יום רביעי, 13 במאי 2015

עוגת שוקולד מעודנת בציפוי קרם גבינה


עוגת שוקולד עדינה וקלילה,השתמשתי בפתי בר שוקולד מריר טחון דק במקום בקמח. מעל עוגת השוקולד יש שכבה שוקולדית רכה של גאנאש שוקולד עם
פתי בר שוקולד מריר ואת הכל מצפה קרם גבינה ושוקולד חלב 


חומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)
עוגת שוקולד
ביצה 6 יח'  גודל L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם פתי בר שוקולד מריר טחון דק

מלית גאנאש שוקולד עם פתי בר שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם פתי בר שוקולד מריר טחון דק
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)

ציפוי קרם גבינה
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
225 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בנפוליאון 25%)
50 גרם סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
30 גרם שוקולד חלב מגורר

אופן הכנה

עוגת שוקולד


  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 בנייר אפייה לשמן היטב עם חמאה את נייר האפייה ודפנות התבנית
  2. להמס יחד שוקולד מריר ושמנת מתוקה ,אני שמה בקערת זכוכית למשך דקה במיקרוגל על עוצמת חום בינונית. לערבב לקבלת תערובת אחידה
  3. להקציף ביצים שלמות עם סוכר כעשר דקות לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. להחליש את מהירות ההקצפה ולהוסיף בזרם דק את השמן
  4. בעזרת מרית או מטרפה לקפל לתוך תערובת הביצים המוקצפת את הפתי בר הטחון. רצוי לא בבת אחת אלא בהדרגה.
  5. להעביר את התערובת לתבנית ,ליישר ולאפות ב- 170 מעלות כארבעים דקות 
  6. לצנן היטב את העוגה ,להעביר סכין חדה ולא משוננת סביב הדפנות , להניח את צלחת ההגשה על החלק העליון של העוגה ולהפוך כאשר החלק העליון של העוגה הופך להיות החלק התחתון,להזיז את התבנית מעל העוגה ולהסיר את נייר האפייה.
מלית גאנאש שוקולד עם פתי בר שוקולד מריר

  1. בקערה בינונית לערבב יחד פתי בר טחון וחלב
  2. בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ ושמנת מתוקה. לחמם במיקרוגל בעוצמת חום בינונית למשך דקה. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה,לשפוך על הפתי בר ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה. 
  3. למרוח את המלית שהכנו מעל עוגת השוקולד,לא כולל הדפנות. להעביר את העוגה למקרר למשך שעה כדי שנוכל לצפות אותה בקרם גבינה
ציפוי קרם גבינה

  1. בקערה בינונית לערבב יחד גבינת שמנת וסוכר. לערבב היטב כדי שלא יישארו לנו גרגרי סוכר בגבינה.
  2. להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה
  3. להעביר מחצית מכמות הקצפת לקערת הגבינה ולקפל בעדינות בעזרת מטרפה. הרגע שקיבלנו תערובת אחידה להוסיף את שאר הקצפת ולהמשיך לקפל עם מטרפה או מרית לקבלת קרם אחיד
  4. מחצית מכמות הקרם להעביר לשק זילוף עם צנתר משונן ( או כל צנתר אחר שתבחרו)
  5. למרוח את המחצית השנייה של קרם הגבינה על העוגה,כולל הדפנות. 
  6. בעזרת שק הזילוף  יש לזלף  קרם גבינה על העוגה  ולפזר שוקולד חלב מגורר על העוגה,כולל הדפנות
  7. את העוגה יש לשמור במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. ניתן להכין את העוגה מבעוד מועד ולהקפיא אותה לכמה ימים (עד חודש)








9 תגובות:

  1. רויטל מתוקה בוקר טוב,
    העוגה נראית שוס.
    לא רשום ברכיבים באיזו גבינה השתמשת.
    לתשומתליבך יקירה ושיהיה חג שמייח,
    אופיר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אופיר
      המון תודות ככה זה שכותבים רשומה בלילה:)
      חג שמח וטעים
      רויטל

      מחק
  2. וואווו ואוווו רויטל העוגה נראית פיגוז גם של קלוריות :) מדהימה תודה על השיתוף המתוק

    השבמחק
  3. מתה על השילוב של שוקולד וגבינה
    נראית עוגה כיפית ומפנקתתת

    השבמחק
  4. נראה נפלא!!
    אני מטורפת על השילוב הזה

    השבמחק
  5. העוגה ניראית 100ממתתתתתתתתת !!
    מאד מיוחדת, אלגנטית ועשירה
    אוהבת מאד :)

    השבמחק
  6. עוגה ממש ממש מיוחדת!! נראית פאדג'ית במיוחד.

    השבמחק
  7. חייבת לציין ולפרגן שהעוגות שלך נראות מדהימות וטעימות ועושה לי חשק לנסות את כולן. כבר הכנתי עוגת גבינה מנומרת עם שוקולד ויצאה פיגוז. שאפו.

    השבמחק
  8. עוגה נדירה! הכנתי אותה אמול, קלה להכנה ומאוווד טעימה.

    תודה רויטל

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...