יום רביעי, 8 ביולי 2015

פרעצל בירה



פרעצל ריחני עם מרקם רך וצבע משגע
השתמשתי בבירה בטעם פירות כדי לגוון בטעם
אפשר להשתמש באיזה בירה שאתם אוהבים לבצק הפרעצל
ואם אתם לא בענייני בירה אז מים יעשו את העבודה:)



למתכון לחצו על המילה


הבלוג עבר לכתובת חדשה. מוזמנים לבקר

תודה רויטל








19 תגובות:

  1. שלום רויטל,
    נראה מעולה - עשית חשק לנסות.
    האם לבשל זה אומר לטבול ממש בתוך המיים? נשמע קצת מלחיץ :-)
    אם יש לך אולי צצילום של השלב הזה - זה יכול לתת "שקט" לאולו שרוצים לנסות.
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה נטלי
      מצטערת אבל מכיון שאת הצילומים אני עושה בעצמי ללא עזרה - קצת קשה מבחינה לוגיסטית גם להפוך את הפרעצל בזמן הבישול כי מדובר בסך הכל בדקת וגם לצלם:)
      מבשלים את הפרעצל כמו שמבשלים כיסני בצק או פסטה שזה גם בצק. פשוט מכניסים לתוך המים בודקים שעברה דקה הופכים ומוציאים לאחר דרה נוספת
      הכנתי כך עשרות פרעצלים והכל עבר בשלום - מבטיחה לך שגם אצלך :)
      בטוחה שאם תחפשי ביו-טיוב תמצאי סרטונים שמראים כיצד לבשל פרעצל
      בהצלחה
      והמון תודה
      רויטל

      מחק
    2. כנסי כאן לקישור,הוא מדגים יפה איך מבשלים פרעצל. המתכון של הבצק שונה אך זה לא חשוב. מה שרצית לרואת זה את הבישול והנה מענה לבקשתך
      https://www.youtube.com/watch?v=YRhl_tIEpiA

      מחק
    3. יצא מעולה! תודה רבה!

      מחק
  2. נראה מעולה וכמי שלא מבינה כ"כ בבירות,,,,לא יודעת אם יש במקום מגוריי, איזו בירה אחרת אפשר להשתמש?,,,

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      בירה שטעימה לך :) לא מהכהות אלא יותר בהירה ומבחינת אחוז אלכוהול אני השתמשתי בבירה עם 5% אלכוהול
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התשובה המהירה,,,,,חייבת להכין !

      מחק
  3. אנחנ לא אוהבים בירה, אבל בבישול/אפייה זה משהו אחר לגמרי :)
    רעיון מעולה ועשית לי חשק לנסות כי הפרעצלס פשוט ניראים נהדרררררררררררררר

    השבמחק
  4. שלום רויטל,
    אין לך על מה להתנצל על התמונות. הן נראות נפלא!
    בפרעצלים לפעמים יש טעם חמצמץ מהציפוי. האם זה ממלח לימון?
    האם ניתן להשתמש במלח לימון במקום סודה לשתיה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מלח לימון לא קשור בכלל לבישול הפרעצל בשום צורה שהיא. הוא לא מתאים מבחינה כימית לתהליך הבישול כאן. חשוב לי להדגיש זאת כדי שיהיה ברור :)
      הטעם החמצמץ יכול להיגרם מהבצק עצמו אך לא מתהליך הבישול
      תודה רבה לך
      רויטל

      מחק
  5. שלום רויטל,
    לפעמים לפרעצל יש טעם חמצמץ מהציפוי.
    האם הטעם הוא בשל שימוש במלח לימון במקום סודה לשתיה?
    אם כן, מה הכמות?
    אגב, אחלה של תמונות!

    השבמחק
    תשובות
    1. :-) שוב תודה רבה
      לא מלח לימון. בשום פנים ואופן
      רק סודה לשתייה !
      רויטל

      מחק
  6. מה היחס אם אני רוצה לשים שמרית במקום שמרים יבשים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      היחס הוא פי שלוש
      כלומר 24 גרם שמרים טריים מול 8 גרם יבשים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. היי. במה אפשר להחליף את החמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי סגילית
      את החמאה אפשר להחליף במרגרינה או בחמאת קוקוס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. התמונות נפלאות. וניהודה מקצועית מאד. מנסיוני בבצק שמרים עדיף להכניס את המלח אחרון אחרי חיבור כל החומרים והווצרות כדור הבצק. כך הוא לא פוגע בשמרים.
    את יכוךה בבקשה להסביר שוב את תהליך יצרת הצורה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כאשר משתמשים בשמרים יבשים אין שום בעיה בהוספת המלח בשלב ההתחלתי
      אם משתמשים בשמרים טריים והם בהחלט עדינים ורגישים יותר למלח אז הזמן להוסיף את המלח הוא בסוף הלישה
      לגבי תהליך יצירת הצורה מציעה לכתוב ביו טיוב עיצוב פרעצל ויעלו המון סרטונים בנושא כי טוב מראה עיניים מהסבר תיאורטי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...