יום שלישי, 9 ביוני 2015

מאפינס גלידה תות לימון (פרווה)



קינוח פרווה טעים ומרענן בטעמי תות לימון
מאפינס לימוני בזכות סורבה לימון 
ממיסים את הסורבה ומכניסים אותו לתוך בלילת המאפינס
את המאפינס חותכים באמצע ומגישים עם כדור גלידת סורבה תות
היתרון הוא שבאריזה אחת של גלידה לה קרמריה של נסטלה
יש את שני הטעמים :)
המפונקים אצלי בבית מאוד אהבו את טעמי הסורבה
והשילוב שלהם עם המאפינס הלימוני


חומרים (ל- 16 יח' מאפינס)
250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
50 גרם קוקוס (אפשר במקום קוקוס להשתמש בשקדים טחונים)
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
120 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 יח' ביצה גודל M
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
200 גרם סורבה לימון (1 כוס)
2 כפות גדושות תרכיז לימון של פרי גת 
1 כפית קליפת לימון מגוררת
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן (פרווה)

להגשה
סורבה תות 
קונפיטורת תות 
אבקת סוכר

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  2. לרפד תבנית שקעים במנג'טים (אני השתמשתי בסיליקון אותם אין צורך לשמן או לשים בהם מנג'טים)
  3. לנפות קמח ואבקת אפייה לקערה בינונית להוסיף מלח ,קוקוס וסוכר ,לערבב וליצור גומה
  4. לשים בקערת זכוכית סורבה לימון ותרכיז פרי גת לימון ,להמיס יחד במיקרוגל ,שלא יהיה רותח רק מומס. לשפוך לתוך הגומה בקערת הקמח
  5. לטרוף את הביצים,להוסיף לקערה.להוסיף שמן וקליפת לימון מגוררת ולערבב היטב עם כף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  6. למלא את השקעים כ- 2/3 גובה השקע ולא יותר. לפזר מעל את השוקולד צ'יפס הלבן ולאפות כ- 25 דקות. לצנן היטב
  7. לחצות את המאפינס באמצע ,בעזרת כף גלידה להניח כדור סורבה תות על החלק התחתון של המאפינס ולכסות בחצי השני . ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם קונפיטורת תות.
  8. אפשר להכין מראש את המאפינס ולשמור אותם בהקפאה.








3 תגובות:

  1. מגניבבבבבבבבבבבבב
    ממש קינוח מגניב!!
    רק לראות את התמונות עושה ממש חשק לרוץ ולהכין אותם
    אוהבת מאד!!

    השבמחק
  2. במה אפשר להחליף את הסורבה לימון והפריגת

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      את סורבה הלימון ניתן להחליף בסורבה אחר בטעם שאוהבים
      את פרי גת הלימון אי אפשר להחליף. אפשר פשוט לא להוסיף אותו.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...