יום רביעי, 19 באוגוסט 2015

מילקי טבעוני


מעדן שוקולד על בסיס חלב סויה
עם קקאו ,שוקולד מריר ומעל קצפת צמחית
כך אני מפנקת את סיון (הבת הגדולה שלי)
היא שמה לב בשנה האחרונה שחלב רגיל לא טוב לה
ולכן היא עברה לחלב סויה 


חומרים (8-10 כוסות )
720 מ"ל חלב סויה (3 כוסות)
20 גרם קקאו (2 כפות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
250 מ"ל קצפת צמחית 
אופן הכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים יחד 240 מ"ל חלב סויה,קקאו וקורנפלור בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
  2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה 480 מ"ל חלב סויה עם סוכר. כשמתחיל לרתוח מוסיפים תוך כדי ערבוב עם מטרפה את תערובת הקקאו והקורנפלור
  3. ממשיכים לערבב עם מטרפה ומבשלים על אש בינונית  כחמש עד עשר דקות להסמכה. כשמסמיך מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר קצוץ. מערבבים עד שנמס 
  4. מחלקים את התערובת לכוסות,לא לשכוח להשאיר מקום לקצפת. מכסים בניילון נצמד למניעת היווצרות קרום ומעבירים למקרר לשעתיים 
  5. מקציפים את השמנת הצמחית לקצפת יציבה,אין צורך לטעמי להוסיף סוכר כי היא מעט מתוקה וזה מספיק. מזלפים את הקצפת לכוסות ומחזירים למקרר עד להגשה
  6. אפשר להקפיא את המעדן, סיון אוהבת לאכול אותו חצי קפוא,אולי גם לכם זה יהיה טעים ככה:)




7 תגובות:

  1. נראה מדהים, יעבוד עם וטאריז במקום חלב סויה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      לא ניסיתי כך שלא יכולה לומר
      אני מניחה שכן אבל לא יכולה לומר בוודאות כי לא ניסיתי בעצמי את הסוג הזה של חלב סויה
      תודה
      רויטל

      מחק
  2. איזה מעדן מפתה!! יופי של רעיון להכין מחלב סויה.
    אני משתמשת בו הרבה, אבל למען האמת לא אוהבת לשתות אותו
    אני שומרת את המתכון כי זה קינוח נהדר שאני יכולה להגיש בארוחה בשרית, והוא גם ללא גלוטן
    האחיינית הקטנה שלנו ממש, אבל ממש תשמח מזה!!

    השבמחק
  3. אפשר לעשות עם חלב רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר... רק אז זה לא יהיה טבעוני:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. תודה על המתכון הנפלא!
    את יודעת כמה זמן זה יכול להישמר במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. בשמחה.
      ניתן לשמור שבוע במקרר מכוסה היטב
      חג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...