יום רביעי, 8 ביולי 2015

פרעצל בירה



השבוע קבלתי משלוח מיוחד בזכות חברתי היקרה
אינס שילת-ינאי מהבלוג תיק אוכל
הגיע אלי שליח עם ארגז עץ מסתורי
בתוך הארגז היו בקבוקי בירה תוצרת בלגיה
בירה בטעם חדש ומרענן Leffe Ruby
לבירה יש טעם פירותי (פירות אדומים כדון אוכמניות,תות שדה ופטל)
מעודן בצבע אדמדם משגע
בחרתי להשתמש בבירה בהכנת בצק לפרעצל. הבירה בבצק העניקה ריח נהדר לפרעצל בזמן האפייה וגוון חום נפלא.
הגשתי את הפרעצל עם הרבה חמאה ובירה קרה וזה היה שילוב מנצח



חומרים (ל- 10 פרעצלים גדולים)
550 גרם קמח רגיל
2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
1/2 1 כפיות מלח 
3 כפיות סוכר
50 גרם חמאה רכה
330 מ"ל בירה Leffe Ruby בטמפרטורת החדר (בקבוק אחד)

לבישול הפרעצל
2 ליטר מים
50 גרם אבקת סודה לשתייה

לציפוי
1 ביצה טרופה
מלח גס/פרג/שומשום

2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה ומקומחות (לוקחים קצת קמח ביד ומפזרים באופן שווה על גבי נייר האפייה)

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח ולשים בקערת המיקסר. להוסיף פנימה שמרים יבשים,סוכר ולערבב. להוסיף חמאה ומלח וללוש (עם החלק שנקרא מלוש לבצקי שמרים) במהירות נמוכה, תוך כדי לישה למזוג את הבירה לתוך הקערה. להגביר למהירות בינונית וללוש כעשר דקות לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  2. להעביר את הבצק לקערה משומנת,להפוך את הבצק בקערה שיהיה משומן מכל צדדיו. לכסות את הקערה בשקית נקייה  שיהיה מקום לבצק לתפוח. הבצק צריך להכפיל את נפחו,ייקח כשעה תלוי במזג האוויר.
  3. עד שהבצק יתפח יש לשים בסיר בינוני אבקת סודה לשתייה ומים. להביא לרתיחה ולכבות את האש אחרי שהאבקה נמסה לגמרי.
  4. לאחר ההתפחה הראשונה להוציא את האוויר מהבצק ולחלק ל- 10 חלקים שווים. ליצור גלילים ולהניח בצד. במקביל יש להדליק את האש בסיר שהכנו עם המים ואבקת סודה לשתייה כדי שהמים ירתחו.
  5. לקחת גליל בצק ולגלגל אותו לקבלת נחש באורך של כארבעים ס"מ ולעצב צורה של פרעצל (ליצור את האות U ,לקחת את הקצוות המנוגדים ולסובב אותם פעמיים ,לאחר מכן יש להצמיד את הקצוות בצדדים של החלק התחתון) להניח את הפרעצלים על התבניות שהכנו מראש. לא מתפיחים את הפרעצלים אלא ישר מבשלים אותם
  6. לחמם תנור ל- 190 מעלות
  7. בישול הפרעצל, יש להכין מראש כף עץ וכף סינון. מבשלים בסיר פרעצל אחד או שניים תלוי מה הגודל שלהם . זמן הבישול הנו דקה לכל צד. לשים לב לא לבשל יותר מדקה!  להוציא את הפרעצל מהסיר בעזרת כף סינון להניח חזרה בתבנית אפייה .
    להבריש בביצה ולפזר מעל  תוספת כרצונכם.
    לאפות בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות.
    ניתן להקפיא את הפרעצל








19 תגובות:

