יום שלישי, 11 באוגוסט 2015

ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים-טבעוני


שוקולד וחמאת בוטנים שילוב נהדר של טעמים
מתכון פשוט המכיל שלושה מרכיבים 
למה טבעוני? כדי לפנק את אחותי האהובה
אני אוהבת מתכונים פשוטים
בלי להשתגע על חומרי גלם שקשה להשיג בחנות הקרובה לביתי

זוכרים את עוגיות הכוכבים בטעם שוקולד של חברת מן?
שמחתי לגלות שהעוגיות הללו עברו שיפור ועכשיו הן
ללא שומן טרנס וטבעוניות 
עוגיות הכוכבים הן הבסיס לריבועי השוקולד




חומרים
300 גרם עוגיות בטעם שוקולד 
 (או כל ביסקוויט אחר בטעם שוקולד,טבעוני)

200 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
(רצוי שיהיה מעל 55% של מוצקי קקאו)

260 גרם חמאת בוטנים מתוקה (1 כוס)
(אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר )

240 מ"ל מים רותחים (1 כוס)

אם רוצים לעטר את הריבועים כמו בצילום,יש לערבב 2 כפות חמאת בוטנים בצלוחית לקבלת תערובת חלקה,להעביר לקונוס שהכנו מנייר אפייה או למזרק זילוף ולעטר בזילופים את הריבועים

אופן הכנה
  1. להכין תבנית בגודל 28 ס"מ על 18 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
  2. לטחון במעבד מזון את העוגיות לפירורים  ולהעביר לקערה בינונית
  3. בקערת זכוכית לשים שוקולד קצוץ,חמאת בוטנים ולמזוג מעליהם את המים הרותחים. לתת לתערובת לעמוד כחמש דקות .לבחוש עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה. אם לא הכל נמס אפשר לשים במיקרוגל לכמה שניות בחום בינוני עד להמסה מלאה
  4. לשפוך את קרם השוקולד על העוגיות ולערבב היטב. להעביר  ולהקפיא לארבע שעות לפחות. לחתוך לקוביות ולעטר בחמאת בוטנים אם רוצים. לאחסן בהקפאה עם נייר אפייה שמפריד בין השכבות












2 comments:

  1. קודם כל אני חייבת להגיב את המראה החדש של הבלוג - אני מאדדדדדדדדדדדד אוהבת!!
    "נקי" יותר ומרענן - יפה מאד :)
    עכשיו למתכון שכמובן מוצא חן בעיני מאד. זה לא סוד שאני מתה על חמאת בוטנים והשילוב עם שוקולד הוא שילוב פשוט נהדר.

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני מקסימה
      איזה כיף שאהבת :) הרבה זמן רציתי לשנות ולא היה לי אומץ!
      תודה רבה רבה

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...