יום חמישי, 23 ביולי 2015

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד


עוגיות חמאת בוטנים 
עם רעיון מקסים שלמדתי מהבלוג  home made interest 
לאפות את העוגיות בתבנית שקעים ולאחר האפייה יוצרים בעוגיות שקע
וממלאים אותו במלית שאוהבים
שילוב נהדר של עוגיות חמאת בוטנים פריכות במלית שוקולד עשירה
את שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים של ריזס אפשר למצוא בסופרים.
אני מצאתי בסופר ליד הבית שלי :)




חומרים (40 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה
210 גרם חמאת בוטנים מתוקה חלקה (3/4 כוס)
50 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה
1 ביצה גדול L
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)

מלית קרם שוקולד
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה

עיטור
שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים או שוקולד צ'יפס מריר/לבן
אפשר גם להמס שוקולד מריר או חלב ולעטר מעל הקרם לאחר הקירור

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכין שתי תבניות של מיני מאפינס או תבניות מאפינס בגודל אחר שיש לכם בבית רק אז העוגיות יהיו גדולות יותר
  2. להכין את קרם השוקולד - להרתיח את השמנת ולשפוך מעל השוקולד הקצוץ לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ולהניח בצד,לא בקירור
  3. להקציף יחד עם וו הגיטרה של המיקסר חמאה ,חמאת בוטנים,סוכר לבן וסוכר חום. להוסיף ביצה,תמצית וניל ומלח ולהמשיך להקציף לקבלת תערובת אחידה
  4. לנפות קמח וסודה לשתייה ולהוסיף לתערובת. לערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה
  5. ליצור כדורים בגודל בינוני - הכדורים צריכים למלא כמעט לגמרי את שקע התבנית ,ראו בתמונה המצורפת(אין צורך לשמן את התבנית) לאפות בחום של 170 מעלות כ- 13 דקות
  6. לאחר שמוציאים את העוגיות מהתנור, בעזרת כף פריזיאן עושים שקעים בעוגיות שאפינו. את הכף נועצים בעדינות במרכז העוגייה  ומשאירים אותה בתוך העוגייה לכמה שניות עד שנוצר שקע,חשוב לעשות זאת כשהעוגיות חמות.
    לא משחררים את העוגייה מהתבנית בזמן שהיא חמה
    רק לאחר הקירור
  7. לאחר ששחררנו אתה עוגיות מהתבנית, מסדרים על מגש וממלאים בקרם השוקולד שהכנו ומעטרים בשוקולד 'ציפס חמאת בוטנים או בכל אפשרות אחרת בה בחרתם. את העוגיות יש לשמור בקירור. אפשר גם להקפיא אותן.



שלבי ההכנה בתמונות














12 תגובות:

  1. נראה מעולה. למי שאין תבנית מאפינס, האם אפשר לאפות את זה בתבנית רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      לא. אי אפשר לאפות בתבנית רגילה
      כי אז העוגיות יהיו שטוחות ולא יהיה אפשרי לעשות בהן שקע לקרם השוקולד
      רויטל

      מחק
  2. קודם כל שילוב נהדר כי אני מאדדדדדדדדד אוהבת חמאת בוטנים עם שוקולד (טוב, גם בלי שוקולד)
    אבל הרעיון של האפייה ממש מגניב
    יופייייייייייי של עוגיות!!

    השבמחק
  3. איזה חמודות :)
    נשמע ממששש טעים

    השבמחק
  4. אפשר במקום תבנית שקעים גביעים מנייר מנג'טים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא ניסיתי להכין בגביעי נייר
      לדעתי הם לא יעמדו בעומס והעוגיות יצאו כך שטוחות ואז זה יהיה בלתי אפשרי לעשות שקע ולמלא בשוקולד
      רויטל

      מחק
  5. אפשר לקשט בבוטנים שבורים?זה יצא טעים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      בטח שאפשר. זה ישתלב נהדר עם גאנאש השוקולד
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. העוגה לא תצא מרירה בגלל הגאנאש שוקולד?כי יש בו הרבה שוקולד מריר...

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש לא. גאנאש אינו מריר. אם משתמשים בשוקולד איכותי וטעים שילוב שמנת מתוקה ושוקולד יוצר קרם שוקולד מעולה ומעודן

      מחק
  7. תודה לך רויטל את ממש עוזרת לי;)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...