יום שלישי, 14 ביולי 2015

סלט קינואה וירקות שורש




סלט קינואה עשיר . ומה יש בו?
סלק וקולורבי צלויים בתנור עם ממרח פסטו פטרוזיליה נענע 
(השתמשתי בממרח פסטו קנוי של אוליביה כמובן שעדיף להכין לבד בבית רק לפעמים שאין זמן הממרח הקנוי הוא פתרון מעולה)
בטטה צלויה בתנור עם ממרח אריסה חריפה (השתמשתי בממרח  קנוי של אוליביה)
קטניות מבושלות ,אגוזי מלך קלויים קלות
ורוטב טחינה סמיך 
מה עוד צריך? 
סלט משביע שמהווה ארוחה שלמה.כיף לקחת אותו לעבודה במקום כריך
ניתן לאכול את הסלט חמים או קר
השתמשתי בממרחי אוליביה אותם קיבלתי לטעימות.
הכי אהבנו את ממרח פסטו פטרוזיליה נענע וממרח אריסה חריפה. 



חומרים

5 יח' סלק (עדיף בגודל בינוני קטן הם יותר טעימים) 
3 יח' קולורבי (שוב..המלצה לקחת בגודל בינוני קטן הם יותר טעימים)
2 יח' בטטה בגודל בינוני 
100 גרם ממרח פסטו פטרוזילייה נענע 
1 כפית גדושה ממרח אריסה חריפה 
1/4 כוס שמן זית

1 כוס קינואה
2 כוסות קטניות מבושלות לפי הטעם (אני שמתי מאש. אפשר גרגרי חומוס,עדשים חומות/שחורות/כתומות,שעועית ועוד)
1/4 כוס טחינה גולמית
לימון טרי
מלח/פלפל שחור

אופן הכנה

לחמם תנור ל- 190 מעלות
להסיר את הקליפה מהסלק,בטטה וקולורבי. לחתוך לקוביות בגדול בינוני (2 ס"מ על 2 ס"מ) לרפד תבנית תנור בנייר אפייה למרוח את הנייר במעט שמן.
בקערה גדולה לערבב את הקוביות שחתכנו יחד עם 1/4 כוס שמן זית,2 כפות ממרח פסטו וכפית גדושה אריסה חריפה. להעביר לתבנית.
להכניס לתנור שחיממנו מראש ל- 190 מעלות ולאפות כחצי שעה, השורשים צריכים להתרכך ולקבל גוון חום בהיר-זהוב. לשים לב לא לשרוף או לייבש באפיית יתר.  
בפעם הראשונה שהכנתי את השורשים..הם נחטפו לפני שהספקתי להכין את הסלט. נהדר לאכול אותם כמו שהם חמימים ישר מהתבנית




במקביל יש לבשל את הקינואה
לשטוף את הקינואה היטב (במסננת עם חורים צפופים) לשים בסיר בינוני יחד עם 2 כוסות מים וכפית מלח לכסות את הסיר,להביא לרתיחה ואז להחליש את האש ולבשל עשרים וחמש דקות. לתת לקינואה להישאר בסיר ולא לפתוח את המכסה כעשרים דקות נוספות ואז להעביר לקערה גדולה ולערבב עם מזלג

להוסיף את ירקות השורש והקטניות המבושלות לקערה עם הקינואה ולערבב (אני שמרתי קצת קוביות שורשים בצד לקישוט) להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם

לקלות את אגוזי המלך במחבת או בתנור (לא חובה. עניין של טעם אישי) חשוב לשים לב לא לקלות יותר מכמה דקות כדי שלא יקבלו גוון חום כהה ואז יקבלו טעם מריר . לצנן  ולהוסיף לסלט ולערבב

רוטב טחינה
בקערה קטנה לערבב 1/4 כוס טחינה גולמית עם 1/2 כוס מים קרים. להוסיף מיץ מחצי לימון,מלח ופלפל לפי הטעם . אפשר גם שן שום כתושה. לערבב לקבלת רוטב טחינה סמיך. אם סמיך מידי הוסיפו עוד מים קרים לפי הצורך. ניתן להוסיף לטחינה מעט אריסה חריפה

אני ממליצה לסדר את הסלט בקערה הגשה רחבה ולא עמוקה מידי
לפני ההגשה לשולחן מפזרים את הטחינה מעל הסלט בנדיבות
הסלט נשמר במקרר כשלושה ימים.

הערות
  • אם אתם אוהבים עשבי תיבול ניתן להוסיף לסלט פטרוזילייה/כוסברה טרייה קצוצה. גם עירית או בצל ירוק ישתלבו כאן נהדר עם הטעמים
  • לא אוהבים קינואה? אפשר להכין את הסלט על בסיס בורגול או קוסקוס 
  • אפשר לגוון בירקות הצלויים ולהשתמש בכרובית/ברוקולי/כרוב לבן ועוד.

















4 תגובות:

  1. בתור חובבת מושבעת של קינואה(!) זה פשוט סלט בשבילי!! וכן - זאת ארוחה שלמה, ונהדרתתתתתתת
    לא מתה על הממרחים של אוליביה, אבל בהחלט על ממרח פסטו (של חברה אחרת)
    ממש עשית לי חשק

    השבמחק
  2. אחלה בלוג.מתכונים אמיתיים ונהדרים. אוהבים אצלי מאד קינואה.מומלץ ביותר מבחינה בריאותית.

    השבמחק
  3. בלוג נהדר.מתכונים מעולים!!!! אוהבת מאד את היצירתיות,חומרי גלם זמינים ובריאים.כל מתכון מנצח

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...