  1. שלום רויטל,
    נראה מעולה - עשית חשק לנסות.
    האם לבשל זה אומר לטבול ממש בתוך המיים? נשמע קצת מלחיץ :-)
    אם יש לך אולי צצילום של השלב הזה - זה יכול לתת "שקט" לאולו שרוצים לנסות.
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה נטלי
      מצטערת אבל מכיון שאת הצילומים אני עושה בעצמי ללא עזרה - קצת קשה מבחינה לוגיסטית גם להפוך את הפרעצל בזמן הבישול כי מדובר בסך הכל בדקת וגם לצלם:)
      מבשלים את הפרעצל כמו שמבשלים כיסני בצק או פסטה שזה גם בצק. פשוט מכניסים לתוך המים בודקים שעברה דקה הופכים ומוציאים לאחר דרה נוספת
      הכנתי כך עשרות פרעצלים והכל עבר בשלום - מבטיחה לך שגם אצלך :)
      בטוחה שאם תחפשי ביו-טיוב תמצאי סרטונים שמראים כיצד לבשל פרעצל
      בהצלחה
      והמון תודה
      רויטל

      מחק
    2. כנסי כאן לקישור,הוא מדגים יפה איך מבשלים פרעצל. המתכון של הבצק שונה אך זה לא חשוב. מה שרצית לרואת זה את הבישול והנה מענה לבקשתך
      https://www.youtube.com/watch?v=YRhl_tIEpiA

      מחק
    3. יצא מעולה! תודה רבה!

      מחק
  2. נראה מעולה וכמי שלא מבינה כ"כ בבירות,,,,לא יודעת אם יש במקום מגוריי, איזו בירה אחרת אפשר להשתמש?,,,

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      בירה שטעימה לך :) לא מהכהות אלא יותר בהירה ומבחינת אחוז אלכוהול אני השתמשתי בבירה עם 5% אלכוהול
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התשובה המהירה,,,,,חייבת להכין !

      מחק
  3. אנחנ לא אוהבים בירה, אבל בבישול/אפייה זה משהו אחר לגמרי :)
    רעיון מעולה ועשית לי חשק לנסות כי הפרעצלס פשוט ניראים נהדרררררררררררררר

    השבמחק
  4. שלום רויטל,
    אין לך על מה להתנצל על התמונות. הן נראות נפלא!
    בפרעצלים לפעמים יש טעם חמצמץ מהציפוי. האם זה ממלח לימון?
    האם ניתן להשתמש במלח לימון במקום סודה לשתיה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מלח לימון לא קשור בכלל לבישול הפרעצל בשום צורה שהיא. הוא לא מתאים מבחינה כימית לתהליך הבישול כאן. חשוב לי להדגיש זאת כדי שיהיה ברור :)
      הטעם החמצמץ יכול להיגרם מהבצק עצמו אך לא מתהליך הבישול
      תודה רבה לך
      רויטל

      מחק
  5. שלום רויטל,
    לפעמים לפרעצל יש טעם חמצמץ מהציפוי.
    האם הטעם הוא בשל שימוש במלח לימון במקום סודה לשתיה?
    אם כן, מה הכמות?
    אגב, אחלה של תמונות!

    השבמחק
    תשובות
    1. :-) שוב תודה רבה
      לא מלח לימון. בשום פנים ואופן
      רק סודה לשתייה !
      רויטל

      מחק
  6. מה היחס אם אני רוצה לשים שמרית במקום שמרים יבשים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      היחס הוא פי שלוש
      כלומר 24 גרם שמרים טריים מול 8 גרם יבשים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. היי. במה אפשר להחליף את החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי סגילית
      את החמאה אפשר להחליף במרגרינה או בחמאת קוקוס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. התמונות נפלאות. וניהודה מקצועית מאד. מנסיוני בבצק שמרים עדיף להכניס את המלח אחרון אחרי חיבור כל החומרים והווצרות כדור הבצק. כך הוא לא פוגע בשמרים.
    את יכוךה בבקשה להסביר שוב את תהליך יצרת הצורה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כאשר משתמשים בשמרים יבשים אין שום בעיה בהוספת המלח בשלב ההתחלתי
      אם משתמשים בשמרים טריים והם בהחלט עדינים ורגישים יותר למלח אז הזמן להוסיף את המלח הוא בסוף הלישה
      לגבי תהליך יצירת הצורה מציעה לכתוב ביו טיוב עיצוב פרעצל ויעלו המון סרטונים בנושא כי טוב מראה עיניים מהסבר תיאורטי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...