יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

לחמניות גבינה וזיתים מהירות הכנה


לכבוד הקיץ קבלתי משלוח נדיב מתנובה ובו מוצרי חלב דלי נתרן
עם אחוזי שומן נמוכים
ניסיתי את המוצרים והכנתי מהם כל מני מטעמים ובניהם
לחמניות גבינה וזיתים ללא שמרים,השתמשתי בקמח מלא,שיבולת שועל 
טחינה משומשום מלא  (במקום חמאה)
קוטג' 5% דל נתרן וגבינת טל העמק בעלת 9% שומן בלבד
 הילדים שלי מאוד אהבו את הלחמניות
הן הכי טעימות טריות וחמימות




חומרים (15 יחידות)
140 גרם קמח רגיל (1 כוס)
120 גרם קמח מלא (1 כוס)
45 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
250 גרם קוטג' 5% (אני השתמשתי בקוטג' דל נתרן)
100 גרם גבינת טל העמק 9%
2 יח' ביצה L
5 כפות טחינה גולמית משומשום מלא (השתמשתי בטחינה אחוה)
100 גרם זיתים מגולענים חתוכים לפרוסות

1 יח' ביצה טרופה 
4 כפות שומשום

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 190 מעלות
ולרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה
לנפות אבקת אפייה,קמח רגיל וקמח מלא לקערה גדולה
להוסיף פנימה מלח ושיבולת שועל לערבב היטב ולעשות גומה
בתוך הגומה לשים קוטג',גבינת עמק חתוכה לפרוסות דקות ,טחינה גולמית ,ביצים וזיתים
לערבב עם כף לקבלת תערובת אחידה (אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים רק עד שמתקבל בצק אחיד)
הבצק דביק ולכן יש להרטיב מעט את הידיים כדי שיהיה קל לחלק את הבצק ל- 15 כדורים שווים
את כדורי הבצק יש להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות
זמן אפייה כ- 25 דקות
אם לא אוכלים את כל הלחמניות באותו יום מומלץ להקפיא אותן








11 תגובות:

  1. תשובות
    1. רק קמח רגיל זה לא המתכון.
      הקמח המלא ושיבולת השועל מוסיפים המון טעם ומרקם וגם כך הלחמניות משביעות יותר
      רק קמח רגיל ישנה את מאזן הנוזלים בלחמניות.לכן עדיף לא לשנות את המתכון.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. אפשר להשתמש שיבולת שועל דקה? (גרוסה)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בהחלט אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה
      בהצלחה

      מחק
  3. לאחר הקפאה מיקרוגל או תנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום
      לאחר הקפאה אפשר להפשיר במיקרוגל בתכנית המיועדת להפשרה
      רויטל

      מחק
  4. מידות בכוסות לקמח?

    השבמחק
  5. נראה טוב.מה לגבי השומשום בתמונות?לפני הכניסה לתנור למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום מעל?כמו כן האם ניתן להחליף את הטחינה משומשום מלא בטחינה רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      כתוב בחומרים ביצה טרופה ושומשום אם כך מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל:)
      בטח שאפשר להחליף את הטחינה משומשום מלא לרגיל ,מה שטעים לכם:)
      בהצלחה רבה
      ורב תודות
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...