יום ראשון, 8 במרץ 2015

חגיגה של פתיתים



אנחנו אוהבים מאוד מאוד פתיתים
הילדים שלי מוכנים לקבל בכל ארוחה פתיתים
אני אוהבת להכין אותם בגלל שהם מהירי הכנה
,לרוב מתחסלים במהירות האור
והכי חשוב טעימים!
קיבלתי משלוח חביב מאסם של פתיתים בטעמים חדשים
הכנתי מתכון  צמחוני של פתיתים פלוס עדשים בסגנון מג'דרה
 בתוספת ירקות קלויים
הבישול של הפתיתים היה מהיר ומדויק מבחינת זמנים כפי שכתוב בהוראות ההכנה על האריזה
הירקות הקלויים משתלבים מצוין עם הפתיתים
חגיגה של צבעים וטעמים בצלחת
והכי חשוב היה טעים לכל המשפחה מהגדולים עד הקטנים




פתיתים פלוס עדשים וירקות קלויים
חומרים
ירקות קלויים
1 בטטה בינונית
1/2 כרוב לבן קטן
1 פלפל אדום גדול
3 גזרים בינוניים
1 בצל סגול גדול
1/4 כוס שמן זית
מלח/פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית אורגנו מיובש
פתיתים
1 שקית פתיתים עם עדשים בסגנון מג'דרה של אסם
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
700 מ"ל מים רותחים
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה
ירקות קלויים


  1. לחמם תנור ל- 200 מעלות ,לרפד תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה ובעזרת מברשת למרוח את הנייר במעט שמן זית
  2. לקלוף את הבטטה ולחתוך לקוביות קטנות ולהניח בתבנית
  3. כרוב לבן לפרוס לפרוסות עבות (כמו שפורסים לחם) ולהניח בתבנית בצפיפות.
  4. פלפל אדום לחתוך לרצועות בעובי של כ- 1 ס"מ ולהניח בתבנית
  5. גזרים לקלוף את הקליפה,לחתוך כל גזר למקלות בעובי של כ- 1/2 ס"מ. להניח בתבנית
  6. בצל סגול לחתוך לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולהניח בתבנית
  7. להבריש את הירקות בשמן זית. לפזר מעל מלח,פלפל ואורגנו. להכניס לתנור. הירקות מוכנים כל אחד בזמן אחר. הראשון שיצא הוא הכרוב,מעבירים את הכרוב למגש ומחזירים את שאר הירקות לתנור. אחרי הכרוב הגזר והבצל הסגול יהיו מוכנים לצאת ובסוף הבטטה והפלפל האדום שזקוקים ליותר זמן בתנור. את הירקות המוכנים אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה במקרר עד להגשה.



פתיתים
  1. בסיר בינוני לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה יפה.
  2. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן כדקה. להוסיף פנימה את תוכן שקית הפתיתים ולטגן כשלוש דקות.
  3. לשפוך פנימה את המים הרותחים ולהוסיף את הכמון,קינמון,מלח ופלפל שחור. לערבב ,להחליש את האש ולהניח את המכסה חצי סגור . לבשל כך שש דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לאחר שש דקות לכבות את האש ולסגור את המכסה למשך חמש דקות.
  4. לאחר חמש דקות המתנה להסיר את המכסה ולערבב עם מזלג. יש לחזור על פעולת הערבוב עם המזלג שלוש פעמים על מנת להפריד את הפתיתים.
  5. לסדר את הפתיתים על צלחת הגשה גדולה ולפזר סביב את הירקות הקלויים. בתאבון








3 תגובות:

  1. סיקרנת אותי
    אני מודה שאני לא מכינה פתיתים (למרות שהחצי שלי אוהב)
    אני כן מכינה, והרבה(!), ירקות קלויים. אז עשית לי חשק לנסות לשלב כמו שאת שילבת
    אם הפתיתים קלים להכנה, וזה יראה צבעוני ומקסים כמו אצלך - אז אני מנסה! :)
    (האמת שגם עדיף לאכול ירקות עם קצת פחמימות כי זה עוזר לעיכול)
    ואם לא אמרתי - אז המנה באמת מעוררת תיאבון!

    השבמחק
  2. נפלא שפע של ירקות, אהבתי
    תודה רבה יקירה 💖

    השבמחק
  3. אהלן
    אהבתי ...נראה מצויין. הרעיונות שלך לסדר את הירקות הקלויים מצויין בעיני נוח מאד , מסודר ,וגם בכדי להקל על זמן הקלייה השונה .
    מוצא חן בעיני שילוב הטעמים של האורגנו (מהירקות) עם המעושן מזרחי של הפתיתי מג'דרה (כמון וקינמון)
    אנסה בקרוב קרוב .

    תודה !

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...