יום רביעי, 20 במאי 2015

עוגת גבינה ופירות יער


עוגת גבינה קרה עם פירות יער,
השתמשתי בג'לי פטל שהעניק טעם נהדר ועזר לייצב את העוגה 
(בפירות יער יש הרבה נוזלים לכן השימוש בג'לי)
מומלץ להגיש את העוגה חצי קפואה,קצת כמו גלידה



חומרים
(לתבנית מלבנית בגודל  23 ס"מ על 30 ס"מ
אם רוצים להוציא מהתבנית יש לרפד אותה בנייר אפייה)


תחתית עוגיות
300 גרם עוגיות (השתמשתי העוגיות של מן שנקראות "עינוגיות" ,הן מאוד מתאימות לתחתית עוגות קרות)
100 גרם חמאה מומסת

מלית גבינה ופירות יער
250 גרם פירות יער טריים או קפואים
80 גרם שזה 1 קופסה ג'לי פטל (אפשר תות או דובדבן)
200 מ"ל מים רותחים
500 גרם גבינה לבנה 5%
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
120 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

עיטור קצפת
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

תחתית עוגיות
לטחון את העוגיות ,לערבב עם החמאה היטב ולהעביר לתבנית.
להדק היטב 

מלית גבינה ופירות יער

  1. לטחון את פירות היער במעבד מזון,אני השתמשתי בפירות יער קפואים ולכן הפשרתי אותם במיקרוגל ורק לאחר מכן טחנתי אותם במעבד מזון
  2. להכין ג'לי פטל,לשפוך את תוכן שקית הג'לי לקערה בינונית ולצקת מעל מים רותחים. לערבב היטב עם מטרפה עד שמתקבל נוזל צלול
  3. להעביר את פירות היער לקערה עם הג'לי ולבחוש היטב. להניח בצד
  4. לערבב יחד בקערה גדולה גבינה לבנה,חצי שקית אינסטנט פודינג וניל וסוכר.
  5. להקציף שמנת מתוקה עם חצי שקית אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה
  6. להעביר שליש מכמות הקצפת לקערה עם פירות היער, לקפל בעדינות ולהעביר את התערובת לקערה עם הגבינה לאחד את תערובת הגבינה עם תערובת פירות היער ולהוסיף פנימה את הקצפת. לקפל לקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית עם תחתית העוגיות,ליישר ולהעביר למקרר
עיטור קצפת
  1. להקציף מיכל שמנת מתוקה עם שתי כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה להעביר לשק זילוף עם איזה צנתר שתרצו,אני השתמשתי בצנתר משונן ולזלף את הקצפת על העוגה. להעביר את העוגה להקפאה למשך 8 שעות. 
  2. יש להוציא את העוגה מהמקפיא למקרר כשלוש שעות לפני ההגשה על מנת שתהייה חצי קפואה







8 תגובות:

  1. רויטליייייייייי עוגה משגעעעעתתתת!!!

    השבמחק
  2. וואו...ממש אהבתי. שונה מכל מה שראינו עד עכשיו

    השבמחק
  3. עוגה מדהימה . את ממש כישרונית.
    אשמח אם תסבירי לי סעיף 5 (חדשה באפייה).שמים את כל המצרכים מההתחלה בקערת המיקסר?
    איזה מהירות?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      בשלב חמש אנחנו מקציפים שמנת מתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג וניל וזו הפעם הראשונה שאנחנו משתמשים במיקסר במתכון :)
      כל הערבובים שעשינו לפני כן היו בקערות אחרות רגילות לגמרי וכמובן השתמשנו פעם אחת במעבד מזון כדי לטחון את פירות היער
      מקווה שהסברתי טוב אם לא את מוזמנת לשאול אותי שוב כאן או במייל hamaroch@gmail.com
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  4. עוגה יפהפיה ומיוחדת!!
    מתאימה בהחלט לקייץ המתקרב, והרי עוגות גבינה אוכלים לא רק בשבועות :)
    גם יופי של צילומים :)

    השבמחק
  5. הי רויטל, התלבטתי בין העוגה הזאת לבין הקודמת, בסוף הלכתי על הנוכחית שנראית נפלא (תודה לך!) אבל נכנסה למקפיא רק לפני שעתיים וקצת. השאלה אם אוכל להגיש אותה בערב ישר מההקפאה מבלי להעביר למקרר ורק לתת לה להפשיר מעט בטמפרטורת החדר. מה את אומרת?
    שוב תודה וחג שמח יקירה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      בדיוק כפי שתארת,תשאירי אותה במקפיא עד הערב
      היא יוצאת כמו עוגת גלידה וזה נהדר
      את יכולה חצי שעה לפני ההגשה להוציא אותה למקרר או 15 דק בערך בטמפ' החדר. תראי בעצמך מהו מצב הצבירה של העוגה לפי זה תחליטי
      וכדי שיהיה לך קל לחתוך מלאי כוס גדולה במים רותחים ותחממי כך את הסכין לפני החיתוך זה מאוד עוזר
      בהצלחה רבה
      חג שמח וטעים
      רויטל

      מחק
    2. תודה רויטל, ובהחלט אשתמש בטיפ לסכין :)

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...