יום חמישי, 7 במאי 2015

עוגת מייפל משודרגת


גילוי נאות,עוגת מייפל אף פעם לא הייתה להיט אצלנו בבית
עוגה נחמדה שלא נכנסה לעשירייה הראשונה  
החלטתי לנסות לשפר את מעמדה בקרב בני הבית
שמתי בתערובת גבינה לבנה ויוגורט,העוגה חלבית 
עוגה של קערה אחת בלי מיקסר או מטרפה
הוספתי פתי בר קרמל קצוץ ושוקולד צ'יפס מריר בתוך העוגה ובציפוי הציפוי יצא פריך ומאוד טעים
העוגה עלתה בדירוג המשפחתי לחמשת הגדולים:)
לאחרונה יצאה חברת אסם עם פתי בר בטעמים
קיבלתי פתי בר קרמל להתנסות
פתי בר קרמל עם מרקם פריך,גוון כהה יותר מחברו הקלאסי
בעל ניחוח וטעם נהדר של קרמל 


חומרים (לעוגה בקוטר 26)
350 גרם קמח  (1/2 2 כוסות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
150 מ"ל שמן 
4 ביצים גודל L 
2 גביעי יוגורט (300 גרם)
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

מלית וציפוי
200 גרם פתי בר קרמל של אסם קצוץ (לא טחון!)
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

סירופ מייפל לפי הטעם (אני השתמשתי ברבע כוס סירופ על העוגה)

אופן הכנה

  1. לשמן היטב את התבנית בחמאה מומסת.
    לחמם תנור ל- 170 מעלות
  2. לנפות קמח,קורנפלור ואבקת אפייה לתוך קערה גדולה.
    להוסיף סוכר ,לערבב וליצור גומה גדולה
  3. לטרוף את הביצים בצלוחית קטנה ולשפוך לתוך הגומה שיצרנו בקמח
  4. להוסיף לגומה שמן,גבינה  לבנה,יוגורט ,תמצית וניל וקורט מלח לערבב עם כף עץ לקבלת תערובת אחידה
  5. להוסיף לתערובת כ- 3/4 מכמות הפתי בר הטחון והשוקולד צ'יפס. לערבב ולהעביר את התערובת לתבנית. ליישר ולפזר מעל פתי בר קצוץ ושוקולד צ'יפס.
    לאפות כ - 50 דקות בחום בינוני 170 מעלות 
  6. לצקת מעל העוגה החמה סירופ מייפל
  7. מומלץ לאחסן את העוגה במקרר







2 comments:

  1. אצלי עוגת מייפל אפילו לא היתה אחרונה בתור, והכל בגלל שכל פעם שטעמתי פה בארץ, זה לא היה מייפל אמיתי. מאז שקניתי מייפל אמיתי - זה משהו אחר לגמרי.
    העוגה שלך אכן משודגת לגמרייייייייייייייייייייי - אין ספק שהיא טעימה מאד. ואני אוהבת מאד גם את הציפוי.
    אוהבת!!

    השבמחק
  2. העוגה הזו משגעת. ממליצה בחום להכין!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...