יום שני, 3 באוגוסט 2015

מאפינס טחינה



מאפינס טחינה מהירי הכנה 
תוך חצי שעה המאפינס מוכנים כולל שטיפת כלים :)
הכנתי אותם עם טחינה גולמית רגילה ,הוספתי דבש,אגוזי מלך וחמוציות. יצא אוורירי ורך. הטחינה מעניקה טעם נהדר של חלווה.
מאחר והסיבוב הראשון התחסל במהירות הכנתי שוב את המאפינס והפעם עם טחינה משומשום מלא. הוספתי סילאן, צימוקים,חמוציות ואגוזי מלך קצוצים .
לילדים הוספתי שוקולד צ'יפס מריר. 



חומרים (20 יח' בגודל בינוני)
100 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
75 גרם קמח מלא (1/2 כוס ועוד כף)
1 שקיק אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
6 כפות שיבולת שועל אינסטנט
2 יח' ביצה גודל M
100 גרם דבש או סילאן (5 כפות)
2 כפות סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) טחינה גולמית רגילה או משומשום מלא (אני השתמשתי בטחינה אחוה)
1/3 כוס שמן קנולה או תירס
2 גביעי יוגורט 3% (300 גרם)

תוספות
50 גרם חומציות
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
50 גרם צימוק לבן קטן
50 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא טחונים)
מעט שומשום לפיזור מעל המאפינס

אופן הכנה
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות. לסדר מנג'טים בתבניות שקעים (אם משתמשים בתבניות סיליקון אין צורך לשמן אותן או להניח בהן מנג'טים)
  • לנפות קמח רגיל,קמח מלא ואבקת אפייה לתוך קערה בינונית. להוסיף קינמון ושיבולת שועל. לערבב עם כף וליצור גומה.
  • לתוך הגומה יש להוסיף ביצים טרופות,טחינה גולמית,,דבש,סוכר חום,שמן ויוגורט. לערבב עם כף לקבלת תערובת אחידה. יש לשים לב לא לערבב יותר מידי. להוסיף תוספות. אני חילקתי את התערובת לשתי קערות ,לקערה אחת הוספתי חמוציות,אגוזי מלך וצימוקים ולקערה השנייה הוספתי שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך
  • לחלק את המאפינס לשקעים,לפזר מעט שומשום מעל ולאפות כ- 20 דקות. לצנן על רשת. בימים חמים כדאי לאחסן את המאפינס במקרר


מבט למאפינס מבפנים
 המאפינס עם דבש וטחינה רגילה בתוספת חמוציות ואגוזי מלך


מאפינס עם טחינה משומשום מלא בתוספת
סילאן,אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס מריר















16 תגובות:

  1. רויטל שילוב נפלא מהזה נראה טעיםםם מאוד תודה רבה לך חברה על השיתוף

    השבמחק
  2. אפשר לוותר על שיבולת השועל?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה חלק מהמתכון. למה לוותר? שיבולת שועל מאוד בריאה וטעימה
      בכל מקרה במקום שיבולת שועל יש להוסיף 6 כפות קמח מלא. זה לא ייתן את אותה אווריריות ,טעם והמרקם כמו שיבולת שועל.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  3. נראה נהדר אני מתכננת להכין. להערכתך כמה קלוריות יש ביחידה? שיבולת שועל אינסטנט הכוונה לקופסא של קוואקר?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שי :)
      בדיוק. שיבולת שועל כמו של קוואקר בקופסת פח.
      אין לי מושג מבחינת קלוריות,אולי תתייעצי עם דיאטנית
      בהצלחה:)
      רויטל

      מחק
  4. שלום,
    נראה טעים מאוד!
    האם כדאי לטחון את השיבולת שועל?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מירב
      אין צורך לטחון את שיבולת השועל
      שיבולת שועל אינסטנט היא שיבולת שועל שעברה בישול מקדים ולאחר האפייה היא רכה ועדינה
      תודה רויטל

      מחק
  5. הי איך אפשר לשדרג לפרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. פרווה זה לא שדרוג
      אלא המרה של חומר גלם חלבי לחומר גלם פרווה
      :-)
      במקום 2 גביעי יוגורט ניתן לשים 240 מ"ל שמנת צמחית שמתאימה לאפייה או קרם קוקוס או 2 גביעי מעדן סויה וניל (300 גרם)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. האם ניתן להמיר שני ביצים במידה מדיום לביצה אחת לארג׳ ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אלונה
      עדיף לשים 2 ביצים בגודל L. (במקרה של XL אז ביצה אחת)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. תודה ושבוע טוב יקירה..
    שילוב מענין !!
    תודה על השיתוף.

    השבמחק
  8. אם יש לי רק שיבולת שועל רגילה, אפשר להשתמש?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      שיבולת שועל רגילה לא תתרכך מספיק בזמן האפייה הקצר של המאפינס
      אם זה לא מפריע לך אז אפשרי :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום
      רסק תפוחים לא מהווה תחליף לביצה
      בננה כן
      יש רשימה מסודרת לתחליפי ביצה בקבוצות הטבעונית ממליצה לבדוק שם
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...