טחינה משומשום מלא (במקום חמאה)
קוטג' 5% וגבינה צהובה 9% שומן בלבד
הילדים שלי מאוד אהבו את הלחמניות
הן הכי טעימות טריות וחמימות
חומרים (15 יחידות)
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
120 גרם קמח מלא (1 כוס)
45 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
250 גרם קוטג' 5% או 9%
100 גרם גבינה צהובה מגוררת 9%
2 יח' ביצה L
5 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
100 גרם זיתים מגולענים חתוכים לפרוסות
1 יח' ביצה טרופה
4 כפות שומשום
אופן הכנה
לחמם תנור ל- 190 מעלות
ולרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה
לנפות אבקת אפייה,קמח רגיל וקמח מלא לקערה גדולה
להוסיף פנימה מלח ושיבולת שועל לערבב היטב ולעשות גומה
בתוך הגומה לשים קוטג',גבינת עמק חתוכה לפרוסות דקות ,טחינה גולמית ,ביצים וזיתים
לערבב עם כף לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים רק עד שמתקבל בצק אחיד)
הבצק דביק ולכן יש להרטיב מעט את הידיים כדי שיהיה קל לחלק את הבצק ל- 15 כדורים שווים
את כדורי הבצק יש להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות
זמן אפייה כ- 25 דקות
אם לא אוכלים את כל הלחמניות באותו יום מומלץ להקפיא אותן
וואו נראה מעולה!!
השבמחקאפשר רק עם קמח רגיל ?
השבמחקרק קמח רגיל זה לא המתכון.
מחקהקמח המלא ושיבולת השועל מוסיפים המון טעם ומרקם וגם כך הלחמניות משביעות יותר
רק קמח רגיל ישנה את מאזן הנוזלים בלחמניות.לכן עדיף לא לשנות את המתכון.
בהצלחה
רויטל
אפשר להשתמש שיבולת שועל דקה? (גרוסה)
השבמחקשלום וברכה
מחקבהחלט אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה
בהצלחה
לאחר הקפאה מיקרוגל או תנור?
השבמחקשלום
מחקלאחר הקפאה אפשר להפשיר במיקרוגל בתכנית המיועדת להפשרה
רויטל
מידות בכוסות לקמח?
השבמחקכתוב במתכון
מחקנראה טוב.מה לגבי השומשום בתמונות?לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום מעל?כמו כן האם ניתן להחליף את הטחינה משומשום מלא בטחינה רגילה?
השבמחקשלום וברכה
מחקכתוב בחומרים ביצה טרופה ושומשום אם כך מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל:)
בטח שאפשר להחליף את הטחינה משומשום מלא לרגיל ,מה שטעים לכם:)
בהצלחה רבה
ורב תודות
רויטל
היי מה אפשר במקום טחינה?
השבמחקשלום לך
מחקאפשר חמאה בכמות של 50 גרם
בהצלחה
רויטל