב היטב ולהעביר לסיר עם תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
  6. לצקת את התערובת לשקעים ,לא יותר מ2/3 גובה השקע אחרת התערובת תגלוש בזמן האפייה (אני ממליצה להעביר את התערובת לקנקנן ולמזוג את התערובת חוסך הרבה עצבים ולכלוך) לפזר מעם מעט שוקולד צ'יפס ולהכניס לתנור למשך 20 עד 25 דקות. לצנן היטב
  7.  ציפוי שוקולד : בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חלב וחמאה. לחמם בעצמת חום בינונית (לא חזקה!) למשך דקה ולערבב לקבלת תערובת אחידה. לצקת כפית ציפוי על כל מאפינס (אם נשארים עודפים מהציפוי תמזגו עוד ביד רחבה שיהיה עשיר וטעים) אפשר לפזר שלל תוספות מעל לפי הטעם,מקופלת,סוכריות צבעוניות,מרשמלו ועוד







10 תגובות:

  1. רויטל שלום, המאפינס נראים סוף הדרך. יש לי רק בעיה עם המרשמלו האם חייב אותו או שאפשר להשמיט אותו. אולי יש לך הצעה לחלופה.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      המרשמלו הוא חומר הגלם שהופך את המאפינס לרכים ומגובשים
      אי אפשר לוותר על המרשמלו ואין חומר גלם אחר שיש לו את אותן התכונות של המרשמלו
      אבל יש עוד מתכונים בבלוג לפסח ואפשר להכין את הבראוניז לפסח או עוגת שוקולד ללא קמח שם אין מרשמלו :)
      חג שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. היי, אפשר להשתמש בשוקולד לא פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר בהחלט להשתמש בשוקולד מריר חלבי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  3. ערב טוב
    אפשר להחליף את קמח תפו"א בקמח רגיל?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כן. אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח רגיל.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. היי. אני לא מוצאת חלב קוקוס כשר לפסח. האם יש תחליף שעדיין יישאר פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שלומית
      את יכולה להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  5. הי! האם יש סיבה שהמרשמלו חייב להיות ורוד או שזה סתם יצא ככה?? והאם יש אפשרות להכין כעוגה ולא כקאפקייקס? עוד דבר- האם עצא טוב גם אם נשתמש בקמח תופח לפסח?
    תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירשיר
      לא חיב להיות ורוד :) לורוד יש טעם שונה מהלבן ולכן אני אוהבת להשתמש בזה המערוב
      אפשר להכין כעוגה רק לשים לב שזמני האפייה ישתנו כלומר ייקח יותר זמן לאפות כעוגה שלמה
      קמח תופח לפסח יגרום לתערובת להיות יותר סמיכה והתוצאה תהייה פחות אוורירית מאשר בשימוש בקמח תפוחי אדמה
      אם החלטת להשתמש בקמח אסם שימי 50 גרם ולא 80 גרם
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...